آفتابنیوز : 
ونزوئلا همچنین در پی کسب عضویت غیر دایم از بخش کشورهای آمریکای لاتین در شورای امنیت است که در مهر ماه امسال در مورد آن در مجمع عمومی سازمان ملل رای گیری خواهد شد البته آمریکا شدیدا با رسیدن هوگوچاوز رئیس جمهور ونزوئلا به این جایگاه مخالف است.
به گزارش لوس آنجلس تایمز، آمریکا حضور ونزوئلا را موجب اختلال می داند و آن را مسبب عدم اجماع در شورای امنیت ذکر می کند. واشنگتن از جمله شواهد این موضوع را مخالفت ونزوئلا و کره شمالی با قطعنامه ایی می دانند که در ماه مارس در انتقاد از برنامه هسته ای ایران صادر شده بود. در همین ماه نخستین تراکتورهای کارخانه ایرانی در ونزوئلا وارد شهر کاراکاس شد . در حال حاضر هفته ای 40 تراکتور در این شهر تولید می شود.
قرار است پس از این کارخانه، کارخانه اتوبوس سازی و سیمان هم با شرکت مشترک ایران و ونزوئلا تاسیس شود.
این روزنامه آمریکایی می نویسد که به گفته مقام های ونزوئلا این قراردادهای تجاری تنها به منظور گسترش روابط دوستانه با تهران و بین دو عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است ولی آمریکا اعلام کرده که حضور ایران را در ونزوئلا کاملا زیر نظر دارد و به نوشته این روزنامه مسائل زیادی برای بررسی وجود دارند.
یکی از مقام های وزارت صنایع ایران که در ماه جاری به ونزوئلا رفته بود، گفته که کشورش در نظر دارد 9 میلیارد دلار در 125 پروژه در ونزوئلا سرمایه گذاری کند.
هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا که با قدرت مطلق آمریکایی ها مخالف است، از سوی آنها به حمایت از تروریست ها به ویژه شورشیان کلمبیا متهم می شود. مقامات آمریکا می گویند که چاوز به این گروه ها در امتداد مرزهای خود با کلمبیا اجازه حضور داده است ولی او هرگونه کمکی به چریک های چپ کلمبیایی را رد می کند.
به نوشته لوس آنجلس تایمز با وجودی که فعالیت ایران در ونزوئلا محدود به پروژه های کوچکی چون پروژه اخیر است، ولی دیپلمات های آمریکایی در منطقه به وضوح از برقراری روابط تجاری میان ایران – ونزوئلا نگرانند زیرا از این واهمه دارند که طرح های جمهوری اسلامی در آمریکای جنوبی محدود به مسائل تجاری نباشد. برخی حتی می گویند که ایران روابط خود را با ونزوئلا برای این گسترش داده که این کشور آمریکایی جنوبی را تبدیل به مرکزی برای مبارزه با یکجانبه گری آمریکا سازد.
آمریکا به علاوه نگران است که ایران دانش فنی هواپیماهای نظامی آمریکایی را که پس از قطع روابط این کشور با ایران در جمهوری اسلامی باقیمانده بود به ونزوئلا منتقل کند.
فروش اف16 به ایران(کلیک کنید) آمریکا تاکنون از تامین قطعات جنگنده های اف – 16 به ونزوئلا خودداری کرده و نگران است که ایران به چاوز طریق استفاده از آنها را بدون قطعات مورد نیاز از سوی آمریکا انتقال دهد چرا که هنوز هواپیماهای آمریکایی که از زمان شاه در ایران باقی مانده اند،کار می کنند.این روزها یک ائتلاف نوظهور در حال شکل گیری است.شکل گیری ائتلاف بین دو نیمکره شرقی و غربی.