کد خبر: ۱۷۹۹۹
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۸۴ - ۱۰:۰۵
لاریجانی در دانشگاه شریف:

ارباب رعیتی مدرن در زمینه فناوری

آفتاب‌‌نیوز : وی با بیان این مطلب که مساله اتمی تنها موضوعی نیست که باید ذهن دانشجویان به آن معطوف شود خاطرنشان کرد: حوادث زیادی در خاورمیانه در حال رخ دادن است. مساله فلسطین در شرایط فعلی حادثه مهمی است. شرایطی را به وجود آورده اند که 4 میلیون فلسطینی آواره شده اند.

وی با اشاره به وجود فاشیسم آمریکایی گفت: پرده های مختلف فاشیسم آمریکایی در دنیا پهن شده است و به راحتی می توانید سایه های آن را بینید. مهمترین خصومت فاشیسم آمریکایی این است که مشروعیت رفتار و اعمال سیاسی همه کشور باید به تایید آمریکا برسد. پرده های مختلف فاشیسم آمریکایی در دنیا پهن شده است.
 
لاریجانی افزود: حرفی که درون تئوری فاشیسم آمریکایی است این است که می گویند ما باید کار شما را مشروع بدانیم. لاریجانی با اشاره به سخن وزیر امور خارجه آمریکا گفت: وزیر خارجه آمریکا وقتی راجع به بحث هسته ای ایران صحبت می کرد همین نگاه را داشت و گفت درست است داشتن چرخه سوخت حق ایران است ولی ما نمی گذاریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این مطلب که ظاهرا برای آمریکایی ها پذیرش ان پی تی ملاک نیست خاطر نشان کرد: مشروعیت را باید اینها به ما بدهند. در بحث اتمی هم لازم نیست به چراهای دیگر توجه کنید. تمام کشورهایی که عضو ان پی تی هستند حق دارند فن آوری هسته ای داشته باشند و مشکل ما این است که می گویند نمی گذاریم.

وی با تشریح ماموریت ان پی تی یادآور شد: ان پی تی وظیفه دارد سلاح کشورهایی که سلاح هسته ای دارند را محدود کند و همچنین با کمک به کشورهایی که فناوری هسته ای ندارند آنها را صاحب فناوری هسته ای کنند.

لاریجانی افزود: در مورد ایران می گویند درست است شما حق دارید اما به نیت شما کار داریم. بنده به وزیر سه کشور در نیویورک گفتم شما چرخه سوخت ما را قبول دارید؟ ما در خصوص فناوری هسته ای حق داریم ؟ گفتند ما به نیت شما کار داریم سوال این است که شما نیت را چطور می سنجید آنها باید به رفتار و اعمال ما کار داشته باشند نه نیت !

وی در ادامه خاطرنشان کرد: آنارشیسم حقوقی در حال حاکم شدن بر دنیاست. در بحث انرژی اتمی کره شمالی که از نظر فن آوری هسته ای و غنی سازی از ما جلوتر است مشکلی در آژانس ندارد اما باید هر روز برای ایران یک مساله ای پیش باورند. بعد از بسته شدن قرارداد پاریس و ارجاع نتیجه آن به شورای حکام، توافقی در این مساله حاصل شده بود اما به محض این که یو سی اف اصفهان راه اندازی شد، مشکلات آغاز شد ، در حالی که نیروگاه یو سی اف زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ان پی تی که قرار است به داشتن انرژی هسته ای کمک کند جز مانع تراشی برای ما کاری نکرده است خاطر نشان کرد: 40 سال پیش که انرژی هسته ای وارد ایران شد و آمریکایی ها راکتور تحقیقاتی وارد ایران کردند بنا بر این بود ایران دارای انرژی اتمی شود و نیروگاههای مختلفی داشته باشد، آمریکا هم توافق کرده بود اما سوال اینجاست چرا آمریکا منطق خود را عوض کرد و به محض وقوع انقلاب اسلامی توافقنامه و قرارداد را فسخ کردند.

به محض این که یو سی اف اصفهان راه اندازی شد، مشکلات آغاز شد، در حالی که نیروگاه یو سی اف زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است. وی در ادامه تصریح کرد: آنها می خواهند حالت نسیان در ملت ایجاد کنند و تنها راه خروج ما از این وضعیت این است که محافل علمی حساسیت ویژه ای برای این امر قائل شوند تا آنها بفهمند که این یک خواسته ملی است که ان شاء الله با پایداری شما تحقق پیدا می کند.

لاریجانی افزود: آنها می خواهند ما بپذیریم که ما ملت درجه 2 هستیم و نباید های تک داشته باشیم البته اجازه داشتن صنعت رب گوجه فرنگی و ساخت کولر را به ما می دهند. این ارباب رعیتی مدرن است.

لاریجانی خطاب به دانشجویان گفت: کسانی که دستی در صنعت دارند می دانند که آنها در هیچ یک از علوم مدرن از جمله نانوتکنولوژی و آی سی تی به ما تجهیزات نمی دهند. وی با اشاره به موقعیت تکنولوژی در کشورهای عربی همسایه گفت: اینها تا متوجه موضوع شوند سالها طول می کشد، فعلا نفت می فروشند و هر چقدر تکنولوژی به آنها بدهند می گیرند و خدا را شکر می کنند ولی با ایران نمی توانند این گونه رفتار کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با انتقاد از دیدگاههای مرعوب قدرت غرب در داخل کشور گفت: ما هم نان می خواهیم هم نان با عزت می خواهیم. این جمله لاریجانی با تشویق زیاد دانشجویان با کف و سوت همراه شد. لاریجانی ادامه دارد: اگر امروز حرف آنها را بپذیریم فردا به ما حتی اجازه نخواهند داد در زمینه فیزیک اتمی تدریس کنیم.

لاریجانی با اشاره به حسن همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و دادن مجوز نصب دوربین در جای جای تاسیسات اتمی کشور گفت: ما چرخه سوخت می خواهیم و می خواهیم دانشمندان خودمان بدان دست یابند، ایران لیبی نیست و خود به فنآوری هسته ای دست یافته است.

وی با بیان اینکه متوسط سن دانشمندان هسته ای ایران 30 سال است اظهار داشت: نگرانی غرب همین است آنها می خواهند یک توان تصنعی در ایران ایجاد شود می خواهند ما اتم را رها کنیم و پس فردا بشویم مثل امارات و با پول نفت زندگی کنیم.

وی افزود: آنها فکر می کنند اگر به تکنولوژی نوین دست پیدا کنیم شرایط منطقه تغییر می کند و این درست است چون ایران در منطقه موقعیتی ژئوپلتیک دارد و دارای نیروی جهش برای آینده است بر این اساس اگر وارد حوزه های تک شود شرایط قدرت در منطقه تغییر می کند.

ما چرخه سوخت می خواهیم و می خواهیم دانشمندان خودمان بدان دست یابند، ایران لیبی نیست و خود به فنآوری هسته ای دست یافته است. وی با اشاره به روند همکاری های ایران در پرونده هسته ای گفت: در سعدآباد خواستند نطنز را تعلیق کنیم، در بروکسل قطعه سازی و در پاریس گفتند هرچه به ذهن انس و جن می رسد را موقتا تعطیل کنید تا در عرض چند ماه به تضمین های عینی و قطعی برسیم.

وی افزود: بعد از 6 ماه گفتند بهترین تضمین این است که اصل قضیه را نداشته باشید و به جای آن مشوق های اقتصادی می دهیم که ما نپذیرفتیم. لاریجانی خطاب به دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: ما می خواهیم هرآنچه کشورهای دیگر ندارد در زمینه هسته ای مانند ژاپن و کره جنوبی داشته باشیم و ان شاء الله با پایداری شما تحقق پیدا خواهد کرد.

لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص راه خروج ایران از وضع موجود در مساله هسته ای با بیان اینکه در سیاست راه های بسیاری وجود دارد گفت: یکی از راه ها پیشنهاد البرادعی و کشورهای اروپایی مبنی بر ادامه مذاکره است.

وی با بیان اینکه ما مذاکره را قطع نکردیم بلکه آنها از تشکیل جلسه 30 اوت خودداری کردند افزود: ملت ایران نمی تواند تعلیق داوطلبانه را تا بی نهایت ادامه دهد. وی ارائه طرح از سوی برخی کشورها برای خروج از این وضعیت از جمله آفریقای جنوبی را راه دیگر خروج از بحران خواند و در عین حال گفت: البته من فکر می کنم فصل این طرح ها گذشته است.

لاریجانی افزود: یک راه هم همین لولوی شورای امنیت است، در کشور ما وقتی از شورای امنیت نام می برند فکر می کنند حادثه خاصی رخ می دهد نه چنین نیست خیلی ها به شورای امنیت می روند و در می آیند. وی مثال کره شمالی را مطرح کرد که بعد از ارجاع پرونده اش به شورای امنیت باب مذاکره را باز کرد و در نهایت مذاکرات منجر به حفظ توان تولید سوخت هسته ای و عدم انحراف فعالیت ها به سمت سلاح هسته ای شد. دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین گفت: بعد از رفتن به شورای امنیت نیز خلاقیت های بسیاری در دیپلماسی می توان به کار برد.

وی در پاسخ به این سوال دانشجویی که چرا سلاح هسته ای را بر خود حرام کرده ایم در حالیکه انواع دیگر سلاح های کشتار جمعی حرام نیست گفت: چون فقیه نیستم نمی توانم جواب این سوال را بدهم اما اقدام دفاعی با اقدام تهاجمی متفاوت است. در ضمن سلاح هسته ای با خسارات زیادی که دارد قابل قیاس با توپخانه نیست. بنابراین ما دنبالش نیستیم. اما به هر حال برخی از کشورها آن را دارند و بقیه کشورها باید به دنبال مقابله با آن باشند.

لاریجانی گفت: پیشرفت کشور ما در نقطه ای است که بتوانیم بین صنعت و دانشگاه پل ارتباطی درستی بزنیم ما از گذشته تا به حال گامهای خوبی برداشته ایم. درست است که با کشورهای پیشرفته فاصله داریم اما اگر مهم نبودیم روی ما حساسیت نشان نمی دادند. پیشرفت کشور ما در نقطه ای است که بتوانیم بین صنعت و دانشگاه پل ارتباطی درستی بزنیم ما از گذشته تا به حال گامهای خوبی برداشته ایم.

لاریجانی در پایان تصریح کرد: شورای عالی امنیت ملی فقط مساله هسته ای را پیش روی ندارد، باید امنیت اقتصادی نیز برای ما مهم باشد ما باید شرایطی بوجود آوریم که اگر اوضاع بحرانی شود بتوانیم آن را اداره کنیم. وی همچنین تصریح کرد: اگر ارتباط درستی بین صنعت و آموزش برقرار کنیم و تعریف دقیقی از انها ارائه دهیم آنگاه می توانیم نخبگان را جذب کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین