آفتابنیوز : 
در اين گزارش ميزان سهولت تجارت بين مرزي در كشورهاي مختلف بر پايه سه فاكتور سنجيده شده است كه عبارتند از تعداد اسناد و مدارك لازم براي صادرات و واردات در بين مرزها، تعداد امضاها و مهرهاي لازم براي اين امر و همچنين تعداد روزهايي كه براي كسب مجوز صدور يا واردات كالا صرف ميشود.
با توجه به اين سه فاكتور جمهوري اسلامي ايران از نظر سهولت تجارت بين مرزي درميان 155 كشور جهان رتبهاي بهتر از 132 بدست نياورده است.
براساس اين گزارش تعداد اسناد و مدارك لازم براي صادرات كالا از ايران به آن طرف مرزها 11 سند و اين رقم براي واردات كالا به ايران نيز 11 سند اعلام شده است.
تعداد امضاها و مهرهاي لازم براي صادرات كالا از ايران به آن سوي مرزها 30 امضا و مهر و اين رقم براي واردات كالا به ايران 45 امضا و مهر اعلام شده است.
همچنين تعداد روزهايي كه طول ميكشد تا يك كالا مجوز لازم براي صدور از ايران به آن طرف مرزها را كسب كند 45 روز تخمين زده شده و اين رقم براي واردات كالا به ايران 51 روز اعلام شده است.
براساس اين گزارش دانمارك از نظر سهولت تجارت بين مرزي رتبه اول جهاني را بدست آورده است و پس از آن به ترتيب كشورهاي سوئد، آلمان، فنلاند، هلند،سنگاپور، نروژ، اتريش، بلژيك و اسپانيا درمراتب بعدي قرار گرفتهاند.
نيجر نيز به عنوان كشوري با سختترين شرايط براي تجارت بين مرزي شناخته شده است كه پس از اين كشور به ترتيب كشورهاي بروندي، روندا،ازبكستان، قرقيزستان، زامبيا، مالي، ارتيره، سوريه و اوگاندا قرار گرفتهاند.
براساس اين گزارش در ميان كشورهاي واقع درحاشيه خليج فارس نيز جمهوري اسلامي ايران داراي سختترين شرايط براي تجارت بين مرزي ميباشد. در اين منطقه امارات داراي سهلترين شرايط براي تجارت بين مرزي است .رتبه جهاني اين كشور 19 اعلام شده است.
رتبه جهاني كشورهاي كويت، عمان و عربستان نيز به ترتيب 69، 79 و 87 اعلام شده است.