کد خبر: ۵۸۴۷
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۸۴ - ۱۷:۰۳

آمریکایی ها گرسنه اند!

آفتاب‌‌نیوز : هفتم ژوئن 2005 روز ملی آگاهی از گرسنگی در آمریکا بود. در حال حاضر 35 میلیون از شهروندان آمریکایی زیر خطر فقر زندگی می کنند. این در حالیست که آمریکا یکی از پیشرفته ترین و ثروتمندترین کشورهای دنیا و از تولید کننده اصلی غذا در جهان می باشد.

گرسنگی و عدم امنیت غذایی همواره "بحران پنهان" در آمریکا خوانده شده اند. اطلاعات منتشر شده توسط دولت آمریکا حاکی از آن است که خانواده های کم در آمد همچنان در خطر گرسنگی بسر می برند. آمریکائیان آفریقایی تبار و نیز لاتین تبار ها سه برابر سفید پوستان دچار عدم امنیت غذایی هستند.

در بین موسسات فدرال آمریکا که به مستمندان و فقرا کمک غذایی می کنند، برنامه کوپن غذا منزلت ویژه ای دارد. این برنامه دامنه وسیعی از افرادی که در آمریکا زیر خط فقر زندگی می کنند را در بر می گیرد. اما با این وجود مطالعات انجام شده از جمله گزارش اخیر موسسه بروکینگز نشان می دهند که بسیاری از نیازمندان و فقرا در آمریکا عملا از این کمکهای غذایی استفاده نکرده و همه ساله میلیارد ها دلار کوپن غذا بدون استفاده می ماند. تهیه کنندگان گزارش موسسه بروکینگز که ماه گذشته منتشر شد از مقام های محلی خواسته اند که تلاش های بیشتری برای جذب افراد مستمند و استفاده آنها از کوپن های غذا انجام دهند.

برنامه کوپن غذا و عدم امنیت مالی در آمریکا

برنامه کوپن غذا در سال 1939 و به منظور کمک به خانواده های مستمند دوران رکود بزرگ اقتصادی در آمریکا ایجاد شد. این برنامه به تدریج دامنه گسترده ای پیدا نمود. در سال 1974 کنگره آمریکا با تصویب قانونی کلیه ایالت های را موظف به تامین کوپن غذا برای خانوارهای مستمند کرد. این سازمان هم اکنون مهمترین برنامه کمک غذایی دولت فدرال بوده و زیر مجموعه وزارت کشاورزی آمریکا می باشد. برنامه کوپن غذا شامل کوپن هایی می باشدکه به خانواده های فقیر اجازه می دهد بطور ماهانه غذای مورد نیاز خود را تهیه کنند.

برنامه کوپن غذا در سال 1994، 28 میلیون آمریکایی را در بر می گرفت. بدنبال رشد اقتصادی آمریکا در اواخر دهه نود این رقم کاهش یافت بطوریکه در سال 2000 به 17 میلیون نفر رسید. اما رکود اقتصادی چند سال گذشته موجب افزایش این رقم شده است. در سال 2004، حدود 9/23 میلیون نفر در آمریکا ماهانه از کوپن های غذایی بهره مند شدند که تا پایان سال 2/27 میلیارد دلار برای دولت فدرال هزینه در بر داشت.

برخی دیگر از سازمان هایی که به نیازمندان کمک غذایی می کنند عبارتند از: "برنامه ملی نهار مدارس"، "برنامه صبحانه مدارس"، "برنامه تابستانی غذا" (ویژه تغذیه دانش آموزان فقیر در فصل تابستان که مدارس تعطیل هستند.) و "برنامه غذا برای زنان، نوزادان و کودکان" (ویژه ارائه آموزش و کمک های غذایی به زنان باردار کم درآمد، مادران کودکان تازه بدنیا آمده و نوزادان و کودکانی که در خطر سوء تغذیه قرار دارند.).

چرا بسیاری از نیازمندان از برنامه کوپن غذا استفاده نمی کنند؟

اطلاعات منتشر شده توسط دولت فدرال آمریکا حاکی از آن است که در سال 1999 تنها نیمی از کسانیکه واجد شرایط بودند از کمک های برنامه کوپن غذا استفاده کردند. گرچه بین سالهای 1999 تا 2002 تعداد دریافت کنندگان این کمک ها به میزان4/1 میلیون نفر افزایش یافت، اما بر اساس برآورد وزارت کشاورزی آمریکا تعداد شهرنشینان مستمندی که از این کمک های استفاده می کنند کاهش یافته است.

هر خانواده کم درآمد بطور متوسط واجد دریافت 2400 دلار کوپن غذایی برای یکسال می باشد. به گفته دکتر مت فلوز کارشناس موسسه بروکینگز و یکی از نویسندگان گزارش یاد شده عدم استفاده خانواده های کم در آمد از کوپن های غذا هزینه های زیادی برای دولت فدرال در پی دارد. وی در مصاحبه با واشنگتن پریزم گفت عدم استفاده شهرنشینان واجد شرایط از این کوپن ها به معنای مصرف کمتر می باشد که خود تاثیری منفی بر روی رشد اقتصاد مناطق شهری دارد. هر چه هزینه و میزان مصرف خانواده ها بیشتر باشد رشد اقتصادی منطقه نیز بیشتر خواهد بود.

به گفته دکتر فلوز یکی از دلایل اصلی عدم استفاده شهرنشینان مستمند از کوپن های غذایی همان موضوع قدیمی شرمساری و ننگ آور دانستن ارائه این کوپن ها در فروشگاه ها می باشد. به نظر او با جایگزین کردن کارت های الکترونیکی این مسئله تا حد زیادی مرتفع خواهد شد. معضل دیگر پیچیدگی های بوروکراتیک برای ثبت نام و دریافت کوپن های غذایی می باشد. متقاضیان این کوپن ها باید بطور متوسط یک فرم دوازده صفحه ای را پر نمایند. این در حالیست که متقاضیان مجوز حمل اسلحه و یا رانندگی اتوبوس تنها باید یک فرم دو صفحه ای را پر نمایند.

با این وجود برنامه کوپن غذا نقش مهمی برای رفع گرسنگی در آمریکا ایفا نموده است، این سازمان همچنان از مشکلات زیادی برخوردار بوده و باید تلاش های بیشتری برای پوشش اعضای گرسنه جامعه آمریکا انجام دهد. بدون شک از سال 1964 که نیک کاتز در کتاب خود "بگذارید قولهای خود را بخورند: سیاست گرسنگی در آمریکا" به انتقاد ازسیاستگذاری های آمریکا پرداخت گام های مثبت زیادی برداشته شده است. انتخاب روز ملی آگاهی از گرسنگی در سال 2002 خود حاکی از آن است که تلاش های زیادی از سوی سازمان های غیردولتی در آمریکا برای رفع این مشکل در جریان است.

برای مطالعه متن کامل گزارش موسسه بروکینگز لطفا به پیوند زیر مراجعه کنید:

http://www.brookings.edu/metro/pubs/20050517_FoodStamp.pdf
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین