کد خبر: ۹۵۳۶
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۸۴ - ۲۳:۲۹
نشریه عرب زبان اخبار الساعه:

سازمان‌‏ملل‌‏، احمدي‌‏نژاد و پرونده هسته ای

آفتاب‌‌نیوز : اين نشريه در سرمقاله خود با عنوان "بحران هسته‌‏اي ايران در پيچ تند" آورده است كه نشست‌‏هاي مورد انتظار مجمع عمومي سازمان‌‏ملل‌‏متحد در سپتامبر آينده، چه‌‏بسا در توضيح ابعاد اين موضع سهيم باشد. 

بسياري پيش‌‏بيني مي‌‏كنند نشست‌‏هاي نيويورك، فرصتي براي گفت‌‏وگوي مقامات ايراني با همتايان غربي خود باشد به‌‏ويژه كه كوفي عنان، دبيركل سازمان‌‏ملل‌‏متحد، در اظهاراتي كه به‌‏تازگي منتشر شده، تأكيد كرده كه فرصت نشست‌‏هاي مجمع عمومي سازمان‌‏ملل‌‏متحد را براي ترتيب‌‏ ديدارهايي بين احمدي‌‏نژاد، رئيس‌‏جمهوري جديد ايران، و مقامات كشورهاي غربي غنيمت خواهد شمرد. 

شاید اين فرصتي باشد كه از طريق آن اولين حضور عملي احمدي‌‏نژاد در صحنه ديپلماسي بين‌‏المللي براي شناخت گرايش‌‏هاي واقعي وي و دولتش درخصوص پرونده‌‏اي بسيار حياتي براي كشورش همانند پرونده هسته‌‏اي بروز يابد. 

همه شواهد برآن تأكيد دارد كه پرونده هسته‌‏اي ايران دوره‌‏اي از مذاكرات سخت را شاهد است و وضعيت نيز دشوار و سخت است و جايگزين‌‏هاي راهبردي نيز براي دو طرف مذاكره‌‏كننده تقريبا غير روشن و پيچيده است. 

غرب گزينه شوراي‌‏امنيت را در نظر دارد و برخي با سوءاستفاده از شكاف موجود در داخل شوراي‌‏حكام آژانس بين‌‏المللي انرژي اتمي، از ارجاع پرونده ايران به شوراي‌‏امنيت سخن مي‌‏گويند. 

به نوشته اخبارالساعه، اين درحالي است كه برخي ديگر معتقدند كه توسل به شوراي‌‏امنيت در اين پرونده، ممكن است به اعمال مجازات‌‏هاي سريعي عليه تهران منجر نشود اما در مقابل، چنين اقدامي هرگونه فضاي خوش‌‏بيني براي فرصت‌‏هاي موفقيت مذاكرات را از بين خواهد برد.
 
به گفته يكي از مقامات سازمان‌‏ملل‌‏متحد گروه ديگري نيز بر اين باورند كه شكست مذاكرات و احساس ايران درمورد اختلافات بين‌‏المللي درقبال برخورد با تهران چه‌‏بسا اعتماد و جرأت بيشتري به اين كشور ببخشد و بدين‌‏گونه موضع دشوار و سخت به نظر مي‌‏رسد به‌‏ويژه كه جوانب، مسائل و پرونده‌‏هاي ديگري هم وجود دارد كه بر مسير مذاكره و جريان آن اثرگذار است كه از آن جمله، موضع ايران در قبال مسائل خاورميانه و امنيت منطقه‌‏اي است. 

يك‌‏سري محاسبات منافع اقتصادي وجود دارد است كه پيوند دهنده ايران و كشورهاي غربي است و محاسبات ديگري نيز هست كه به وضعيت ايران نوعي حالت منحصر‌‏به‌‏فرد و استثنايي در قبال جامعه بين‌‏المللي مي‌‏دهد. 

مذاكرات هسته‌‏اي ايران و غرب، نيازمند توان مذاكراتي زيادي از سوي دوطرف بحران و انعطاف مذاكراتي بيشتر و نزديكي ديدگاه‌‏هاست به شرط آنكه حسن‌‏نيت و اراده سياسي جديدي به هدف دستيابي به يك راه‌‏حل نهايي براي اين مسأله مهيا باشد زيرا بدون آن، اين مسأله به "جنگي رواني" تبديل خواهد شد به‌‏ويژه اگر يكي از دو طرف بحران با سوءاستفاده از حساسيت شرايط و براي اعمال فشار بر طرف ديگر و گرفتن بالاترين امتيازها، به بازي انگشت به‌‏دندان‌‏گرفتن پناه ببرد. 

اخبارالساعه مي‌‏افزايد: بنابراين اميد است كه نداي عقل و حكمت و درايت بر اداره اين بحران غلبه كند تا شدت اظهارات دوجانبه كم شود تا در نتيجه جو بحران سياسي كه نتايج و پيامدهاي مختلفي را خواه بر ثبات منطقه‌‏اي يا اقتصاد جهاني مي‌‏گذارد فروكش كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین