آفتابنیوز : 
در این دیدار، متکی ضمن مهم و خطیر توصیف کردن وظیفه این سازمان تخصصی از لحاظ انسانی و رسیدگی به امور آوارگان و مهاجران گفت: خدمت به مردم در تعالیم اسلامی ما از جایگاه والایی برخوردار است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در دوران جنگ تحمیلی، میزبان میلیونها پناهجو از کشورهای افغانستان و عراق بوده و همواره تلاش کرده تا حتی در شرایط سخت نیز امکانات و تسهیلات موجود را با آنان تقسیم کند.
متکی با انتقاد از نگاه سیاسی کشورهای غربی به موضوعات انساندوستانه و حقوق بشری، از جمله برخوردهای دوگانه با موضوع پناهندگان از سوی این کشورها، بر تلاش در اصلاح این فرهنگ و نگاه تأکید کرد.
وی افزود: امروزه مشکلاتی مانند مسئله پناهندگی، مشکلی جهانی است و برای آن باید راهحلهای جهانی ارایه شود و لازم است سازمانهای تخصصی بینالمللی به دور از ملاحظات سیاسی به دنبال حل جامع و همهجانبه مشکلات باشند.
متکی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری نزدیک و صمیمانهای با کمیساریای عالی پناهندگان داشته و به این همکاری نیز ادامه خواهد داد.
گوترس نیز در این دیدار ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت پناهندگان در جهان و منطقه و کمکهای مؤثر و انساندوستانه ایران به این سازمان، برای حل مشکلات پناهندگان افغانی و عراقی از ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: نگرش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به ایران نه تنها به عنوان یک کشور کمککننده به افغانستان، بلکه به عنوان یک شریک و همکار در قضایای پناهندگان است.
آنتونیو گوترس افزود: ما تلاش میکنیم تا بر اساس یک راهبرد جامع زمینه بازگشت پناهندگان افغانی را فراهم کنیم و سامان دادن به کمکها و ایجاد جذابیتهای همهجانبه در افغانستان میتواند زمینههای بازگشت داوطلبان این پناهجویان را فراهم کند.