آفتابنیوز : 
وي افزود: مگر ميشود سرمايههاي ملي را كنار گذاشت. اين توطئه دشمنان است كه گاهي به دست دوستان نادان اجرا ميشود. اگر فردا حادثهاي براي كشور رخ داد چه كسي بايد بسيج مردم و هدايت مردم را برعهده گيرد؟!
افراد تازه به دوران رسيدهای كه سابقه و تجربهای هم ندارند تا مورد اعتماد مردم بتوانند باشند، نميتوانند كشور و نظام را در شرایط بحرانی حفظ و اداره كنند. ما نميتوانيم به اتكاي افراد ناشناس براي عبور از پيچ و خمها اطمينان داشته باشيم.
بزرگان و «السابقون الأولون» نبايد از صحنه جامعه و دلهاي مردم غيبت كنند.
متن كامل سخنراني دكتر روحاني در مصلاي رشت( كليك كنيد)
نماينده مقام معظم رهبري يادآور شد که" دشمن امروز به بهانه بحث هستهاي ميخواهد مردم ما را تحت فشار قرار دهد. "
وي افزود: چند نكته را در زمينه بحث هستهاي به عرض شما ميرسانم. درست است كه دشمن ما به ظاهر قوي پنجه است و دشمنان ما داراي عِدّه و عدّه هستند. اما تقابل با مسئله هستهاي ایران كه يك مسأله ملي ما است، براي آنها كار آساني نخواهد بود.
من در اين زمينه، ده نكته را فهرست وار عرض ميكنم تا روشن شود كه چرا دشمن در این مصاف مشكلات فراوانی دارد و چالش و مقابله با ایران برای آنها کار آسانی نخواهد بود:
مشكل اول اينكه ادعاهايي كه آنها دارند با عمل آنها سازگار نيست و به اصطلاح رطب خوردهاي هستند كه نميتوانند منع رطب كنند. آمريكاييها و غربيها خودشان بزرگترين متخلف نسبت به معاهدة NPT هستند.
چون اين معاهده در ماده 1 و 2 و 6 ميگويد كشورهايي كه داراي سلاح هستهاي هستند بايد آن را كاهش دهند و به تدريج منهدم كنند و از بين ببرند. اما آنها در طول اين سي و چند سالي كه از تصویب اين معاهده گذشته است، نه تنها سلاحهاي هستهاي خود را از بين نبردهاند و حتي كاهش ندادهاند بلكه همواره آنها را گسترش و پیشرفتهتر کردهاند.
از طرف دیگر، طبق بند 4 اين معاهده، كشورهايي كه عضو اين معاهده هستند بايد در زمينه فناوري هستهاي صلح آميز، از طرف کشورهای صنعتی به آنها كمك شود كه هيچوقت اين اقدام از سوی آنان انجام نشده است. بلكه برعكس کشورهای قدرتمند، همواره در راه پيشرفت آنها مانع تراشي كردهاند.
چالش دوم اينكه، تنها كشوري كه از سلاح هستهاي بر عليه بشريت استفاده كرده است آمريكاييها هستند. آنها در جنگ جهاني دوم در هيروشيما و ناكازاكي ژاپن -كه هنوز آثار آن جنايت بر انسانها و محيط باقي است - مرتکب وحشیانهترین جنایت علیه انسانهای بیگناه شدند.
چالش سوم اينكه،كشورهاي غربي از استانداردهاي دوگانه استفاده ميكنند. يعني به ايران ميگويند، غني سازي صلحآميز را تعليق كن چون ممكن است در آينده يك روزي هوس توليد بمب پيدا كني، اما همين كشورها حامي اسراييلي هستند كه داراي زرادخانه هستهاي و ساير سلاحهاي كشتار جمعي است.
از طرف ديگر ميگويند كشوري كه معاهده NPT را امضا نكرده است نبايد به او كمك شود، در حالي كه آمريكاييها اخيراً با هند قرارداد مهم هستهاي امضا كردند تا بيشترين كمكها را به آنها بدهند در حالي كه هند اين معاهده را امضا نكرده است.
چالش چهارم اينكه، آمريكاييها در ماجراي عراق دروغگويي آنها براي جهان ثابت شد و در واقع چوپان دروغگو هستند.
چون مبناي حمله آنها به عراق اين بود كه عراق داراي سلاحهاي كشتار جمعي است. وزير خارجه آمريكا هم در جلسه شوراي امنيت سازمان ملل استدلال كرد و به اصطلاح اسنادي را ارائه كرد كه عراق دارای سلاح شيميايي و ميكربي است. و در پي سلاح هستهاي میباشد.
بعد از اشغال عراق براي جهان ثابت شد كه آمريكا دروغ گفته است. بعداً خودشان هم اعتراف كردند و گفتند كه اشتباه كردهايم و اطلاعات ما نادرست بوده است. بنابراين امروز ادعاي آنها نسبت به ايران در افكار عمومي خريداري ندارد.
چالش پنجم اينكه، آنها قبلاً ميگفتند كه ايران در پي سلاح هستهاي است ولی وقتی ما دروازۀ كشور را براي بازرسان آژانس باز كرديم و آژانس اعلام كردكه فعاليت ايران صلح آميز بوده است و سپس در قطعنامة شوراي حكام نیز اين مسأله به صراحت ذكر شد، روشن شد که آمریکاییها دروغ گفتهاند و ناچار شدند حرف خودشان را پس بگیرند. قطعنامه آذرماه 1383 (نوامبر 2004) شورای حکام که به اتفاق آرا تصويب شد، یعنی خود آمريكاييها هم به آن رأي دادند. در آن قطعنامه به صراحت آمده است كه فعاليتهاي ايران صلح آميز بوده است.
چالش ششم، بومي بودن تجهيزات و امكانات هستهاي كشور است. اگر در غنيسازي نيازمند به خارج و بيرون بوديم؛ مثلاً قطعات، طراحي، تكنيسين، متخصص و یا مواد را از بيرون تهيه میکرديم، ميتوانستند براي ما مشكلاتی بيافرينند ولي خوشبختانه در این زمینه، همه چيز بومي است. اورانيوم را از معادن خودمان استخراج ميكنيم، سنگ آهن را خودمان به كيك زرد تبديل ميكنيم، كارگاهها و ابزارهاي لازم برای تبدیل كيك زرد به هگزافلورايد در اختیار داریم.
با سانتريفيوژهاي ساخت خودمان اين گاز را به اورانيوم غني شده تبديل ميكنيم. مهندس، ايراني؛ كارشناس، ايراني؛ تكنسين، ايراني؛ قطعات سانتريفيوژ ساخت ايران و همه تجهيزات و مواد لازم هم داخلي است. روشن است که يك فناوري بومي شده که همه چيزش داخلي است نمیتوان آن را از يك كشوري گرفت.
مشكل هفتم، تجربههاي ناموفق قبلي آنها نسبت به ساير كشورها است كه همگي ناموفق بود. هم تجربه ليبي و هم تجربه كره شمالي هیچکدام موفقيتي نداشت. كره شمالي كه از قرارداد NPT خارج شد. ليبي هم كه تسليم محض شد و همه چيز را از او گرفتند و اين كشور را وادار به ذلت كردند. بنابراين تجربههاي پيشين آنها همگي ناموفق بوده است.
مشكل هشتم، نگراني جهاني سوم است. درست است كه موضوع هستهاي فعلاً نسبت به ايران مطرح است؛ اما اين مسأله به منافع همه كشورهاي جهان سوم مرتبط است. اگر آنها امروز بتوانند جلوي ایران را بگيرند، فردا قطعاً جلوي دیگران را هم خواهند گرفت.
بيش از 100 كشور جهان پشتيبان ج.ا.ا. هستند به دليل اين كه ميدانند اين مشكلات براي آنها هم خواهد بود. قطعنامه اخیر وزرای خارجه کشورهای غیر متعهد در مالزی، گواه این مسأله است.
مشكل نهم، اينكه، جهان با فشار به ايران موافق نيست. فقط آمريكاييها و صهيونيستها موافق فشار هستند. اما اروپاييها، چين، روس و ديگران موافق آن نيستند. به دليل اينكه ايران تنها منطقه تنفسي جهان است. در اين منطقه، فقط ايران فضاي تنفسي براي چين و روس و اروپاست.
پنج ابر نفت جهان که تا چند سال ديگر جز اینها، کشوری قادر به صدور نفت نیست، عبارتند از: عربستان، ایران، عراق، كويت و امارات. عراق كه تحت اشغال آمريكا است. عربستان و كويت و امارات هم تحت سلطه آمريكا هستند. تنها كشور آزاد اين منطقه كه دومين ذخائر نفت و گاز جهان را در اختیار دارد، ايران است. بنابراين كسي موافق نيست كه ج.ا.ا. تحت فشار قرار بگيرد.
مشكل دهم، جايگاه ج.ا.ا. است. ايران نه عراق است و نه افغانستان. نه كره شمالي است و نه سوريه. ايران از لحاظ ژئوپلتيك، يك كشور استثنايي است. ايران يك كشور ژئو استراتژيك در منطقه است. سوابق تاريخي، دانش و فرهنگ، هوشمندي و تدبير اين ملت. فداكاري و استقامت مردم ايران، رهبري با صلابت، تجربه 27 سال مقاومت در برابر ابرقدرتها و 8 سال دفاع مقدس، همه و همه ويژگيهاي منحصر به فرد اين كشور و اين ملت است. بنابراين به سادگي نميشود اين كشور را در معرض تهديد و فشار قرار داد.
من اين ده نكته را به صورت فهرستوار بیان كردم، چون فرصت براي تفصيل آنها نبود. امروز در شرايط حساسي قرار داريم، ممكن است دشمن به ما فشار بياورد، ما بايد از همه اهرمهاي سياسي استفاده كنيم. فراموش نكنيم كه اساس توصيه و تأکید امام، حفظ نظام بود. و همين مسأله براي ما همواره مهمترین اصل خواهد بود. اما از آنطرف هم باید بدانيم که براي دشمن هم فشار به ايران كار ساده و آساني نيست و حداقل در زمينه هستهاي، ده چالش بزرگ پيش روي دشمن است.
روحاني در پايان تاكيد كرد: ملت ما با هدايت مقام معظم رهبري و با ايستادگي و مقاومت در برابر اين فشار، به اهداف ملی خود خواهد رسید و در برابر فشار غرب تسليم نخواهد شد و از اين مسير به سلامت عبور خواهد كرد. «ان تنصروالله ينصركم و يثبت اقدامكم».