آفتابنیوز : 
با اين وجود، بنابر اين گزارش، زلاندنو، آسان ترين محل در جهان، برای به راه انداختن يک فعاليت بازرگانی جديد است. سنگاپور، بريتانيا و آمريکا نيز در شرايط مناسبی قرار دارند ولی کشورهای آفريقايی مشکل ترين کشورها برای شروع يک فعاليت بازرگانی محسوب می شوند.
مايکل کلاين، معاون بانک جهانی می گويد از ميان کشورهايی که بيشترين برنامه اصلاحات بازرگانی را انجام داده اند، پنج کشور اروپای شرقی که رهبری آنها با صربستان و مونته نگروست در بالای فهرست قرار دارند.
انگيزه اصلی اصلاحات در کشورهای اروپای شرقی، پيوستن آنها به اتحاديه اروپا در ماه مه سال گذشته ميلادی بود. ولی در حالی که صربستان و مونته نگرو در صدر کشورهايی قراردارند که برنامه اصلاحات را انجام داده اند، اين کشور که هنوز به عضويت اتحاديه اروپا درنيامده، از نظر سهل ترين کشور برای تجارت، در شاخص بانک جهانی در مرتبه ۹۲ قرار گرفته است.
هدف اين گزارش اين است که نشان دهد بهترين کشورها برای آغاز يک فعاليت بازرگانی جديد چه کشورهايی اند.
پل ولفويتس، رييس بانک جهانی می گويد: "کار برای هر کشوری در اولويت قرار دارد. تلاش بيشتر برای بهبود مقررات و کمک به مبتکران فعاليت های بازرگانی عامل مهم برای ايجاد کار و رشد بيشتر اقتصادی است."
در ميان بازارهای اقتصادی نوپا، چين در رديف ۹۲، اندونزی در رديف ۱۱۵ و هند در مرتبه ۱۱۶ قرار دارد.
امکانات فعاليت های بازرگانی تازه در آفريقا در عين حال، بانک جهانی در گزارش خود درباره سهولت تجارت با کشورهای آفريقايی، به اين نتيجه رسيده است که آفريقا بيش از هرجای ديگر، محدوديت برای داد و ستد قائل می شود و آهنگ اصلاحات در اين قاره کم ترين شتاب را دارد.
بانک جهانی می گويد که بهبود مقررات بازرگانی عامل مهم در ايجاد کار بيشتر و مبارزه با فقر است. ولی در آفريقا در اين زمينه پيشرفت چندانی صورت نگرفته و اين خطر وجود دارد که در حالی که در ساير نقاط جهان پيشرفت در اين زمينه با سرعت بيشتری صورت می گيرد، کشورهای آفريقايی از ساير کشورها عقب تر بمانند.
طبق اين گزارش، بهترين کشور برای فعاليت های بازرگانی در آفريقا جمهوری موريس است که در جهان از اين لحاظ در مرتبه ۲۳ قرار دارد. جمهوری آفريقای جنوبی پس از جمهوری موريس قرار می گيرد که در جهان از جهت سهولت تجارت در مرتبه ۲۸ واقع است. در فهرست بانک جهانی کنيا در مرتبه ۶۸ و نيجريه در رديف ۹۴ قرار گرفته است.
در گزارش سالانه بانک جهانی، جمهوری دموکراتيک کنگو به عنوان مشکل ترين محل برای فعاليت بازرگانی معرفی شده است.
در اين گزارش ، نمونه هايی از مشکلاتی آورده شده که شرکت ها در آفريقا با آن مواجهند. بطورمثال در موزامبيک به ثبت رساندن يک شرکت جديد پنج ماه طول می کشد.
بانک جهانی در گزارش خود می گويد که مشکلات اداری و ماليات سنگين در آفريقا سبب می شود که بسياری از فعاليت های بازرگانی از کانال های غير رسمی صورت گيرد.
در گزارش از کشورسيرالئون در آفريقا به عنوان کشوری ياد شده که پرداخت کامل ماليات بازرگانی يک شرکت، معادل ۱۶۴ در صد سود ناخالص اين شرکت است.
اگرچه به نظر تهيه کنندگان گزارش، رواندا همچنان يکی از مشکل ترين نقاط جهان برای فعاليت های بازرگانی است ولی در عين حال از اين کشور بدليل اينکه بيشترين اصلاحات را در سال گذشته به عمل آورده تقدير شده است.