کد خبر: ۲۸۶۵۲
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۸۴ - ۱۳:۴۰

تاکید بر مباني حقوقي كنوانسيون‌هاي آژانس

آفتاب‌‌نیوز : همايون موحديان در واكنش به قسمتي از بيانيه اخير شوراي حكام مبني بر درخواست از ايران براي تصويب پروتكل الحاقي در كشور، اين مسئله را در ادامه فشارهاي سياسي غرب عليه ايران دانست و افزود: بايد توجه داشته باشيم كه اروپايي‌ها خود مي‌د‌انند مواردي كه مطرح مي‌كنند مبناي حقوقي ندارد. 

وي افزود: متاسفانه به اين دليل كه يك روال غلط از ابتدا توسط تيم دولت قبل پذيرفته شد، غرب تمايل دارد اين موضوع را نيز در ادامه فشارهاي قبلي به صورت غيرقانوني به ما تحميل كند والا پذيرش NPT به طور كامل داوطلبانه است و اختيار آن در اختيار دولتي است كه پذيرنده پروتكل مي‌باشد. 

اين استاد دانشگاه با اشاره به عدم موفقيت غرب در اجلاس اخير شوراي حكام در صدور قطعنامه عليه ايران تصريح كرد: هدف اصلي غرب وارد كردن فشار به منظور تسليم كردن مسئولان ايراني است وگرنه كشورهاي غربي خود مي‌دانند كه اجراي مواضع جدي بر عليه ايران، هم غيرعلمي و هم غيراقتصادي است. 

موحديان اذعان داشت: غرب بيش از ما مي‌داند كه اگر بخواهد ايران را در موضع متقابل قرار دهد بيش از همه خود متضرر خواهد شد. ولي ديدگاه مسئولين دولت قبل جدي گرفتن تهديدها بود و آن‌ها بنا را بر اين گذاشته بودند كه با طرف اروپايي براي دفع اين تهديدها مذاكره كنند و نتايج مذاكرات نشان مي داد كه فشارهاي غرب روز به روز قوي‌تر و بيشتر مي‌شد. 

اين كارشناس روابط بين‌الملل اتخاذ موضع‌ صريح از طرف دولت ايران مبني بر پافشاري بر حقوق ملت را باعث عقب‌نشيني غرب در مواضع خود دانست و افزود: اين مسئله قابل پيش‌بيني بود كه غرب اگر احساس ‌كند جمهوري اسلامي اين فشارها را به نحو ديگري پاسخ خواهد داد عقب نشيني خواهد كرد. 

عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: غرب احساس كرد كه جمهوري اسلامي به طور كامل از زير بار اين فشارهاي غيرحقوقي خود را خارج مي‌كند و به سمت دستيابي كامل به فناوري هسته‌اي مي‌رود. از طرف ديگر كشورهاي غربي اجماع بين‌المللي را براي صدور قطعنامه عليه ايران به نفع خود نديدند و مجموع اين عوامل باعث شد اروپايي‌ها براي متقاعد كردن ايران دست از مواضع گذشته خود بردارند و ملايم‌تر با ايران راه گفتگو را در پيش بگيرند. 

موحديان با اشاره به راهكارهاي پيش‌روي ايران در فرصت باقيمانده تا اجلاس بعد آژانس تصريح كرد: بهتر است به جاي تكيه بر مذاكرات با غرب بر مباني حقوقي كنوانسيون‌ها و پروتكل‌هايي كه ما را به اين سازمان‌ها مرتبط مي‌كند تكيه كنيم و آن چه را كه منطبق بر اين مباني است انجام دهيم و از تهديدها غرب نگران نباشيم. طبيعي است آن چه كه منطبق بر اين مباني حقوقي نيست را نيز بايستي به طور علني و صريح در مواضع خود اعلام كنيم. 

وي همچنين راهكار ديگر پيش‌روي دستگاه سياست خارجي كشورمان را ايجاد و تقويت لابي گسترده و قوي سياسي بين كشورهاي داراي مواضع مثبت با ايران دانست و اظهار داشت: البته اين مسئله به صورت يك پكيج همراه با هم است و بايد صورت همزمان با هم اعمال شود. در واقع مسئولان سياست خارجي ما بايستي در روابط با ديگر كشورها گرايشات اقتصادي و سياسي خود را هم كاسه كنند و در اين موضوع با كشورهاي هم نظر به صورت عميق و قوي روابط سياسي را با همراه با روابط اقتصادي گسترش دهند. طبيعي است كه كشورهايي مثل كره، انگليس و هند كه در اين زمينه بناي همراهي با آمريكا را گذاشته‌اند بايد به طور جدي از منافع اقتصادي ارتباط با ايران محروم شوند. 
 
موحديان تاكيد كرد: ايران كشوري است كه از قبل روابط اقتصادي با ما بسياري از كشورها از منافع سرشار اقتصادي بهره‌مند مي‌شوند. بنابراين هماهنگي كامل بين سطوح سياسي و اقتصادي بسيار كارآمدتر از مذاكره با كشورهاي اروپايي خواهد بود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین