آفتابنیوز : 
بر این اساس منوچهر متکی چند هفته پیش سفری به ایتالیا کرد تا راهکارهای گسترش روابط با این کشور مهم و عضو اتحادیه اروپا را بررسی کند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در پیرو همین سیاست روز دوشنبه سفر یک روزه ای را به رم انجام داد لاریجانی در این سفر یک روزه با رومانو پرودی (نخست وزیر) و ماسیمو دالما (وزیر امور خارجه) گفتوگوهای جداگانه ای داشت.
سکان دار سیاست هسته ای ایران در این سفر با تلویزیون ایتالیا هم مصاحبه کرد. لاریجانی به خبرنگاران ایتالیایی گفت: «ما عادت نداریم ابتدا حرف بزنیم و نظر بدهیم سپس درباره آن فکر کنیم.»
در پایان سفر دبیر شورای امنیت ملی ایران به ایتالیا بیانیه ای صادر شد که مهمترین قسمت آن حمایت ایتالیا از پیشنهاد غرب به ایران است. لاریجانی سپس رم را به قصد بروکسل ترک کرد.
باید اعتراف کرد که ایتالیا برای جمهوری اسلامی ایران کشور مهمی است. آمارها این واقعیت را می گویند. حجم روابط بازرگانی تهران – رم در سه سال گذشته بالغ بر 5 میلیارد یورو بوده است و این به معنای آن است که ایتالیا نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا است که دارای بالاترین حجم روابط بازرگانی با ایران است اما اگر کشوری با این حجم بالای بازرگانی با تهران طرف مذاکره با ایران در پرونده هسته ای بود شرایط شاید به گونه ای دیگری رقم می خورد بی شک انزوای ایتالیا در اروپا و نقش کم رنگ این کشور در تحولات جهانی ناشی از عدم ثبات سیاسی و کشمکش قدرت در درون این کشور است آلمان ها هم همین مشکل را داشتند اما آنها به خوبی بر مشکلات داخلی خود فائق آمدند.
مرکل پس از تکیه زدن به صندلی صدر اعظمی سیاست خارجی منسجم برلین را دنبال کرد.
آلمان به رغم اینکه از حق وتو برخوردار نیست اما یک پای مذاکره با ایران در پرونده هسته ای است. آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه به علاوه آلمان کشورهای پنج به علاوه یک را تشکیل می دهند.
تردیدی نیست اگر ایتالیا با این حجم بالای بازرگانی با کشورمان هم یکی از طرف مذاکره با ایران بود شرایط تا حدودی با آنچه در حال حاضر است فرق می کرد. بی دلیل نیست که لاریجانی در رم نقش بسیار مهم ایتالیا در تحولات بین المللی را خواستار شد.