کد خبر: ۶۶۳۶۱
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۸۶ - ۱۶:۵۸
به دنبال کمبود شدید برخی اقلام داروویی عنوان شد:

تحریم بانک‌ها بازار دارو را آشفته کرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- یکی از تبعات تحریم‌های اقتصادی بانک‌های کشور، کمبود برخی از داروهای حیاتی در داروخانه‌ها است که این روزها مشکلات بسیاری برای شهروندان ایجاد کرده است. دبیر انجمن داروسازان کشور با تایید این مسئله گفت: «انسولین،داروی قند خون، ویتامین B6 داروی حالت تهوع و «پیراستام» و «رسپریدون» داروهای مغز و اعصاب از این دست هستند».

دکتر «سعید واقفی» در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در مورد علت کمبود برخی از داروها تصریح کرد: «با توجه به تحریم‌هایی که برای بانک‌های ما پیش آمده است، کمپانی‌های داروسازی در خرید دارو و یا مواد اولیه تولید به مشکل برخورده‌اند و این مبادلات خداقل با یک یا دوماه تاخیر صورت می‌گیرد». 

وی افزود: «به این ترتیب در مورد داروهایی که تولید داخل کشور هستند، یا ماده اولیه به کمپانی داروساز نمی‌رسد و یا به هر دلیلی در یکی از بخش‌های تولید مشکلی ایجاد می‌شود، البته تولید هیچ گاه به صفر نمی‌رسد بلکه تنها در مقاطعی با کاهش مواجه می‌شود».

رییس انجمن داروسازان کشور خاطر نشان ساخت:‌«این مسئله کاملا جدید و همزمان با تحریم بانک‌های کشور است. حدود 5 تا 6 ماه است که این وضعیت پیش آمده، همانگونه که در جریان هستید ابتدا بانک سپه، و سپس بانک‌های صادرات و حتی ملی  با محدودیت‌های بین‌المللی مواجه شدند و در حال حاضر تقریبا بانک تجارت تنها بانک فعال محسوب می‌شود. با توجه به اینکه همه شرکت‌ها هم در بانک تجارت حساب ندارند و بانک تجارت هم با همه کمپانی‌ها مبادله ندارد سیر مبادلات نقدی ما بسیار زمان‌بر شده است».

واقفی در پاسخ به این پرسش خبرنگار آفتاب که آیا تحریم‌های بین‌المللی شامل مواد دارویی نیز شده،پاسخ داد: «خیر، مواد دارویی ما در هیچ موردی شامل تحریم نشده‌اند. چرا که اولا بر اساس قوانین بین‌المللی مواد دارویی و غذایی شامل تحریم نمی‌شوند و در ثانی اگر آمریکایی‌ها هم بخواهند معلوم نیست که دیگر کشورهای پیشرفته جهان با آن‌ها موافقت کنند. این مسائل مستقیما با جان مردم در ارتباط هستند و ما کاملا امیدواریم که تحریم شامل حال این اقلام نشود».

وی در مورد تمهیدات اندیشیده شده بری رهایی از این بحران گفت: «از ابتدای سال 85 طی جلساتی که در معاونت دارویی تشکیل شد،چه در مورد واردات و چه در مورد تولید دارو،پیشنهاد  پیش‌بینی یک دوره 6 ماهه شده است که اگر خدای ناکرده مشکلی نیز در این زمینه پیش بیآید بتوانیم نیاز کشور را تا 6ماه  تامین کنیم».

واقفی در پاسخ به این پرسش که کدام یک از این داروها حیاتی‌تر بوده و در اولویت قرار می‌گیرد؟ تاکید کرد:«هیچ یک از این داروها را نمی‌توان به دیگری برتری داد. هر دارویی در نوع خود حساس و حیاتی است».

رییس انجمن داروسازان کشور همچنین به انتقاد از فرهنگ مصرف دارو در کشور پرداخت و توضیح داد: «متاسفانه مصرف دارو در کشور ما هنوز خیلی بالاتر از نرمال جهانی است. این مصرف هم مربوط به شهروندان است و هم مربوط به پزشکان. یعنی از یک طرف و در حالی که میانگین نرمال جهانی برای تعداد دارو در هر نسخه پزشک 1.5 دارو است، ما در کشور با یک میانگین 3.5دارویی مواجه هستیم. از طرف دیگر نیز مردم ما، چه به دلیل کمبود وقت و چه به دلیل مشکلات مالی حاضر نیستند به پزشک مراجعه کنند و در صورت بروز مشکل بر اساس یک سری اعتقادات سنتی و نسخه‌های قدیمی مستقیما به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند».

وی گفت: «برای مقابله با این مصارف بی‌رویه و غیر کارشناسی  واگذاری انواع داروهای آنتی بیوتیک و داروهای مخدر را بدون تجویز پزشک برای داروخانه‌ها قدغن کرده‌ایم. حتی داروهای حساس را هرچند به اندازه مصارفی در حد 24 الی 48 ساعت مجاز دانسته‌ایم اما واگذاری بیش از این مقدار را نیز منوط به تجویز پزشک کرده‌ایم».

دکتر واقفی در پایان یادآور شد: «رفع مشکل مصرف بالای دارویی کشور نیازمند کارهای آموزشی و تبلیغاتی است که از طریق رسانه‌ها، به ویژه صدا و سیما و مطبوعات انجام شود تا مردم بدانند که مصرف این داروها بون تجویز پزشک نه تنها عوایدی برای آن‌ها ندارد بلکه می‌تواند عوارض منفی و متعددی داشته باشد. متاسفانه در حال حاضر در هر خانه یک بخش نسبتا عظیم به دارو اختصاص یافته که داروهای آن برای مدت زیادی باقی می‌مانند و با گذشت تاریخ مصرف به راحتی دور ریخته می‌شوند. این امر هم سبب بالا رفتن مصرف دارو و هم سبب هدر رفتن سرمایه ملی می‌شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین