کد خبر: ۸۰۸۷۵
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۳
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

اخطار 109 محقق و دانشمند ‌نگران‌کننده است

ساخت برج میلاد به نظر عده‌ای اسراف تلقی می‌شد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر دانایی‌محور بودن چشم‌انداز 20 ساله گفت: «‌امروز زمینه کاملا مهیاست و نیاز به عوامل پیشرفت و رشد یک نیاز واقعی محسوب می‌شود».

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، به نقل از ایسنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که در چهل و هشتمین کنگره سالانه انجمن دندانپزشکی ایران سخن می‌گفت، در ابتدای سخنانش با اشاره به آیات ابتدایی سوره مبارکه فلق گفت: «این پنج آیه اولین جملاتی است که بعد از 500 سال قطع رابطه آسمان و زمین بر پیغمبر اکرم در کوه حرا نازل شد و مناسب‌ترین هدیه‌ای است که می‌توانیم به شما عزیز بدهیم».

وی ادامه داد: «این سوره نشانه توجه‌ خداوند به علم به عنوان پایه همه حرکت‌ها، رفاه و آسایش است و تصادفی نیست که اولین آیات قرآن در مکه که تعداد افراد باسواد آن از شمار انگشتان دست و پا فراتر نمی‌رفت، ناآشنا باشد؛ اما باید برای گوش شما آشنا باشد».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «جالب‌تر این که در قرآن وقتی اراده خداوند به خلقت انسان تعلق می‌گیرد و این موضوع را با ملائکه‌اش در میان می‌گذارد، دلیل آفرینش انسان را در برابر اعتراض ملائکه که از سفاکی‌ها و خونریزی‌های بشر سخن به میان می‌آورند، را دانش بشر عنوان می‌کند؛ یعنی بدو خلقت انسان با استدلال دانش است و پیام قرآن نیز با استدلال و دانش».

هاشمی ‌رفسنجانی در ادامه با بیان این که برای ما مسلمانان به‌ویژه ایرانی‌ها پیشرفت در علم افتخار بزرگی است که کمتر به آن بها داده‌ایم، افزود: «متاسفانه دیگران این دانش را از ما گرفتند و جلو افتادند و شاگرد بهتر از استاد شدند؛ البته امروز خوشبختانه دوباره به پیام دانش‌آفرین قران بازگشت کرده‌ایم».

وی هم‌چنین گفت: «در این نشست یادآوری می‌کنم که سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی‌در چشم‌انداز بیست ساله بر محور دانایی قرار گرفته و در این زمینه بحث‌های زیادی در مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته‌ایم که سکوی پرتاب را چه چیزی انتخاب کنیم. بحث از صنعت ، تجارت جهانی و مسائل دیگر به میان آمد اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که پایه همه این موارد بر دانش است؛ بنابراین چشم‌انداز بیست ساله ایران دانایی‌محور شد؛ البته پیام دیگری نیز وجود دارد و آن این است که اگر این چشم‌انداز محقق شود ما می‌توانیم جزو رتبه‌های اول منطقه در چند سال آینده شویم و این چیزی است که برای ما ایرانی‌ها نباید تازه باشد، بلکه از افتخارات قدیم ما محسوب می‌شود».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام هم‌چنین با بیان این که این از افتخارات ماست که زبان‌مان عربی نیست و در حالی که دین‌مان عربی است، بهتر از خود عرب این پیام را دریافت کرده‌ایم، اظهارکرد: «این خیلی برای ما مهم است که به ریشه انگیزه ایرانیان در پیشرفت توجه کنیم. 1400 سال پیش پیام پیامبر اکرم به ایران این بود که اگر علم در ثریا باشد، ایرانی‌ها برای کشف آن جلو می‌افتند و دیدیم که این گونه شد و ایرانی‌ها توانستند پیشرفت‌های علمی‌بزرگی داشته باشند که نماد آن تاسیس مرکز علمی‌جندی‌شاپور بود که چند قرن مرکز تعلیمات جهانی محسوب می‌شد».

وی افزود: «دانشمندانی که از کشورهای خود به هر دلیل آواره می‌شدند و یا قصد پیشرفت علمی ‌داشتند به این مرکز می‌آمدند و بهره‌های زیادی می‌بردند و جالب این که همه زبان‌های زنده دنیا در این مرکز کرسی داشتند و تحقیق می‌کردند».

هاشمی‌در ادامه با اشاره به تاکیدات اسلام بر رعایت بهداشت گفت: «پیامبر اکرم حتی درباره بهداشت دهان و دندان هم فرموده‌های مهمی‌دارند که یکی از از آنها این است که « اگر نگران مشقت امتم نبودم مسواک زدن را واجب می‌کردم» که این فرموده ایشان بعدها در قرونی که تحقیقات جلوه می‌نماید درستی خود را نشان می‌دهد».

هاشمی‌رفسنجانی در ادامه گفت: «‌اروپایی‌ها و غربی‌ها انصافا درباره معلمان خودشان نمک‌ناشناسی می‌کنند. ‌آن زمان که در اسپانیا، جزیره سیسیل، شامات و فلسطین مسلمانان به تحصیل علم و دانش مشغول بودند کم‌کم با بهره گرفتن از علم و دانش مسلمانان و با ترجمه‌ها و تحقیقات در دانشگاه‌هایشان رشد کردند و انصافا خوب بهره گرفتند از ابن‌سینا، ابن‌رشد، رازی و غیره؛ در حالی که همان موقع در کمدی الهی دانته می‌بینیم که ابن سینا ، ابن رشد و حتی پیامبر اکرم را در طبقات آخر جهنم متصور شده و به دلیل آن که منشاء دانش بودند تا این حد آنها را تحقیر کرده است».

وی افزود‌: «ما امروز به همان میزان که از خودمان تعریف می‌کنیم در پیشرفت علم باید از آنان نیز تعریف کنیم. ایرانی‌ها جزو مستعد‌ترین مردم دنیا هستند و امروز در سراسر دنیا به عنوان استاد ، محقق و نیز در خدمات فنی می‌درخشند که موضوع مهمی‌است و تصادفی نیست. در داخل ایران نیز حدود سه میلیون یا بیشتر دانشجو داریم و تقریبا در آستانه روزی هستیم که هر کس چنانچه که مایل بود بدون کنکور وارد دانشگاه شود، هم‌چنین آماده می‌شویم در مقاطع تکمیلی نیز راه را بازتر کنیم».

رییس مجمع تشخییص مصلحت نظام در ادامه با بیان این که در برنامه پنجم جهش بزرگی در بودجه تحقیقات ایجاد کرده‌ایم گفت: «اگر این برنامه تصویب و اجرا شود خواهیم دید تا چه حد میدان برای پژوهشگران باز خواهد شد. زمینه‌ امروز کاملا مهیاست و نیاز به عوامل پیشرفت و رشد یک نیاز واقعی محسوب می‌شود. امروز نیاز جهانی حرف اول را برای توسعه می‌زند که باید از آن استفاده و با شخصیت‌های دنیا ارتباط برقرار و از استعداد و قدرت علمی ‌آنها بیشتر استفاده کرد که امیدوارم با وجود مجریان مناسب در آینده این کار صورت بگیرد».

وی هم‌چنین گفت: «البته من اخطاری را از 109 محقق و دانشمند دیدم که کمی ‌نگران‌کننده است و باید به این امر بیشتر و جدی‌تر توجه کنیم».

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به سالن میلاد محل برگزاری کنگره اشاره کرد و گفت: «این محل که امروز در آن کنگره را برگزار کرده‌اید تنها یک ساختمان نیست بلکه مقدمه‌ای است برای تضارب اندیشه‌های بزرگ. زمانی که می‌خواستیم برج میلاد و همین تالار را بسازیم به نظر عده‌ای اسراف تلقی می‌شد، در حالی که من در سال‌های آخر ریاست‌جمهوری خود احساس کردم به چنین مکانی نیاز داریم، البته این محل را برای اجلاس سران در نظر گرفته‌ بودیم که در آن زمان به این نتیجه رسیدیم برای برگزاری اجلاس آماده نمی‌شود، بنابراین در جای دیگری سالن اجلاس را بنا کردیم و ساخت این محل نیز طول کشید تا امروز».


هاشمی‌رفسنجانی خاطرنشان کرد: «خواست و آرزوی من این است که پزشکان مرکز همایش بسیار بزرگ مدرنی ‌مجهز به ابزار پیشرفته اطلاع‌رسانی و اطلاع‌گیری بسازنند؛ البته این کاری است که دولت و مجلس نیز باید به تحقق آن کمک کنند، من نیز ضرورت آن را تایید می‌کنم. این طرحی است برای ارتقای موقعیت علمی ‌و اگر چنین مراکز دائمی ‌برای کارهای علمی ‌وجود داشته باشد ظرف یکی دو سال جهش بزرگی خواهیم داشت و آنجا محل توجه شخصیت‌های مهم دنیا می‌شود. از شما خواهش می‌کنم منتظر نشوید که دولت و مجلس پیشقدم شود، نزدیک به 100 هزار نفر هستید با امکانات نسبتا خوب کار را از خودتان شروع کنید، دولت نیز باید درباره زمین و غیره به شما کمک کند، ما نیز کمک خواهیم کرد. شما باید تا جایی که می‌توانید قدم اول را بردارید و اعلام کنید، در این صورت دست‌های زیادی به سمت شما دراز می‌شود و ما نیز از شما حمایت می‌کنیم. این خواسته به حقی است، زمانی که می‌خواهیم شروع کنیم همواره عده‌ای افق آینده را نمی‌بینند اما مهم این است که عقل‌ها و اندیشه‌ها این نیازها را در استفاده از تجارب جهانی می‌بینند که امیدوارم بتوانیم حمایت کنیم و شما هم از خودتان شروع کنید».

هاشمی‌در پایان گفت: «امیدوارم دو سه سال آینده در آن مرکزی که شما بنا خواهید کرد سخنرانی کنم. هم‌چنین به شما تبریک می‌گویم که چهل و هشتمین کنگره شما برگزار می‌شود که ثمرات آن را در حوزه علمی ‌و تکنیکی در بهداشت و درمان کشور می‌بینیم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین