کد خبر: ۱۴۶۶۰
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۸۴ - ۰۰:۱۸

انتقاد شديددکتر احمدي‌نژاد از اروپايي ها

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش دفتر امور رسانه‌‌هاي رياست جمهوري، احمدي نژاد در گفتگو با نخست وزير هند از دولت دهلي نو به دليل اتخاذ مواضع مثبت و سازنده در آژانس بين ‌المللي انرژي هسته‌اي تشكر كرد و آن را پايه‌ اي براي گسترش، تعميق و تداوم روابط دوجانبه خواند.

وي به انعطاف پذيري و همكاري گسترده جمهوري اسلامي ايران با آژانس بين‌ المللي انرژي هسته‌ اي طي دو سال گذشته اشاره كرد و رفتار برخي از دولتهاي اروپايي كه انعطاف پذيري ايران را به حربه ‌اي عليه ملت ايران تبديل كرده‌ اند، مورد انتقاد قرار داد.

وي قانع نشدن برخي از كشورهاي اروپايي و پافشاري آنها بر محروم كردن ايران ‌از حقوق قانوني خود در برخورداري از چرخه سوخت هسته‌ اي را حاكي از سيري ناپذير بودن آنها دانست و تاكيد كرد كه مواضع سه كشور اروپايي طرف مذاكره با ايران مخالف صريح معاهده N.P.T است.

رئيس شوراي عالي امنيت ملي كشورمان تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران خواهان چيزي بيش از حقوق به رسميت شناخته شده يك عضو آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌ اي نيست و بر ضرورت پايان يافتن برخورد سياسي با ايران و در پيش گرفتن منطق حقوقي در مذاكرات تاكيد مي‌كند.

احمدي نژاد همچنين به تجربه مشابه دولت هند در قراردادهاي گذشته خود با برخي از كشورهاي غربي اشاره كرد و به وي گفت كه در شرايط به وجود آمده جز به توانمنديهاي ملي و دوستان نزديك نمي‌ توان تكيه كرد.
در اين ديدار نخست وزير هند نيز به مشتركات فرهنگي و تمدني دو كشور اشاره كرد و خواستار تعميق و گسترش روابط دوجانبه شد.

مان موهان سينگ تصريح كرد كه زمينه‌ هاي بسيار زيادي براي توسعه و تعميق همكاري ‌هاي دوجانبه وجود دارد و بايد از همه ظرفيتها براي گسترش مناسبات استفاده شود.

نخست وزير هند موضع كشورش در قبال ايران را مبتني بر روابط درازمدت بين دو كشور و يافتن راه حلي براي مشكل هسته ‌اي با لحاظ كردن منافع ايران دانست و تاكيد كرد كه ايران به عنوان يك عضو N.P.T بايد به حق قانوني خود برسد.

محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي كشورمان همچنين در گفتگوي تلفني با پرويز مشرف رييس جمهوري پاكستان، از موضع اسلام‌آباد در دفاع از حقوق قطعي و قانوني جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تشكر كرد.

احمدي نژاد به ملاقات خود با رييس جمهوري پاكستان در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك اشاره كرد و به وي گفت كه مواضع دولت پاكستان، چشم‌انداز روشني را در مناسبات دوجانبه به وجود آورده است.

دراين گفتگو، پرويز مشرف نيز طي سخناني بر ضرورت تقويت مناسبات برادرانه ميان دو كشور تاكيد كرد و از رييس جمهوري اسلامي ايران براي انجام يك ديدار رسمي از كشورش دعوت به عمل آورد.
وي موضع كشورش را در ارتباط با مساله هسته‌اي ايران ‌بسيار روشن توصيف كرد و گفت كه دولت و ملت پاكستان مخالف اعمال فشار و استفاده از زور است و هرگونه راه حلي بايد در چارچوب مقررات و پيشنهادات آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي باشد.
رييس جمهوري پاكستان تاكيد كرد كه كشورش نهايت تلاش خود را به كار خواهد بست تا مساله هسته‌اي ايران به طور مسالمت آميز حل و فصل شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین