کد خبر: ۱۷۹۲۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۴ - ۲۳:۳۵
آصفی:

از مذاکره پروا نداریم

آفتاب‌‌نیوز :

دكتر حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان كه صبح امروز (يكشنبه) در جلسه هفتگي‌اش با خبرنگاران داخلي و خارجي سخن می گفت در ادامه اظهار داشت: اين طراحي‌ها در دست انجام است و به محض قطعي شدن، افكار عمومي‌مان را از آنها مطلع مي‌كنيم. ما از مذاكره پرهيز نداريم و فكر مي‌كنيم كه اين پرونده در پرتو مذاكره حل و فصل مي‌شود و اين مساله را حتي خود اروپايي‌ها و حتي مديركل آژانس هم تاكيد كرده‌اند كه اين پرونده را مي‌توان با مذاكره جلو برد و بحث تهديد يا شانتاژ نيز تنها اين راه را ناهموارتر مي‌كند.

آصفي خاطرنشان كرد: بايد بگذاريم مجاري ديپلماتيك و گفت‌وگوها مسيرشان را طي كنند و پس از آن اگر قرار باشد اقدامي صورت گيرد، صورت خواهد گرفت. مواضع ايران بسيار روشن است كه ما از حقوق خودمان نمي‌گذريم تعليق داوطلبانه از بحث اصفهان برداشته شده و ادامه خواهد داشت؛ براي موضوعات ديگر بايد صحبت و گفتگو كنيم. آژانس و كشورهاي ديگر هم بايد حق ايران را بدهد. ولي آنچه كه فعلا در دستور است، گفت‌وگو، گفت‌وگو و مذاكرات است.

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ كشورمان در ادامه درباره اهداي جايزه نوبل صلح به رييس آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اظهار داشت: به البرادعي تبريك مي‌گوييم و فكر مي‌كنيم ايشان بايد تلاش كنند كه آژانس از معيارهاي حرفه‌ ای خود دور نشود، رويكرد آژانس به حرفه، منع شدن بيشتر و كار تخصصي باشد و اميدواريم آقاي البرادعي بتواند آژانس را از دسته‌بندي‌ها و بازي‌هاي سياسي بيرون كند و نگذارد كه اين نهاد در دست قدرت‌هاي بزرگ قرار بگيرد و با كار تخصصي و رويكردي كاملا حرفه‌اي مسائل را دنبال كند.

وي افزود: آقاي البرادعي ظاهرا اخيرا گفته‌اند كه پرونده‌ي ايران را از دستور كار آژانس خارج مي‌كنند، اگر اين سخن از ايشان درست نقل شده باشد ما نيز با ايشان هم نظر هستيم و معتقديم كه با توجه به همكاري‌هاي سازنده‌مان با آژانس پرونده‌ ايران بايد بسته شود. بايد با البرادعي كار شود ما نيز قبلا به آژانس گفتگو و همكاري‌هاي سازنده‌ داشته‌ايم كه اين همكاري‌ها را ادامه مي‌دهيم و اميدواريم كه پرونده هسته ای جمهوري اسلامي ايران كه بايد خيلي پيشتر از اين بسته مي‌شد در آژانس بسته شود.

آصفي در پاسخ به سوالي درباره‌ي برخي اخبار مبني بر اينكه قرار است هياتي از مذاكره‌كنندگان بخش خصوصي انگليس سيزدهم آبان ماه به ايران بيايند گفت: در اين خصوص وزارت امور خارجه بررسي خواهد كرد و نظرش را اعلام خواهد كرد؛ ما هنوز نظرمان را اعلام نكرده و مشغول مطالعه هستيم.

آصفي در خصوص اينكه آيا در مذاكرات هسته ای ايران بن بستي ايجاد شده است، گفت: دعوت‌ها از جانب طرفين مذاكرات صورت مي‌گيرد و طرف اروپايي نيز گفته كه به انجام مذاكره علاقه‌مند است و ما نيز اعلام آمادگي كرده‌ايم. حال اين آمادگي طرفين در عمل بايد به مذاكره ترجمه شود و در اين خصوص طرح‌هاي تدوين شده است. هيات‌هايي در نظر گرفته‌ايم و بايد گفت‌وگوهايي انجام شود تا نهايتا انشاء‌الله آنچه كه خير و صلاح‌ و منفعت جمهوري اسلامي ايران است، همان شود.

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ كشورمان در پاسخ به سوالي ديگري درباره‌ي ضرورت ميانجي‌گري كشور ثالث در مذاكرات هسته‌ ای ايران و اروپا و اعلاميه وزارت امورخارجه روسيه در اين خصوص گفت: آنگونه كه روسيه اعلام كرده، نظر خودشان است و من صحبتي در خصوص آن ندارم، به هر حال آنها بر اساس ديدگاه خودشان به اتخاذ موضع مي‌پردازند.

وي افزود: مذاكرات ما هم چيز خاصي نيست كه كسي بخواهد در خصوص آن ميانجي‌گري بكند. حال اگر در اين مذاكرات به كاتاليزور نياز است آن بحث ديگري است؛ چرا كه گاهي اوقات براي تسريع واكنش‌ها از كاتاليزور استفاده مي‌كنند ولي به هر صورت با توجه به تمايل دوطرف فكر نمي‌كنم اين موضوع خيلي بحث پيچيده‌اي باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان در ارزيابي مذاكرات آتي كشورمان با انگليس با توجه به اظهارات اخير توني بلر گفت: ما نمي‌خواهيم انگليس را از مذاكرات كنار بگذاريم؛ انگليس از كشورهاي اروپايي است و مذاكرات ادامه خواهد داشت و اتهاماتي كه انگليسي‌ها زده‌اند پاسخشان را نيز گرفته‌اند.

آصفي افزود: موضوعات را ما با يكديگر خلط نمي‌كنيم؛ اين مذاكرات براي كار هسته‌ ای است و شان و جايگاهي دارد و اتهامات انگليس بحث ديگري است كه اتفاقا ما مدعي هستيم كه انگليس در جنوب ايران مشكلاتي ايجاد كرده و انگليس خودش در جايگاه متهم نشسته و حق اتهام زدن به ديگران را ندارد؛ به هر حال اين دو بحث از هم جدا هستند.

وي خاطرنشان كرد:‌البته اين قبيل اظهارات فضا را خيلي مطلوب نمي‌كند، بلكه نامطلوب مي‌نمايد، ولي بايد اين‌ها را از هم تفكيك نمود و هر موضوع را در جاي خود بررسي كرد؛ البته اميدواريم كه انگليسي‌ها در آينده ديگر چنين اظهاراتي نداشته باشند.

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ كشورمان در ارتباط با اخبار مبني بر اين كه خاوير سولانا از موضوع مذاكرات هسته‌ ای ايران و اروپا كنار گذارده شده گفت: اين يك اظهارنظر از جانب فردي نزديك به مذاكرات است كه اظهار نظري شخصي است؛ ولي هنوز جمهوري اسلامي ايران به اين جمع‌بندي نرسيده است.

آصفي در ادامه در ارتباط با اينكه آيا در پي راي هند در شوراي حكام بحث صادرات گاز ايران به اين كشور منتفي خواهد شد يا خير؟ اظهار داشت: در خصوص هند ما از راي اين كشور خرسندي نيستيم و هندي‌ها نيز در مقاطع مختلف با ما صحبت و گفتگو كرده‌اند به هر حال هند از دوستان و همكاران جدي ما در منطقه است و روابط خوبي را با هند بنا كرده‌ايم.

وي ادامه داد: طبيعي است كه در مناسبات ما با هند تاثير خواهد گذاشت و فضاي رواني را ناخوشايند مي‌نمايد؛ اما اين كه چه پروژه و يا چه موضوعي تحت تاثير اين اقدام قرار مي‌گيرند و يا مورد ترديد يا تشكيك واقع مي‌شوند گمانه‌زني است.

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان خاطرنشان كرد: ما هنوز بايد با هندي‌ها صحبت كنيم آن‌ها از دوستان ما هستند و اين موضوع همچنان بايد با هند دنبال شود و گذشته به نوعي جبران شود و اين گونه نيست كه حالا به يك باره بخواهيم همه چيز را با هند به خاطر چنين اقدام نادرستي بر هم بريزيم؛ به هر حال با هند صحبت كرده و در آينده هم صحبت خواهيم كرد.

آصفي در ارتباط با اظهارات مختلف مقامات آمريكايي عليه كشورمان گفت: اگر آمريكا از يك كشور نگران است كه بايد به اطلاعشان برسانيم كه همه‌ي دنيا از آن‌ها نگران هستند و وضعيت خيلي متفاوت است.

وي ضمن اظهار تاسف براي ملت آمريكا اظهار داشت: ‌متاسفانه آقاي بوش خودش را در مقابل جهان اسلام قرار داده و اين به نفعشان نيست كه يك دولت خودش را در مقابل جهان اسلام قرار دهد و اظهاراتي هم كه مي‌كنند پر از ضد و نقيض و ابهام است. آن‌ها مي‌گويند سلاح هسته‌ ای بسيار بد است و در اين زمينه ما هم موافقيم و درست است كه بسيار بد است.

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان خاطرنشان كرد: حال اگر سلاح هسته ای بد است چرا آمريكا آن را از بين نمي‌برد و چرا نهضتي را براي از بين بردن سلاح‌هاي هسته‌ ای در دنيا به وجود نمي‌آورد؟ اين كه خيلي بهتر است به نظرم اين از نقاط ضعف آمريكايي‌ها در ابراز مواضعشان است؛ چرا كه مي‌گويند سلاح هسته‌ ای بد است و نبايد در دست ايران قرار بگيرد.

آصفي تاكيد كرد: اولا اعلام كرده‌ايم كه در پي سلاح‌ هسته‌ ای نيستيم و اين موضوع در دكترين دفاعي ما قرار ندارد و به هيچ وجه علاقه‌اي به داشتن سلاح هسته‌ ای نداريم. جمهوري اسلامي ايران كه اين سلاح را ندارد حال آمريكا بيايد كاري بكند كه اسرائيل هم اين سلاح را نداشته باشد، خودش هم نداشته باشد، كشورهاي غربي هم نداشته باشند و در كل نهضت ويران كردن سلاح‌هاي هسته ای را به راه بيندازيم.

وي افزود: به نظرم آمريكا بي‌جهت تلاش مي‌كند كه افكار عمومي را تحت تاثير قرار دهد چون كسي اين اظهارات را باور نمي‌كند. من توصيه‌اي براي مقامات آمريكايي دارم كه اگر مي‌خواهند واقعا از خودشان ارزيابي‌ داشته باشند به قضاوت افكار عمومي در دنيا مراجعه كنند و ببينند جايگاه آمريكا در افكار عمومي دنيا چگونه است آنگاه مي‌توانند بهتر در مورد خودشان و وضعيتشان در دنيا قضاوت كنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین