کد خبر: ۷۳۰۸۸
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۹
مشاور رئيس جمهو‌ر در امور بانوان تشریح کرد

جزئیات «طرح رحمت» دولت نهم برای خانواده‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آنچه باعث ثبات خانواده‌ها می‌شود ابتدا آموزش رفتارهای انسانی به زوجین است، وقتی زن و مرد گذشت، ایثار و فداكاری را‌ در خانواده آموزش ببینند كم‌تر دچار اختلافات بعدی می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس «زهره طبیب‌زاده» در پاسخ به این سئوال كه تاكنون چه اقداماتی در زمینه آموزش‌های‌ مورد نیاز زنان اعم از‌ دینی، فرهنگی، حقوقی و كلاً اموری كه حق زن‌هاست ، به آن نیاز دارند و دین برای آنان قائل شده است‌، ولی به آن آشنا نیستند، انجام داده‌اید، گفت: ما معتقدیم تعالیم حیات بخش اسلام كامل‌ترین و جامع‌ترین حقوق را در ارتباط با زنان برای آن‌ها تدارك دیده است‌. خداوند مهربان از آن جایی كه علم و حكمت مطلق است دستوراتی را در قرآن كریم داده كه توسط ائمه اطهار و پیامبر گرامی اسلامی به ما رسیده است. 

وی اظهار داشت: این دستورات كامل‌ترین و بهترین حقوقی است كه خداوند با توجه به شرایط بیولوژیك، روحی و زیستی زن برای آن تعیین كرده است. 

مشاركت زنان در عرصه اجتماعی و سیاسی
مشاور رئیس جمهور در امور بانوان ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی در ارتباط با مباحث سیاسی، زنان ما مشاركت زیادی‌ در صحنه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی داشته‌اند و رشد زیادی كرده‌اند، اما متأسفانه در كنار این رشد سیاسی‌، رشد فرهنگی و نهادینه شدن فرهنگ اسلامی در سطح جامعه شتاب ضعیف‌تری از رشد سیاسی و مشاركت علمی و اجتماعی داشته است.

طبیب‌زاده اضافه كرد: به هر حال تعدد مسئولیت‌ مروجان اصلی دین كه ما روحانیت را مروج اصلی دین می‌دانیم و درگیری آن‌ها با دستگاه‌ها و فعالیت‌های اجرایی در كل كشور، موجب شد كه آنها موفق نشوند با همان شتابی كه در واقع قبل از انقلاب و با امكاناتی كه برای بعد از انقلاب هم بود از همه آن امكانات مدد بگیرند تا بتوانند از نظر فرهنگ دینی، جامعه را به یك حد رشد و كمال برسانند.

عدم آشنایی زنان و مردان با مسائل حقوقی شان
وی تصریح كرد: تبعاً نه در مورد مردان ما این آموزش‌ها داده شده است و نه در مورد زنان تا مسئولیت‌ها و حقوقشان را بشناسند، نه مردان ما به قدر كفایت مسئولیت‌ها و حقوقشان را می‌دانند و نه زنان ما، البته صدا و سیما در این زمینه اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است، ولی كفایت نمی‌كند.

طرح رحمت
مشاور رئیس جمهور در امور بانوان همچنین در پاسخ به این پرسش كه مركز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این زمینه چه اقداماتی را انجام داده است، خاطرنشان كرد: اعتقاد این مركز بر این بوده كه اساس آموزش‌های ما در جامعه و تشكیل خانواده بر‌اساس رحمت و مودت است، اما قبل از اینكه آموزش حقوقی به زنان داده شود لازم است كه آموزش اخلاقی و حسن معاشرت به زن و همین طور به مرد در جامعه داده شود. 

طبیب‌زاده اظهار داشت: بنابراین ما از بعد دولت نهم دادن آموزش‌های اخلاقی به زنان در اقصی نقاط كشور را آغاز كردیم كه به خصوص در روستاها و شهرهای كوچك استقبال زیادی از طرح آموزش خانواده‌ها با عنوان طرح رحمت شد‌. 

وی گفت: در حال حاضر بیش از 600 هزار نفر در این طرح آموزش چهره به چهره دیدند و نحوه عملكرد برگزیدگان دین و الگوهای رفتاری ما مثل پیامبر اكرم (ص) و ائمه اطهار(ع) در زندگی عملی خودشان، به آن‌ها آموزش داده شد و نتایج بسیار مثبتی در پیوند و ایجاد استحكام بیشتر در خانواده داشت.

آموزش رفتارهای انسانی عاملی بر ثبات خانواده

طبیب‌زاده اضافه كرد: ما معتقدیم آنچه كه باعث ثبات در خانواده‌ها می‌شود ابتدا آموزش رفتارهای انسانی به زوجین است، وقتی زن و مرد گذشت، ایثار و فداكاری را‌ در خانواده آموزش ببینند كم‌تر دچار اختلافات بعدی می‌شوند كه نیاز به آموزش‌های حقوقی داشته باشند و بخواهند در مورد‌ حق و حقوق خود در جامعه مطلع شوند ضمن اینكه معتقدیم باید آموزش‌های حقوقی هم صد‌در‌صد داده شود. 

وی تصریح كرد: طبعاً ما در كنار آموزش‌های اخلاقی كه در طرح رحمت به زنان‌ می‌دهیم‌، آموزش‌های حقوقی نیز به‌ آنها داده می‌شود ولی رنگ و بوی آموزش‌های اخلاقی، رنگ و بوی قوی‌تر است. 

طبیب‌زاده در پایان در پاسخ به این پرسش كه اگر بخواهیم یك آمار از تعداد آموزش دیدگان‌ در این طرح در‌ 30 استان كشور داشته باشیم آیا آمار‌ی وحود دارد، گفت:‌ آخرین آماری كه وجود دارد مربوط به سال 85 است كه حدود 600 هزار نفر در این طرح آموزش چهره به چهره دیده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین