کد خبر: ۶۷۵۹۸
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۸۶ - ۱۸:۰۲
آسوشیتدپرس:

سلاح نفت ایران از هر شمشیری برنده‌تر است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آسوشیتدپرس در گزارشی تحلیلی نوشت: توانایی ایران در متوقف كردن ‌٤٠ درصد از تجارت نفت جهان سلاحی است كه احتمالا از موشك‌ها و هرگونه سیستم تسلیحاتی كه ایران در اختیار دارد قدرتمند‌تر است.

در این گزارش آمده است، نفت در حال حاضر دارای قیمتی بی‌سابقه است و بازارهای هراسان با مشاهده هر نشانی حاكی از احتمال كاهش منابع و افزایش تنش‌ها در زمینه برنامه هسته‌یی ایران از جا می‌پرند. اما افزایش قیمت‌های كنونی نفت با قیمت‌های غیرقابل تصوری كه ممكن است در صورت درگیری آشكار واشنگتن و تهران برای برسد هیچ است.

در ادامه این گزارش تحلیلی آمده است: این سناریو با پافشاری كاخ سفید بر اینكه همه گزینه‌ها در قبال ایران روی میز قرار دارد زنده نگاه داشته می‌شود، هر چند كه مقامات پنتاگون گفته‌اند هیچ گونه طرح ریزی سریعی برای آغاز جنگی دیگر در خاورمیانه وجود ندارد. ایران بارها تكرار كرده است كه برنامه هسته‌یی‌اش تنها با هدف تولید برق انجام می‌گیرد.

جان هال، یك تحلیل‌گر امور نفتی در لندن در این باره گفت: بازار نفت به واسطه تنش‌های موجود در خاورمیانه به هم ریخته است و اگر یكی از اعضای سازمان كشورهای صادر كننده نفت (اوپك) همچون ایران به هر دلیلی مورد حمله قرار بگیرد بازار از كنترل خارج خواهد شد و قیمت نفت می‌تواند تا هر حدودی بالا برود.

این گزارش می‌افزاید: ایران روزانه ‌٥/٢ میلیون بشكه نفت می‌فروشد كه این امر این كشور ار به دومین تولید كننده نفت اوپك تبدیل كرده است. اگر تهران تصمیم بگیرد این میزان نفت را از بازار خارج كند این امر به نوبه خود موجب افزایش قیمت نفت خواهد شد. ایران علاوه بر آن می‌تواند با بستن تنگه هرمز كه مسیر نقل و انتقال روزانه بیش از ‌٣٠ میلیون بشكه نفت است (تقریبا ‌٤٠ درصد نفت تامین شده جهانی) از میزان تامین نفت بكاهد. دو میلیون بشكه از محصولات نفتی از جمله نفت سوختی نیز به طور روزانه از طریق تنگه هرمز منتقل می‌شود و تانكرهای حامل گاز طبیعی مایع شده نیز این تنگه عبور می كنند.

در ادامه این گزارش تحلیلی آمده است: جهان در حال حاضر تقریبا همه نفت تامین شده را مصرف می‌كند و كاهش روزانه حدود ‌٤ میلیون بشكه از جانب ایران و عراق موجب پیش گرفتن تقاضا از عرضه خواهد شد.

آسوشیتدپرس ادامه می‌دهد: طبق برآوردهای وزارت انرژی آمریكا درآمد حاصل از صادرات نفت حدود نیمی از بودجه دولتی ایران را تامین می‌كند. اگرچه افزایش قیمت نفت سرعت افزایش سالانه را تا حدود ‌٥ درصد افزایش داده است اما اقتصاد ایران دارای نقاط ضعفی می‌باشد كه حاصل محدودیت‌های تجارتی در زمینه فن‌آوری حساس است. این محدودیت‌ها شامل تحریم‌های سازمان ملل علیه برنامه هسته‌یی ایران، چندین دهه محدودیت‌های اقتصادی آمریكا از جمله تحریم‌های جدیدی كه واشنگتن اخیرا علیه بانك‌ها و صنایع ایران اعمال كرد، و كاهش روابط تجاری و مالی اروپا تحت فشار آمریكا می‌باشد.

در پایان این گزارش تحلیلی به نقل از فردریك لاسر، مدیر تحقیقاتی یك موسسه انگلیسی اقدام نظامی علیه ایران به احتمال زیاد عواقب دراز مدتی برای بازارهای نفتی به دنبال خواهد داشت.

لاسر در این باره گفت: هرگونه حمله آمریكا این ایده را كه جغرافیای سیاسی هر سال رو به وخامت می‌گذارد. اول عراق و اكنون ایران. مردم از خود سوال می‌كنند كه پس از این نوبت كدام كشور تولید كننده خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین