آفتابنیوز : 
حسن انجام این کار این است که به هر بهانه سیاسی و امر مستحدثه ای، کروبی در صدد بر می آید تا تاریخ انقلاب اسلامی، مبانی فکری، امام (ره) و ارزش ها و آرمان های انقلاب و نیز مقاطع حساس و سرونوشت ساز در جمهوری اسلامی را مورد تاکید مجدد قرار دهد. حافظه بسیار خوب کروبی به وی اجازه می دهد تا برای تشریح یک مساله روز نظیر انتخابات ریاست جمهوری نهم یا انتخابات خبرگان کتاب انقلاب و نظام را یک به یک ورق بزند.
بدون تردید، همانند هر متفکر و سیاستمدار دیگری، کروبی نیز از زاویه دیدگاه ها و ارزش هایی که خود بدان معتقد است به این کار دست می زند و به طور حتم تفسیری که سایر شخصیت های سیاسی و فکری ارشد جریانات مختلف کشور از این مسائل دارند، با نگاه کروبی متفاوت و حتی در مواردی می تواند متعارض باشد، اما نکته مهم در این است که این نوع نامه نگاریها هم به عنوان اسنادی ماندگار در شروع دیدگاه های جریانات سیاسی ـ فکری مختلف کشور باقی می مانند و هم شیوه های عقلانی، مدنی و کم هزینه و پر فایده برای نظام سیاسی کشور به شما می روند.
نامه های کروبی به جنتی، هاشمی رفسنجانی، و نامه اخیر وی به مشکینی از این جمله اند. برخی دیگر از سیاستمداران ارشد و متفکرین نظام نظیر هاشمی رفسنجانی ترجیح می دهند که از رسانه هایی نظیر تریبون نماز جمعه و کنفرانس های خبری برای همین مقصد استفاده کنند، اگر چه نتیجه همان است و شیوه متفاوت. یعنی باز خوانی پرونده انقلاب و نظام برای نسل جوانتر و تشریح فراز و فرودهای 27 سال گذشته.
در این میان آنچه که به نظر می رسد حاشیه ای تر باشد ـ اگر چه به ظاهر مهمتر به نظر می رسد جوانب سیاسی از نوع مقطعی این نامه نگاریها و بازخوانی های انقلاب است. تجربه نیز نشان داده که با فرو نشستن گرد و غبار های ناشی از تحولات روزمره آنچه که در اذهان مردم به عنوان اسناد انقلاب و نظام باقی می ماند، همین ورود شخصیت های اصلی نظام به عرصه های بحث وجدل فکری سمت حفظ رعایت اصول و احترامات فردی است.
اگر به درستی دقت شود، عیان خواهد شد که چالش های فکری چهره هایی نظیر کروبی، جنتی، مشکینی، هاشمی رفسنجانی، موسوی خوئینی، خاتمی، موتلفه ها، مشارکتی ها، مجاهدین انقلاب، جامعه مدرسین، روحانیت و روحانیون مبارز و . . . . را تشکیل می دهند و اگر از نگاه های بلند مدت به این چالش ها بنگریم، فواید و مزایای بسیار آنان به برخی مضرات کوتاه مدتشان سایه خواهد انداخت.
همین بحث های نظری و مبنایی است که انقلاب و نظام را با تمامی طیف های سیاسی و فکری درونی آن زنده و پویا نگه داشته است. عقل و منطق حکم می کند که این عرصه پرخیز و برکت با حضور حافظان و حافظه های انقلاب حفظ شود و ادامه یابد. متنوع کردن ترکیب خبرگان فقط یکی از مصادیق این پدیده مبارک است.