آفتابنیوز : 
هفته گذشته این مؤسسه اعلام کرده بود ساخت راکتورآب سنگین در پاکستان به این کشور توان تولید سالانه 40 تا 50 سلاح اتمی را خواهد داد.
روزنامه نیویورک تایمز در خبری به نقل از فریدریک جونز سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گزارش داد: ما با کارشناسان خود مشورت کرده ایم و معتقدیم این تحلیل نادرست است. وی افزود: بنا به پیش بینی ما راکتور مورد نظر کوچک تر از چیزی است که گزارش شده ضمن اینکه توانایی آن نیز محدودتر است.
انتشار گزارش موسسه (ISIS ) در بحبوحه بررسی قرارداد همکاری هسته ای آمریکا، این نگرانی را ایجاد کرد که تلاش پاکستان برای افزایش توان اتمی بتواند در آسیای جنوبی مسابقه تسلیحاتی را ه بیندازد.
کارشناسان این مؤسسه می گویند اطلاعاتشان را براساس تصاویر ماهواره ای از راکتور نیمه ساخته ی پاکستان به دست آورده اند. اما مقامات آمریکایی می گویند راکتور جدید آب سنگین پاکستان تنها می تواند جانشینی برای راکتور قبلی باشد و نه با توانی چند برابر آن.
از سوی دیگر با توجه به اینکه پاکستان از متحدین اصلی آمریکا در مبارزه با تروریسم محسوب می شود، ممکن است واشنگتن بخواهد با رد افزایش توان اتمی اسلام آباد، به مقابله با منتقدین برنامه اتمی پاکستان بپردازد. البته چون پاکستان هدف تروریست ها برای کسب تسلیحات اتمی محسوب می شود، دولت آمریکا از نزدیک فعالیت های اتمی این کشور را زیر نظر دارد.
در عین حال دیوید آلبرایت مدیر مؤسسه علوم و امنیت بین المللی با دفاع از صحت گزارش مربوط به توان راکتور جدید آب سنگین پاکستان به سابقه ضعیف دولت جرج بوش در کسب اطلاعات هسته ای اشاره کرده است.
گفتنی است یک روز پس از انتشار گزارش این مؤسسه در روزنامه واشنگتن پست تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دولت آمریکا از ساخت این راکتور در پاکستان خبر داشته و یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفته بود کشورش ترجیح می دهد پروژه مسکوت بماند چرا که انتشار عمومی این خبر ممکن است باعث ایجاد نگرانی هایی در هند و کنگره آمریکا شود.
با توجه به اینکه پاکستان و هند در آسیای جنوبی از رقبای هسته ای محسوب می شوند و ممکن است انتشار چنین اخباری به روند بررسی قرارداد همکاری صلح آمیز هسته ای آمریکا با هند لطمه بزند دولت جرج بوش سعی دارد با سرپوش گذاشتن بر خطرات احتمالی این مسأله از تأخیر بیشتر تصویب نهایی قرارداد هسته ای با هند جلوگیری کند.