کد خبر: ۱۵۱۸۰
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۲۷
وزیر امور خارجه فرانسه:

خواهان جنگ میان سوریه و لبنان نیستیم

آفتاب‌‌نیوز :  انتظارات فرانسه از نشست آتی سران در سازمان ملل چیست؟ و تصور می کنید این نشست در خصوص مسئله لبنان و بحران در فلسطین به چه نتایجی دست یابد؟
این نشست در واقع مکانی برای جمع شدن دوستان و متحدان دولت لبنان است. که به لطف دبیر کل سازمان ملل قرار است در خصوص آینده لبنان به توافقاتی دست یابند. 

پیش از این نخست وزیر لبنان فواد سینوریا برنامه اصلاحات خود در زمینه های اقتصادی و زیر بنایی، سیاسی و البته نحوه خرج بودجه مملکتی را به تفضیل تشریح کرده اند. فرانسه مصمم است که در روند باز سازی ساختار لبنان به مقامات و مردم این کشور کمک کند. من مطمئن هستم که به محض اعلام آمادگی از سوی دولت لبنان برای بازسازی و احیا این کشور، جامعه بین المللی نیز در اجماعی کلی از طرق مختلف به کمک به این کشور خواهد پرداخت. 

آیا این سخن شما بدین معناست که کمک جامعه بین المللی به لبنان با شرط و شروط بوده و در صورت آغاز برقراری اصلاحات این کمک انجام خواهد شد؟
البته کاملا واضح است که کمک جامعه بین المللی زمانی انجام خواهد شد که ما شاهد اصلاحات در عرصه سیاسی و اقتصادی این کشور باشیم. 

کمیت و کیفیت کمکی که از آن صحبت می کنید، چگونه است؟ هنوز صحبت کردن در خصوص مبلغ این کمک بسیار زود است. با این وجود، میزان این نقدینگی به تلاش دولت لبنان برای برقراری ثبات سیاسی و اقتصادی و احقاق کامل دموکراسی و آزادی مذهب در این کشور بستگی دارد. 

آیا هیچ نظر خاصی در خصوص میزان این کمک مهم ندارید و یا این که این کمک تا چه حد پیش خواهد رفت؟
در حال حاضر دبیر کل سازمان ملل و نخست وزیر لبنان اعلام کردند که پس از به پایان رسیدن توافق نهایی، کمیت و کیفیت این کمک رسما اعلام خواهد شد. 

همان طور که اطلاع دارید این کنفرانس به پیشنهاد ایالات متحده برگزار می شود. به نظر می رسد که این اقدام به معنای تمایل این کشور در حل بحران باشد، نظر شما در این خصوص چیست؟
خوشبختانه در این زمینه هیچ گونه مسابقه یا رقابت بین المللی در میان نیست.
شما به خوبی از رابطه رئیس جمهور با مقامات لبنانی آگاه هستید و از مدت ها پیش روابط دیپلماتیک لبنان و فرانسه به بهترین شکل ممکن رسیده بود. این رابطه بر اساس مقدماتی ترین ارزش ها پایه گذاری شده و به هیچ وجه قابل چشم پوشی نیست.
این همکاری بدین معناست که لبنان و فرانسه دو کشوری هستند که به درک مستقل از یکدیگر دست یافته و بر همین اساس به همکاری ادامه خواهند داد. فرانسه به قطعنامه 1559 بسیار پایبند است. علاوه بر این ما معتقدیم که نتیجه تحقیقات بین المللی در خصوص یافتن عاملان قتل رفیق حریری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. 

شما به پرونده جنایی بین المللی اشاره کردید که به هر حال دارای ابعاد سیاسی نیز هست. آیا تصور نمی کنید که در این میان ایالات متحده می تواند برای اعمال فشار دمشق، در نتیجه این تحقیقات اختلالی ایجاد کند؟
ما همواره بر این نکته تاکید داشتیم که استقلال این تحقیقات باید کاملا حفظ شود. 

نتیجه این تحقیقات نباید به هیچ وجه به بازی های سیاسی آلوده شود. من شخصا هیچ اطلاعی از نتیجه این تحقیقات ندارم اما این نتیجه هر چه که باشد قابل احترام است. اگر قرار باشد که ما در عرصه قضایی نیز به لبنان کمک کنیم، قطعا این اصلاحات را با توجه به سیستم قضایی و داخلی لبنان به انجام خواهیم رساند. 

آیا هیچ نقطه نظر مشترکی بین واشنگتن و پاریس در خصوص نحوه برخورد با دمشق وجود دارد؟
در خصوص سوریه بارها تاکید کرده ایم که پاریس به قطعنامه 1559 احترام می گذارد. امروز بیش از هر روز دیگری به این نتیجه رسیدیم که تنها راه برخورد با سوریه نفوذ از طرق دیپلماتیک است. البته این نتیجه ای است که ما پس از برخورد دیپلماتیک با سوریه به آن رسیده ایم. آیا سه ماه پیش هیچ کس انتظار برگزاری انتخاباتی آزاد در لبنان را داشت؟ ما امیدواریم که هرگز هیچ گونه خصومت سیاسی میان لبنان و سوریه بوجود نیاید. به وجود آمدن بحران سیاسی در میان روابط دیپلماتیک بی شک به ضرر اقتصاد هر دو کشور خواهد بود. به هر حال، خلاصه کلام این است که پاریس هیچ دلیلی برای حمله نظامی به سوریه ندارد. 

به نظر می رسد که در خصوص مسئله خلع سلاح حزب الله، پاریس توانسته واشنگتن را متقاعد به عدم اصرار بر روی این مسئله سازد. نظر شما در این خصوص چیست؟
به نظر من مسئله خلع سلاح لبنان، امری داخلی است که باید توسط دولت لبنان حل شود. به نظر من، دولت لبنان باید فرصت کافی برای حل این مسئله از طرق دیپلماتیک را داشته باشد. در هر مرحله ای که باشیم، پاریس با اعمال هر گونه خشونت مخالف است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین