آفتابنیوز : 
گزارشگر این روزنامه آمریکایی در ترکیه می نویسد که هنگامی که این نامه در سوئیس تحویل آمریکایی ها شد، علی لاریجانی، مذاکره کننده ارشد ایران در امور هسته ای، در حال انجام مذاکرات با مقامات بلندپایه ترکیه در آنکارا بود. حسن روحانی، مذاکره کننده پیشین ایران هم مقاله خود را در مجله تایم چاپ می کرد که شامل پیشنهادهای ایران در مورد شکستن بن بست مذاکرات بر سر مسأله هسته ای می شد. به این ترتیب احمدی نژاد دیپلماسی سه جانبه ای را به شکلی فعالانه در پیش گرفت تا فرصتی برای گفتگوی مستقیم با آمریکا ایجاد کند.
واشنگتن تایمز در ادامه می آورد که این گفتوگو دقیقا همان چیزی است که ترکیه می خواهد. چرا که دولت آنکارا از ایران خواسته بود که گفتگوی مستقیم را با آمریکا در پیش گیرد ولی لاریجانی این ایده را رد کرد و گفت که آمریکا باید ابتدا رفتار خود را درست کند. در حال حاضر بسیاری از کشورهای منطقه به علت مداخله آمریکا در عراق با مشکل مواجه شده اند و تصویر ناموفقی که آمریکا در عراق ارائه داده، موجب بروز مشکلات فراوانی در مورد مقاصد آمریکا شده و البته آینده منطقه را هم تحت تأثیر قرار داده است.
مردم عادی ترکیه چه می گویند؟
گزارشگر واشنگتن تایمز می نویسد که در گفتگوهایی که با مغازه داران، رانندگان تاکسی و دوستانی داشته که کارشناس سیاست خارجی نبوده ولی تحولات را از نزدیک دنبال می کردند، مردم عادی ترکیه نمی دانند که چرا آمریکا از گفتوگو با ایران امتناع می کند و هیچ کس البته انتظار ندارد که آمریکا این پیشنهاد را سریعا بپذیرد با این حال ترک ها معتقدند که گفتوگو اساس دموکراسی آمریکایی است.
آنها نقش آمریکا در عراق را موفقیت این کشور ندانسته و بر این باورند که بسیاری از سوالاتی که احمدی نژاد مطرح کرده، مسأله ای است که در سراسر منطقه وجود دارد. آنها از سیاست های آمریکا در عراق نگرانند و می گویند که عدم مقابله آمریکا با پ.ک.ک بخشی از برنامه گسترده آمریکاست و اینکه سیاست های آمریکا تمامیت ارضی ترکیه را تهدید خواهد کرد. در عین حال همکاری های ایران با ترکیه علیه پ.ک.ک پس از سقوط صدام حسین بسیار فعالانه بوده ولی موجب جلب حمایت مردم عادی ترکیه نشده است.
مردم ترکیه، ایران را تهدید نمی بینند و حتی از آن هم بالاتر، معتقدند که ایران بدون کمک کشورهایی که در حال حاضر از قدرت های هسته ای محسوب می شوند، قادر به ساخت سلاح هسته ای نیست و این قدرت ها از ایران استفاده ابزاری می کنند تا به آنچه که مشخص نیست دست پیدا کنند.
برخی از مردم ترکیه می گویند که تعرض به ایران هیچ ارتباطی با انرژی هسته ای ندارد و اقدامی است که برای تضعیف کشورهای اسلامی صورت می گیرد. این در حالی است که عده ای دیگر عملیات نظامی دیگری را در منطقه بعید می دانند و معتقدند که دیر یا زود آمریکا با ایران وارد معامله می شود و نامه اخیر ایران هم نخستین نشانه چنین معامله ای است.
آنها مذاکراتی که در سازمان ملل با آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت می گیرد را نوعی بازی دیپلماتیک می دانند و تردید دارند که شاید ایران و آمریکا اکنون هم گفتگوی مستقیم را آغاز کرده باشند. بنابر نظرات عموم مردم ترکیه که گزارشگر واشنگتن تایمز منعکس کرده است، ترکیه نقشی فراتر از ترغیب دو طرف (ایران و آمریکا) به مذاکره، در این مناقشه ندارد و از این رو مردم ترکیه برای نامه احمدی نژاد ارزش قائلند و می گویند که این نامه نشانه عقب نشینی وی از سخنانی است که پیشتر در مورد اسرائیل گفته بود.
دموکراسی غربی و کشورهای خاورمیانهبا این حال سوالی که باقی می ماند این است که آیا آمریکا باز هم مصمم است سیاست های دموکراتیزه کردن خاورمیانه را آغاز کند یا اینکه کارن هیوز، مشاور وزارت خارجه آمریکا در امور دیپلماسی عمومی، به سوالاتی که احمدی نژاد مطرح کرده است، پاسخ خواهد داد. به اعتقاد گزارشگر ترک واشنگتن تایمز اکنون زمان آن رسیده که مشخص شود دموکراسی غربی دقیقا به چه معناست و چه نوع دموکراسی در کشورهای مسلمان ایجاد شده و جایگاه ترکیه در آن کجاست.
ترکیه اکنون گویی در دو جهت کشیده می شود، قرار گرفتن در کنار ایران یا آمریکا و انتخاب میان سکولاریسم و دموکراسی. با این حال آنها به رغم صحبت های ضدآمریکایی که در مورد جنگ عراق وجود دارد، انتظار دارند که آمریکا این بار به درستی هدایت امور را در دست بگیرد.