آفتابنیوز : 
رييس جمهوري عدالت را روح اصلي نهضتهاي انبيا دانست كه گفتن آن آسان و اجراي آن سخت است و خاطرنشان كرد: مطمئن هستم انقلاب اسلامي آثار درخشاني از اجراي عدالت در جهان از خود برجاي خواهد گذاشت.
وي با اشاره به اجراي عدالت در بخش دانشگاهي و موضوع كاهش هزينههاي دانشگاههاي غيردولتي، گفت: موضوع شهريههاي دانشگاه آزاد و دانشگاههاي غيردولتي در حال بررسي است.
احمدي نژادتصريح كرد: نميشود به يكباره شهريه دانشگاهها ۵۰درصد افزايش يابد.
رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه براي قشر جوان كشور راهي جز حضور در دانشگاه باقي نمانده است، گفت: فشار اين هزينهها فشار سنگيني است كه بايد اصلاح شود. من به طور دقيق اين مساله را دنبال خواهم كرد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: از روزي كه ما همه چيز را با پول سنجيديم بسياري از مباني و بنيانها را خراب كرديم و اين مساله به طور يقين مانع اعتلاي كشور خواهد شد.
وي تاكيدكرد: اگر آموزش و پرورش و دانشگاههاي ما درست عمل كنند كساني كه پرورش مييابند كشور را به سمت جلو حركت خواهند داد.
رييس جمهوري با انتقاد از برهم خوردن مناسبات دانشجو و دانشگاه و دانشجو و استاد گفت: رابطه تربيتي و انساني بين دانشجو و استاد كجا رفته است؟ آيا نيروي انساني مثل قوطي كنسرو است كه هر چه خط توليد آن بيشتر شود بهتر خواهد بود؟
احمدي نژاد بخش قابل توجهي از موضوع عدالت را مربوط به عدالت اقتصادي دانست و خاطرنشان كرد: چه كسي گفته است كه اجراي عدالت مساوي با توزيع فقر است؟ چرا برخي القا ميكنند كه نبايد سخن از عدالت و اجراي آن در كشور به ميان آورد؟
وي با تاكيد بر اينكه وقتي تنها دولت زيرساختهاي كشور را درست كند، اين پيشرفت محسوب نميشود، گفت: بايد همه فضاي كشور فضاي رشد باشد، ملت رشد كرده و اقتصاد و تربيت و سياست را اصلاح كند.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه به صرف فعاليت دولت اجراي عدالت در كشور محقق نميشود، گفت: اجراي عدالت به معناي دادن فرصت يكسان به همه استعدادها است.
وي عدالت در توزيع ثروتهاي كشور را يك ضرورت عنوان كرد و گفت: برخورد ما با عدالت سطحي و شعاري نيست و بايد مباني و بنيانها را اصلاح كنيم.
رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه حتما نظام بانكي را اصلاح خواهيم كرد، اظهار داشت: حتما وضعيت شركتهاي دولتي سامان داده خواهد شد.
احمدي نژاد تصريح كرد: در ۱۶سال گذشته برعكس شعارهايي كه در خصوص واگذاريها به بخش خصوصي داده ميشد، عمل شد اما ما تلاش ميكنيم ثروتهاي كشور به نسبت محروميت توزيع شود.
وي با اشاره به اينكه دولت بايد در اين راه فشارهاي سنگيني را تحمل كند، گفت: امروز يك ماه و ۲۵روز از تشكيل و استقرار دولت ميگذرد و كارهاي بزرگي انجام شده است اما دولتهاي قبلي بعد از ۵ماه ميتوانستند خود را پيدا كنند و حتي دولتي پس از دو سال سياست و برنامههاي اقتصادي خود را اعلام كرد.
احمدي نژاد افزود: اين دولت با نظارت و همفكري دانشگاهيان به زودي ايدههاي خود را اعلام خواهد كرد و در اين راه آماده تحمل همه فشارها است.
رييس جمهوري در ادامه تاكيد كرد: دولت از شعارهاي مطرح شده با همه وجود صيانت كرده و از آنها كوتاه نخواهد آمد.
وي با تاكيد بر اينكه متجاوزان به بيت المال نبايد حرمت داشته باشند، گفت: اين درست نيست كساني را كه حوزه نفوذشان بر بيت المال مثلا در حد ۱۰۰هزار تومان است به خيابانها آورده و بگردانيم و آنان را معرفي كنيم اما كساني كه ميلياردها تومان بيتالمال را چپاول ميكنند، حرمت داشته باشند.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: كسي كه حريم بيت المال را ميشكند چه حرمتي دارد؟ حرمت متعلق به بيت المال است و اين حقوق مردم است كه بايد حرمت داشته باشد.
رييس جمهوري تاكيد كرد: ميگويند نگو بانك چون ارزش بورس پايين ميآيد، اما من ميگويم بايد بانكها اصلاح شوند و بصورت مبنايي نيز در اين زمينه كار كنيم. وقتي مساله اصلاح پيش آمد فريادها بلند ميشود ولي هيچ وقت نميگويند كه دست ما را از بيت المال قطع ميكنيد.
رييس جمهوري درادامه سخنانش در جمع اساتيد و نمايندگان تشكلهاي دانشجويي در زمينه روند تحولات پرونده هستهاي كشور، گفت: نظام به اين نتيجه رسيده است كه ادامه روند موجود به زيان امنيت ملي است.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه امروز غرب متهم و جمهوري اسلامي ايران مدعي است، اظهار داشت: ما روند اعتمادسازي را به طور كامل در پيش گرفتهايم.
وي خاطرنشان كرد: ما هر چه عقب رفتيم آنها جلو آمدند به گونهاي كه اخيرا محمد البرادعي مديركل آژانس گفت كه اينها نميخواهند شما فناوري هستهاي داشته باشيد.
رييس جمهوري تاكيد كرد: به چه دليل ما بايد كوتاه بياييم؟ كجاي قانون و مقررات نوشته ما براي احقاق حق خود بايد به اروپا التماس كنيم؟ احمدي نژاد با اشاره به اينكه بر خلاف ادعاهاي موجود مساله هستهاي براي ما حاد و بحراني نيست، گفت: برخي ميخواهند القا كنند كه همه چيز به هم ريخته است. دشمنان از بيرون "هو" ميكشند و انتظار دارند ما تصور كنيم اتفاق بزرگي افتاده است.
به گفته وي، اگر غرب ميتوانست به ما ضربه بزند از پيش ما را آگاه نميكرد، اگر ميبينيد كه ضربه نميزنند بدانيد كه نميتوانند و هيچ گاه نخواهند توانست.
وي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران نگرانيهاي غرب را از دانش هستهاي ايران، درك ميكند، گفت: اگر غرب بپذيرد ايران اسلامي به اين دانش دست يافته است، تبليغات ۲۷ساله آنها مبني بر ناكارآمدي نظام ديني بر باد رفته است.
رييس جمهوري ورود ايران به عرصه دانش صلح آميز هستهاي را شكستي بزرگ براي غرب دانست و اظهار داشت: ما اين نگراني را درك ميكنيم.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: نگراني ديگر غرب اين است كه مردم ايران خود اين فناوري را به دست آوردهاند و هر كاري كنند ما دوباره آن را ميسازيم.
اين دانش در ايران از بين نميرود. هر لحظه كه اراده كنيم قابل تجديد است.
رييس جمهوري در تشريح نگراني ديگر غرب از توان هستهاي ايران، گفت:
اگر ايران وارد باشگاه كشورهاي داراي چرخه سوخت هستهاي شود غرب ديگر نميتواند جلوي ديگر كشورها را بگيرد.
احمدي نژاد با اشاره به اينكه غرب از دست ما خيلي عصباني است، اظهار داشت: ما ناراحت نيستيم و ميگوييم اين عصبانيت را با خود به گور خواهند برد و هيچ وقت برطرف نخواهد شد.
رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران هيچ اقدامي مغاير با قوانين بينالمللي در اين چند سال انجام نداده است، گفت: اين تبليغات دروغ غرب عليه ايران است.
وي ايران را جزاولين كشورهايي دانست كه معاهده ان.پي.تي را امضا كرده است، و افزود: بسياري از كشورها و رژيمها كه سلاح اتمي دارند و ديگر كشورها را تهديد ميكنند هنوز اين معاهده را امضا نكردهاند و به رغم اين بيتوجهي به معاهدات ديگر كشورها را تهديدي عليه امنيت جهان ميدانند.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه ايران اسلامي هميشه با نهادهاي بينالمللي همكاري داشته است، گفت: ماده ۴معاهده ان.پي.تي ميگويد كه هيچ كشوري نميتواند كشورهاي عضو اين معاهده را از داشتن فناوري صلح آميز هستهاي منع كند.
رييس جمهوري ادامه داد: ماده ۶اين معاهده نيز ميگويد كه آژانس تاسيس شده است تا سلاحهاي هستهاي را معدوم كند، اما كشورهايي كه سلاحهاي هستهاي آنها همه جهان را تهديد ميكند هيچ وقت مورد نظارت آژانس قرار نگرفتهاند.
وي با تاكيد بر اينكه غرب با اصل نظام اسلامي مخالفت دارد، گفت: اين مساله هم كه حل شود مساله حقوق بشر را پيش ميكشند، حقوق بشر هم حل شود حتما حقوق حيوانات را مطرح ميكنند.
احمدي نژاد با انتقاد شديد از غرب به خاطر تهديد دو ساله ايران به ارجاع پرونده هستهاي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد، گفت: به كوفي عنان دبيركل سازمان ملل گفتم كه شورايامنيت براي احقاق حق ملتها است نه ابزاري در دست قدرتها.
رييس جمهورياضافه كرد: جمهوري اسلاميايران امروزفعاليت مجتمع يو.سي.اف اصفهان را كه حتي جز چرخه سوخت نيست و براي اعتمادسازي به حالت تعليق درآورده بود دوباره آغاز كرد كه دولت به طور جدي از آن حمايت كرده و پاي آن ميايستد.
ديديم كهبراي اين موضوع اول جنجال به راه انداختند اما اكنون آرام آرام به جاي خود نشستهاند.
احمدي نژاد تاكيد كرد: ما به آنها اعلام كردهايم كه ديگر همه چيز عوض شده است. به ما سبك مغز گفتند، مگر دفاع از حقوق ملت سبك مغزي است؟ وي با اشاره به اينكه امروز منسجمترين و قويترين كار ديپلماتيك در حال انجام است، گفت: ما با حوصله و تدبير از همه قدرت و توان ملي در اين راه استفاده ميكنيم.
رييس جمهوري گفت: هرچه زمان بگذرد ما يك پله به بالا خواهيم رفت و كوتاه نخواهيم آمد. وقتي چرخه سوخت را راه بيندازيم بدون شك همه چيز متحول خواهد شد.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه ما معتقد به ادامه مذاكرات هستيم، گفت:
البته مذاكرات را محدود به كشورهاي خاصي نخواهيم كرد. كار ما آنقدر شفاف است كه گفتهايم حاضريم از مشاركت آنها در فعاليتهاي هستهاي كشور استفاده كنيم و عدهاي نيز اعلام آمادگي كردهاند.
وي با اشاره به اينكه غرب بايد موضع عزت ملت ايران را بپذيرد، اظهار داشت: به لطف الهي غرب اين موضع را خواهد پذيرفت، زيرا قدرت سياسي ايران در دنيا بسيار بالا و در برخي مناطق بيبديل است. ما هم به دنيا نيازمنديم اما نشان دادهايم كه بدون آنها نيز ميتوانيم رشد كنيم.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه دستيابي به فناوري هستهاي به يك آرمان ملي تبديل شدهاست، گفت: انگليسيها در نيويورك به ما ميگفتند خواهش ميكنيم اين مساله را مطرح نكنيد، اين مساله نشان ميدهد كه غرب بسيار ضربه پذير است و سستتر از آن چيزي است كه نشان ميدهد.
احمدي نژاد درادامه با تاكيد بر اينكه همه موظف هستيم فضاي دانشگاه را به سوي برادري، دوستي، محبت و فضايي عاطفي سوق بدهيم، گفت: اگر فضاي دانشگاهها فضايي آرماني شود، صميميت در محيط دانشگاه بيشتر ميشود.
وي حفظ فضاي آرماني دانشگاه را يك ضرورت دانست و گفت: دانشگاه بايد پرچمدار و فريادگر آرمانها باشد و هرگاه اينگونه عمل كردهايم، توانستهايم تحول ايجاد كنيم.
رييس جمهوري مطالب مطرح شده از سوي دانشجويان را نشانه عزم، نشاط و نگاه آنان به آرمانهاي بلند انقلاب دانست و گفت: چشم انداز تصوير آرمان ما در افق ۲۰ساله است. ميخواهيم به يك جامعه پيشرفته و مقتدر در سطح منطقه و تاثيرگذار در همه مناسبات جهان تبديل شويم و اين جامعه پيش از اينكه اقتصادي باشد، حتما يك جامعه فرهنگي است.
وي با تاكيد بر اينكه چشم انداز ما بايد چشم انداز فرهنگ و معنويت باشد، اظهار داشت: علم بدون معنويت مانند سلاحي در دست زنگي مست است.
علمي كه ما تعريف ميكنيم در بستر فرهنگ ديني است كه رسالت امروز دانشگاهها است.
احمدي نژاد تربيت انسانهاي دانشمند، مومن و شجاع و توليد علم بومي را از ماموريتهاي اصلي دانشگاهها دانست و خاطرنشان كرد: بايد دانشگاه را از واردكننده ، مصرفكننده و توزيعكننده علم به توليدكننده علم تبديل كنيم.
رييس جمهوري تاكيد كرد: ايران در سايه اسلام سالها توليدكننده علم در سطوح مختلف بودهاست و امروز بايد بتوانيم اين جايگاه را باز يابيم.
وي تصريح كرد كه حجم عظيم فعاليتهاي علمي كه در دانشگاهها صورت ميگيرد اگر با نگاه بومي باشد انقلاب علمي عظيمي را شكل خواهد داد.
احمدي نژاد پاسخگويي به نيازهاي جامعه را از ديگر وظايف دانشگاهها برشمرد و خاطرنشان كرد: سرلوحه كار دانشگاهها بايد حل مسايل داخلي با روشهاي بومي باشد.
رييس جمهوري اضافه كرد: دانشجويان ما هر جا كه با روحيه، شجاع، مبتكر و خلاق وارد عرصهها شدهاند، توانستهاند در همه زمينهها تحول ايجاد كنند.
وي تصريح كرد: جريان سلطه زمينه سلطه خود را تحقير ملتها قرار داده است كه ما بايد در دانشگاههاي خود اين سلطه را بشكنيم. حضرت امام فرمودند ما ميتوانيم و ديديد كه ميتوانيم و امروز دانشگاهها بايد پرچمدار اين شعار در همه عرصهها باشند.
احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه بودجه پژوهشي كشور بايد در خدمت پژوهش باشد، گفت: امروز اين بودجه آنطور كه ما ميخواهيم هزينه نميشود.
وي گفت: اگر رويكردها را اصلاح كنيم همه امور اصلاح ميشود. جمعيت بيبديل تربيتكننده كشور امروز در دانشگاههاي ما حضور دارند.
رييس جمهوري با ابراز اميدواري نسبت به توان نسلهاي جديد دانشگاهها، گفت: نسلهاي قديمي اگر كوتاهي كنند نسلهاي جديد موج انقلاب را به جلو خواهند برد.
پيش از سخنان رييس جمهوري تعدادي از نمايندگان تشكلهاي دانشجويي در سخنان كوتاهي مسايل و مشكلات مربوط به دانشگاهها و مسايل روز كشور را به اطلاع رييس جمهوري رساندند.
دكتر كاظمي عضو جامعه اسلامي پزشكان از رييس جمهوري خواست دولت ضوابط حمايت از نخبگان علمي كشور را تبيين كند تا اين مساله از حالت رابطهاي خارج شود.
دكتر سيادتي نماينده جامعه اسلامي دانشجويان نيز با تاكيد بر اينكه ملتي كه داناتر باشد، قدرتمندتر است، گفت: مستكبران عالم كه درصدد غارت منابع كشورها هستند امروز مانع كشورها براي رسيدن به پيشرفتهاي علمي ميشوند.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت كه رعايت آبروي فاسد مردم را نگران ميكند. امروز مردم ميخواهند بدانند حقشان با گلوي كدام ظالم بلعيده شده است.
سيادتي خاطرنشان كرد: رعايت حال مفسدان باعث دلسردي مستضعفان ميشود.
نماينده جامعه اسلامي دانشجويان با انتقاد از به فراموشي سپرده شدن مقوله تحصيل براي معرفت اندوزي، گفت: متاسفانه علم اندوزي به داد و ستد تاجر مابانه تبديل شده است.
حسن ملكي عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي نيز با تاكيد بر اينكه هنوز در كشور رابطه علم و جامعه به طور همزمان تعريف نشده است، گفت: ما عمدتا به جاي انتقال روح دانش، جسم دانش را انتقال ميدهيم. روح علم چيز ديگري است.
ملكي تاكيد كرد: برون داد آموزش و پرورش ما درون داد دانشگاهها است و روحيه پژوهشگري ابتدا بايد در آموزش و پرورش كشور تزريق شود.
محمد صداقت نماينده بسيج دانشجويي نيز در سخناني با تاكيد براينكه مردم به دولت احمدي نژاد اميد بسيار بستهاند، گفت: مردم آرزوهاي عدالت خواهانه خود را كه در دولتهاي پيشين به فراموشي سپرده شده بود در اين دولت دست يافتني ديدهاند.
وي تاكيد كرد: متاسفانه امروز عدهاي كه بايدپاسخگوي عملكرد گذشته خود باشند مطالبه پيش از موعد را آغاز كردهاند.
صداقت خاطرنشان كرد: گفتمان عدالت، سالها قبل از انتخابات رياست جمهوري توسط بسيج دانشجويي مطرح شد اما امروز به مطالبه مردم از نظام اسلامي تبديل شده است.
نماينده بسيج دانشجويي گفت: بدخواهان رييس جمهوري ميگويند كه بسياري از انتصابهاي وي احساسي و فقط بر پايه تعهد بوده و تخصص در نظر گرفته نشده كه ما ميدانيم اگر بر فرض اينگونه هم باشد با شجاعتي كه رييس جمهوري دارند اگر كسي نتواند در پستي كه مسووليت آن را دارد خدمت كند او را تغيير خواهد داد.
وي تاكيدكرد: چرا دولت خود را در معرض شايعات مربوط بهمسوولان دو شغله قرار ميدهد. عدالت به معناي آوردن نفت به سفره مردم نيست، بايد عدالت را تعريف و اجرا كنيم.
نماينده بسيج دانشجويي گفت: بسيج دانشجويي پيرو مواضع عزت خواهانه رييس جمهوري است اما عملكرد وي را نيز زير ذره بين داشته و آرمانخواهي او را بررسي ميكند.
دكتر مرتاض نماينده بسيج جامعه پزشكي كشور نيز با تشريح فعاليتهاي بسيج جامعه پزشكي گفت: عدهاي نميتوانند عدالت را تحمل كنند.
وي با تقدير از رييس جمهوري به دليل طرح موضوع عدالت، گفت: عدالت نياز به تعريف مجدد در كشور دارد.
وضعيت فعلي تحقيق و محقق در ايران اين است: (الف) محققان جوان به دليل بي ربط «مشموليت سربازي» ممنوع الخروج هستند و براي شركت در يك كنفرانس سه روزه لازم است كه يك محقق سي روز وقت بسيار گرانبها و اعصاب خود را صرف دوندگي كند. (ب) دانشجوي دكترايي كه از نظر مالي دستش به هيچ جا بند نيست براي يك سفر خارجي فقط 150 هزار تومان كمك هزينه دريافت ميكند كه پول تاكسي او در خارج از ايران هم نمي شود! (ج) علم و دانش كشور محدود شده به بازار گرمي در «دكان بي بنياد نخبه بازي» كه يك مشت كودك خردسال 18-25 ساله را هر از چندگاهي در بوق و كرنا بكنند كه اينها علماي دهر هستند و متحول كننده علم و دانش بشر! بعدش هم هيچ! نه مقاله اي، نه توليد علمي و نه هيچ چيز ديگر. پس اين همه كشفيات جوانان ما كه گرم كننده بازار جورناليستي نشريات است چرا تكاني در علم و دانش كشور نداده؟ البته اين دكان سودي براي يك مشت آدم زرنگ دارد كه زود براي خودشان دفتر و دستكي راه بيندازند و «كارواني» از نوابغ به ژنو اعزام كنند كه با كشفيات درخشانشان زلزله اي در علم دنيا ايجاد كند... و همه دانشگاهيان هم سكوت كنند. (د) يك كسي حرفي به اسم «نانو تكنولوژي» (بخواهنيد «نان» و «تكنولوژي») را سر زبان مسولان مي اندازد و فرداي آن روز زرنگها يك شبه مي شوند «نانو ساينتيست» و همان قليل بودجه اي هم كه براي نانوتكنولوژي وجو دارد را تصاحب مي كنند . و مكانيزمي هم وجود ندارد كه بپرسند آقا با اين پول چه توليد كردي كه از دفعات بعد فقط كساني كه توانايي و همت توليد علم دارند براي اين بودجه ها كانديدا بشوند. (ه) يك شارلاتان حرفه اي مثلا فوق ديپلمه خود را نابغه و دكتر و استاد دانشگاه جا ميزند كه ناني از آن بخورد و دانشگاهيان هم سكوت مي كنند چرا كه اصولا مجازاتي براي اين گونه حقه بازي هاي علمي وجود ندارد (و) دانشگاهي به اسم هاوايي در خيابان ولي عصر سبز ميشود كه به كساني كه وقت ندارند تمام وقت درس بخوانند (ولي به جاي آن پول دارند كه شهريه دلاري دانشگاه هاوايي را بپردازند) در سنواتي حدود نصف سنوات ما كه وقت داشتيم در هر شبانه روز 14 ساعت درس بخوانيم «مدرك» دكتري اعطا مي كند (ز) ...
بايد آقاي احمدي نژاد منظور خود را از توليد علم و به ويژه «علم مبتني بر ارزش» مشخص كنند و معيار و محك آن را هم واضح اعلام كنند. آيا معيار توليد علم آن است كه مطبوعات عاميانه، كودكان خردسالمان را پف كنند و آنها را انيشتين معرفي كنند؟ الحمدلله وزير علوم ايشان آدم درس خوان و زحمت كشي است و براي كسب علم دود چراغ خورده. وقت آن است كه مرز بين «آقاي دكتر» بودن و «محقق و دانشمند» بودن مشخص شود و اقلا مسوليت و اداره علم و تكنولوژي مملكت دست دانشمندان بيفتد نه دست آقاي دكترها (آقاي دكترهايي كه در بهترين وضعيت يك يا دو مقاله در عهد بوق كه دانشجوي دكتري بوده اند منتشر كرده اند و ديگر هيچ! كه البته آن يكي-دو مقاله هم در ازاي ماهي چند هزار دلار پول مملكت كه مصرف كرده اند اصلا قابل ذكر نيست!).
س.ا.جعفري
استاديار فيزيك-صنعتي اصفهان
محقق فوق دكتري- توهوكو، ژاپن