آفتابنیوز : 
اين نشريه در سرمقاله خود با عنوان "بحران هستهاي ايران در پيچ تند" آورده است كه نشستهاي مورد انتظار مجمع عمومي سازمانمللمتحد در سپتامبر آينده، چهبسا در توضيح ابعاد اين موضع سهيم باشد.
بسياري پيشبيني ميكنند نشستهاي نيويورك، فرصتي براي گفتوگوي مقامات ايراني با همتايان غربي خود باشد بهويژه كه كوفي عنان، دبيركل سازمانمللمتحد، در اظهاراتي كه بهتازگي منتشر شده، تأكيد كرده كه فرصت نشستهاي مجمع عمومي سازمانمللمتحد را براي ترتيب ديدارهايي بين احمدينژاد، رئيسجمهوري جديد ايران، و مقامات كشورهاي غربي غنيمت خواهد شمرد.
شاید اين فرصتي باشد كه از طريق آن اولين حضور عملي احمدينژاد در صحنه ديپلماسي بينالمللي براي شناخت گرايشهاي واقعي وي و دولتش درخصوص پروندهاي بسيار حياتي براي كشورش همانند پرونده هستهاي بروز يابد.
همه شواهد برآن تأكيد دارد كه پرونده هستهاي ايران دورهاي از مذاكرات سخت را شاهد است و وضعيت نيز دشوار و سخت است و جايگزينهاي راهبردي نيز براي دو طرف مذاكرهكننده تقريبا غير روشن و پيچيده است.
غرب گزينه شورايامنيت را در نظر دارد و برخي با سوءاستفاده از شكاف موجود در داخل شورايحكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي، از ارجاع پرونده ايران به شورايامنيت سخن ميگويند.
به نوشته اخبارالساعه، اين درحالي است كه برخي ديگر معتقدند كه توسل به شورايامنيت در اين پرونده، ممكن است به اعمال مجازاتهاي سريعي عليه تهران منجر نشود اما در مقابل، چنين اقدامي هرگونه فضاي خوشبيني براي فرصتهاي موفقيت مذاكرات را از بين خواهد برد.
به گفته يكي از مقامات سازمانمللمتحد گروه ديگري نيز بر اين باورند كه شكست مذاكرات و احساس ايران درمورد اختلافات بينالمللي درقبال برخورد با تهران چهبسا اعتماد و جرأت بيشتري به اين كشور ببخشد و بدينگونه موضع دشوار و سخت به نظر ميرسد بهويژه كه جوانب، مسائل و پروندههاي ديگري هم وجود دارد كه بر مسير مذاكره و جريان آن اثرگذار است كه از آن جمله، موضع ايران در قبال مسائل خاورميانه و امنيت منطقهاي است.
يكسري محاسبات منافع اقتصادي وجود دارد است كه پيوند دهنده ايران و كشورهاي غربي است و محاسبات ديگري نيز هست كه به وضعيت ايران نوعي حالت منحصربهفرد و استثنايي در قبال جامعه بينالمللي ميدهد.
مذاكرات هستهاي ايران و غرب، نيازمند توان مذاكراتي زيادي از سوي دوطرف بحران و انعطاف مذاكراتي بيشتر و نزديكي ديدگاههاست به شرط آنكه حسننيت و اراده سياسي جديدي به هدف دستيابي به يك راهحل نهايي براي اين مسأله مهيا باشد زيرا بدون آن، اين مسأله به "جنگي رواني" تبديل خواهد شد بهويژه اگر يكي از دو طرف بحران با سوءاستفاده از حساسيت شرايط و براي اعمال فشار بر طرف ديگر و گرفتن بالاترين امتيازها، به بازي انگشت بهدندانگرفتن پناه ببرد.
اخبارالساعه ميافزايد: بنابراين اميد است كه نداي عقل و حكمت و درايت بر اداره اين بحران غلبه كند تا شدت اظهارات دوجانبه كم شود تا در نتيجه جو بحران سياسي كه نتايج و پيامدهاي مختلفي را خواه بر ثبات منطقهاي يا اقتصاد جهاني ميگذارد فروكش كند.