کد خبر: ۱۱۲۸۴
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۱:۰۲

برقراری رابطه میان پاکستان و اسراییل

آفتاب‌‌نیوز :

او همچنين گفت که با عقب نشينی اسرائيل از نوار غزه زمان آن فرارسيده است که تمام کشورهای اسلامی و عربی در رابطه خود با اسرائيل تجديدنظر کنند.

قصوری نيز ديدار خود با وزيرخارجه اسرائيل را نشانه اهميتی خواند که کشورش برای عقب نشينی اسرائيل از نوار غزه قائل است و گفت مهم اين است که اسرائيل به ادامه حرکت بسوی صلح تشويق شود.

وی در عين حال تأکيد کرد که ديدارش با وزيرخارجه اسرائيل به معنی به رسميت شناختن رابطه با اسرائيل نيست بلکه چنين مرحله ای پس از آن حاصل خواهد شد که در جهت حل مسائل فلسطينيان پيشرفتی حاصل شده باشد.

هتلی که دو وزيرخارجه در آن ديدار کردند بنايی تاريخی است که در نزديکی کاخ توپ قاپی، اقامتگاه سلاطين عثمانی قرار دارد و در زمان امپراتوری عثمانی به عنوان زندان به کار می رفته است.

اين هتل در طول ديدار وزيران امور خارجه پاکستان و اسرائيل تحت تدابير شديد امنيتی مأموران ترکيه ای و اسرائيلی قرار داشت تا آنجا که حتی در مواردی، درون دوربينهای عکاسی نيز مورد بازديد قرار می گرفت.

آن گونه که مقامات اسرائيلی گفته اند، سيلوان شالوم و خورشيد احمد قصوری چهارشنبه شب در اين هتل با هم شام خورده اند.

ديدار وزيران خارجه پاکستان و اسرائيل در آستانه سفر پرويز مشرف، رئيس جمهور پاکستان به آمريکا صورت می گيرد که قرار است طی آن، علاوه بر شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در همايش بين اديان که شورای جهانی يهوديان برگزار می کند سخنرانی کند.

آريل شارون، نخست وزير اسرائيل نيز قرار است در نشست آتی مجمع عمومی سازمان ملل حضور يابد.

چهار سال پيش که شارون قدرت را در اسرائيل به دست گرفت، پرويز مشرف او را تنها فردی خواند که می تواند در جهت برقراری صلح تصميم گيری کند.

هم آريل شارون و هم پرويز مشرف سالها ژنرال ارتش بوده اند.

در ژانويه سال 2004 نيز پرويز مشرف در حاشيه مجمع جهانی اقتصاد که دو هزار تن از سران سياست و اقتصاد جهان در آن شرکت جسته بودند برخوردی دوستانه با شيمون پرز وزيرخارجه وقت اسرائيل داشت.

تحليلگران معتقدند که عقب نشينی اسرائيل از نوار غزه و پايان دادن به اشغال 38 ساله اين منطقه فلسطينی نشين که اخيراً صورت گرفته، راه را برای پاکستان هموار کرده است که اگر خواهان ارتباط با اسرائيل باشد از اين فرصت استفاده کند و چنين تماسی ميان دو کشور را می توان در اين راستا ارزيابی کرد.

ترکيه به عنوان کشوری اسلامی که در عين حال روابط دوستانه ای با اسرائيل دارد نيز می تواند ميانجی مناسبی برای ايجاد رابطه ميان ترکيه و اسرائيل تلقی شود.

غير از ترکيه، مصر، اردن و موريتانی تنها کشورهای اسلامی اند که با اسرائيل رابطه ديپلماتيک دارند.

هند که رقيب عمده پاکستان است از سال 1992 با اسرائيل رابطه دارد.


اما پاکستان تأکيد کرده است که اين ديدار به معنای ايجاد رابطه رسمی با اسرائيل نيست، اما بی ترديد آغازی در اين راستاست.

پاکستان کشوری است که مذهب اسلام از ارکان اصلی آن به شمار می رود.

تا کنون از ميان کشورهای اسلامی تنها ترکيه، مصر، اردن و موريتانی با اسرائيل رابطه ديپلماتيک داشته اند.

گفته می شود که جمهوری اسلامی پاکستان با استفاده از تحولات اخير و عقب نشينی اسرائيل از نوار غزه، قصد دارد از اين مناسبت برای برقراری رابطه با اسرائيل استفاده کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین