کد خبر: ۱۵۶۶۴
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۸۴ - ۱۷:۱۹

باقالی یک جاذبه توریستی!

آفتاب‌‌نیوز : فرض بگيريد يك روز صبح زود بيدار شويد و ببينيد كه در حياط كوچك خانه شما يك گياه عظيم روييده است كه انتهايش لابه‌لاي ابرها گم مي‌شود و جابه‌جا دانه‌هاي سبز باقالي از آن آويزان شده‌اند. به جاي اين‌كه خودتان را با جك غول‌كُش اشتباه بگيريد و هوس كنيد از اين غول سبز بالا بكشيد و مرغ تخم‌طلا و چنگ سحرآميز را از چنگ غول بدزديد، كار ديگري هم مي‌توانيد بكنيد.
اول اين‌كه در نظر بگيريد كه در خانه هيچ تبري نداريد و ممكن است آنقدر هم خوش‌شانس نباشيد كه جناب غول با سر درون حياط فروبيفتد و جان به جان‌آفرين تسليم كند. دوم اگر اين جناب غول روي خانه شما بيفتد آن‌وقت است كه همه زحماتتان بر باد مي‌رود و به معناي واقعي كلمه خانه‌خراب مي‌شويد. سوم در اين جامعه‌اي كه تقلب از سر و روي زندگي مي‌چكد از كجا معلوم كه مرغ تخم طلا و چنگ سحرآميز تقلبي نباشد و شما بيهوده تلاش كنيد. چهارم هيچ بعيد نيست وقتي تخم‌هاي مرغ تخم‌ طلا و سكه‌هاي چنگ‌سحرآميز را در بازار به فروش مي‌رسانيد به جرم حفاري غيرمجاز بازداشت شويد. 

بنابراين بهترين كار اين است كه خوشه‌هاي سبز باقالي را بچينيد و از خوردن يك غذاي حسابي لذت ببريد. ترديدي به خود راه ندهيد كه لذت از علم و ثروت برتر است.
 
باقالي گياه كوتاه قدي است كه ميوه‌هايش در غلاف سبزي پيچيده شده است و در هر غلاف بين 6 تا 9 دانه باقالي وجود دارد. دانه‌هاي باقالي همان جاذبه شگفت‌انگيزي هستند كه در كنار خيابان نشسته‌اند و ما هيچ‌وقت گردشگرانمان را به سراغ آنها نبرده‌ايم. 

روش پختن باقالي بسيار راحت است. مقداري از دانه‌ها را در يك ظرف بريزيد، كمي آب هم به آن اضافه كنيد و اين مخلوط را روي آتش قرار دهيد تا باقالي‌ها آب‌پز شود. غذاي شما آماده است.
اما ... اما بدانيد و آگاه باشيد كه همين دستورالعمل ساده كلي فوت و فن دارد. بعضي‌ها باقالي را با غلاف در آب مي‌اندازند و مي‌پزند. گرچه در نهايت با اين روش هم شما مقداري باقالي پخته خواهيد خورد اما اين روش ضعف‌هايي هم دارد. اول اين‌كه غلاف تمام گياهي باقالي بخش بزرگي از فضاي ظرف شما را اشغال مي‌كند و شما در پايان كار از مقدار كم باقالي پخته شده تاسف خواهيد خورد. دوم چنين روشي باقالي‌هاي شما را كمي تلخ مي‌كند. اين تلخي البته قابل تحمل است اما بدانيد كه با هيچ چاشني از بين نمي‌رود و مزه‌اش را از پشت طعم‌هاي متفاوت چاشني‌هاي مختلف به رخ مي‌كشد. 

اگر قانع شده‌ايد كه باقالي را از غلاف بيرون بياوريد و بعد بپزيد، توجه كنيد كه اگر كمي نمك هم به آب آن اضافه كنيد طعم باقالي شما بهتر خواهد شد. مي‌توانيد چند دانه فلفل سبز، چند حلقه فلفل دلمه و چند حلقه گوجه‌فرنگي هم به آن اضافه كنيد. همه اين افزودني‌ها بستگي به سليقه چشايي شما دارد. 

حالا وقت خوردن است كه سلوك خاص خود را دارد. اصلي‌ترين موادي كه روي باقالي مي ريزند تا لذيذتر شود عبارتند از: سركه، نمك، گلپر و فلفل قرمز. در بعضي مناطق ايران به جاي سركه از آبليمو استفاده مي‌شود و به جاي فلفل قرمز از فلفل سياه. در مواردي هم خوردن باقالي با نعنا ديده شده است.
 
بزرگ ترين سوال فلسفي در مورد خوردن باقالي اين است كه چون شما همه موادتان را به پوست باقالي مي‌زنيد اگر پوست آن را هنگام خوردن بگيريد فايده اين افزودني‌ها چيست؟ كساني كه هنوز پاسخ مناسبي براي اين سوال نيافته‌اند ترجيح مي‌دهند باقالي را با پوست بخورند و تاكنون هم دچار مشكل خاصي نشده‌اند بنابراين باز هم بازي را به سليقه چشايي خودتان بسپاريد. 

حتما مي‌دانيد كه بعضي غذاها هرچقدر هم كه خوب در خانه پخته شوند به پاي آني نمي‌رسند كه در خيابان‌ها به فروش مي‌رسند. مثل خيارشور يا ترشي فلفل. باقالي هم در شمار همين غذاهاست. ولي اگر هوس كرديد در كنار خيابان، خوردن باقالي را روي يك چرخ‌دستي تجربه كنيد فراموش نكنيد كه اين كار روشي دارد و شما بايد حتما بعد از اين‌كه باقالي را خورديد يك ظرف از آب آن را هم سربكشيد. اين قانون تخطي‌ناپذير هوادارن باقالي است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین