آفتابنیوز :
آفتاب: احمدینژاد گفت: «خوشبختانه دستهای اصلی مافیای نفتی قطع شده است».
احمدینژاد که صبح دوشنبه پس از حضو در جمع مدیران ارشد وزارت نفت در جمع خبرنگاران سخن میگفت، در پاسخ به پرسشی درباره ایجاد بانک صنعت و نفت افزود: «ما با اصل این امر موافق هستیم، دولت هم در این ارتباط موافقت خود را اعلام کرده است و منعی برای آن نیست، ولی مسیر اداری باید طی شود».
وی اظهار کرد: «دوستان دستاندرکار تلاش کنند این بانک راهاندازی شود».
احمدینژاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره دستاوردهای صنعت نفت در این چند سال اخیر گفت: «فشارهای زیادی در چند سال اخیر به صنعت نفت وارد شد، ولی در اوج فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمنان، خانواده صنعت نفت توانست نه تنها تمام نیازها را پاسخ دهد، بلکه بالاتر از نیازها و برنامههای تدوین شده حرکت کند؛ چنان که بخشهایی از صنعت نفت هست که جلوتر از برنامه حرکت کردهاند و این امر بیانگر آن است که نیروی انسانی مومن ، پرتلاش و متخصص صنعت نفت با توکل به خداوند حرکت کرده و جوهر انسانی ایرانیها را به صحنه آورده و نه تنها اجازه نداده که نقص قابل توجهی در تامین نیازهای کشور پیدا شود، بلکه در عرصههای جدید نیز وارد شده و توانسته کار کند».
وی با تاکید بر این که «حجم سرمایهگذاری انجام شده در صنعت نفت بیسابقه است» گفت: «66 میلیارد دلار ظرف 4 سال سرمایهگذاری محقق شده است، در حالی که ما تحت تحریم و فشار بودیم و تمرکز این فشارها بر صنعت نفت بود. آنها فکر میکردند اگر صنعت نفت ما بخوابد، کشور از منابع اصلی مالی خود محروم میشود؛ در صورتی که به اهداف خود نرسیدند».
رییسجمهور همچنین با بیان این که «کسانی که به دنبال فشار در این عرصه به ما بودند، اکنون فهمیدهاند که این فشارها اثری ندارد» ادامه داد: «آنها در حال حاضر میخواهند و علاقهمندند که در بخش صنعت نفت ما سرمایهگذاری کنند و طبیعی است که وزارت نفت نیز شرایط را به نفع کشور احصاء میکند».
وی در ادامه با بیان این که « ابتکارات فراوانی در عرصه صنعت نفت کشور انجام شده است و راهاندازی فاز 9 و 10 پارس جنوبی یک اتفاق عظیمی در کشور بود» گفت: «قبل از آن 5 فاز از فازهای پارس جنوبی افتتاح شده بود و در این دولت نیز 5 فاز دیگر نیز افتتاح شد که معادل کل فازهایی است که قبلا به بهرهبرداری رسیده است و 7 فاز نیز در دست اجراست».
وی افزود: «ما اکنون حدود 520 میلیون متر مکعب گاز تصفیهشده تولید میکنیم».
احمدینژاد با بیان این که «در حال حاضر تولید نفت ما روزانه 4 میلیون و 300 هزار بشکه است» گفت: «این تولید باید افزایش پیدا کند و به رقم 5 میلیون نیز برسیم، البته نه این که حتما 5 میلیون تولید کنیم، ولی وقتی ظرفیت تولیدمان افزایش پیدا کند، که در واقع این بیانگر افزایش قدرت سیاسی و اقتصادی است و قدرت اثرگذاری بر معادلات جهانی را به همراه خواهد داشت».
وی با بیان این که « اخیرا وزارت نفت و بانک مرکزی ابتکار خوبی را طراحی کردهاند» اظهار کرد: «همیشه در سرمایهگذاری بالادستی صنعت نفت ما این شرکتهای خارجی بودهاند که سود عمده را میبردند، در چند سال اخیر خود وزارت نفت وارد شد و از 66 میلیارد دلار سرمایهگذاری انجامشده ، 48 میلیارد دلار آن سرمایه گذاری داخلی است که این قدم بسیار خوبی است؛ البته درست است که سرمایهگذاری است ولی منابع آن برای ملت خواهد بود».
وی ادامه داد: «البته طراحی جدیدی نیز انجام شده که خود مردم به صورت مستقیم در این زمینه وارد شوند و اوراق مشارکت برای ایرانیها به صورت ارزی و ریالی ارائه شود؛ در واقع مردم در سرمایهگذاری کلان بالادستی نفت نیز شرکت کنند و از سود آن بهره ببرند. این امر فواید فراوانی برای کشور ما به ارمغان میآورد و باعث میشود از منابع دیگران بینیاز شویم و یا نیازمان کاهش پیدا کند و منافع این امر به جیب ملت برود».
احمدینژاد در پاسخ به این پرسش که به نظر وی قیمت منصفانه نفت در حال حاضر باید چقدر باشد؟ گفت: «اکنون بازار ثابت نیست و در تلاطم است، از این رو نمیشود قیمت روشنی گذاشت، باید شرایط تغییر کند و فشارهای سیاسی از عرصه نفت برداشته شود، قیمت نفت همواره تابع فشارهای سیاسی کارتلهای بزرگ بوده که امیدواریم این فشارها کم شود؛ چرا که این کارتلها در حال ضعیفشدن هستند و امیدواریم به نقطه عادلانه قیمت نفت برسیم».
احمدینژاد: قیمت نفت دیگر به پایین تر از 100 دلار نخواهد رسید [+]وی همچنین گفت: «اگر الان بخواهیم یک عدد حدودی برای قیمت منصفانه نفت بگوییم که با 25 سال قبل ارزشش یکسان باشد و قدرت ارزی آن معادل 25 ، 26 سال قبل باشد، باید بین 80 تا 90 دلار قیمت نفت باشد».
رییسجمهور گفت: «اگر مثلا فرض کنیم 25 سال قبل نفت یک قیمت در دنیا داشته است، اگر امروز بخواهیم همان قیمت و همان ارزشها را بر آن بگذاریم، با توجه به تورم جهانی و کاهش قدرت خرید ارزهای گوناگون در جهان باید قیمت حدود 80 تا 90 دلار را بگذاریم».
وی در پاسخ به سوالی در مورد نتایج مبارزه با مافیای نفتی در دولت نهم نیز گفت: «خوشبختانه دستهای اصلی قطع شده است».
احمدینژاد افزود: «خردهریزههایی نیز هستند که بالاخره از این گوشه و آن گوشه فشار میآورند. کار صنعت نفت نیز بسیار متنوع گسترده و پرحجم است، اما به فضل الهی و همت دلسوزان خانواده نفت این باقیماندهها نیز انشاءالله دستشان قطع خواهد شد».
وی در پاسخ به این سوال که « هدفتان در ارتباط با مبارزه با مافیای نفتی چقدر محقق شده است؟» نیز گفت: «تا حدود زیادی این هدف محقق شده ولی باقیماندههایی در گوشه و کنار هستند».
احمدی نژاد در پایان اظهار کرد: «این مبارزه سنگینی است و انشاءالله این خردهریزهها نیز از بین میروند».
محمود احمدینژاد در جمع مدیران ارشد وزارت نفت گفت: «ما به توانمندیها و پاکی مجموعه بزرگ صنعت نفت مطمئن هستیم و مطمئن هستیم که خود این مجموعه قادر خواهد بود صنعت نفت کشور را جلو ببرد و برای کشور افتخار ایجاد کند».
رییسجمهور در ابتدای سخنانش با بیان این که « خوشحال هستم که امروز توفیق یافتم در جمع همکاران عزیز و مدیران صنعت نفت حضور پیدا کنم» افزود: «امروز وقتی از صنعت نفت حرف میزنیم، فقط از یک کار حرفهای و صنعتی صحبت نمیکنیم؛ در کشور ما این عرصه با مفاهیمی چون استقلال، توانستن و عزت و همتهای بلند عجین شده است».
وی با اشاره به این که « کارکنان و مدیران صنعت نفت در طول 32 سال اخیر همواره خدمتهای بزرگی برای ملت ایران انجام دادهاند و موجب رقمزدن پیروزیهای بزرگی شدهاند» گفت: «یادمان نمیرود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مدیران و کارکنان صنعت نفت در همراهی با امام(ره) به چه زیبایی این صنعت را اداره کردند؛ به نحوی که ملت تحت فشار قرار نگیرد و طاغوتیها سرنگون شوند. در دوران دفاع مقدس نیز فشارها و تحریمهای چند برابری بر صنعت نفت وارد شد، اما مجموعه بزرگ خانواده صنعت نفت با فداکاری و تقدیم صدها شهید و جانباز همیشه جریان نفت را در کشور زنده و پایدار حفظ کرد. در این سه چهار سال اخیر نیز نقطه تمرکز فشارها و تحریمهای دشمن به سمت صنعت نفت بوده است و به خیال خود میخواستند راهها را بر روی ملت ایران ببندند و فشارها را زیاد کنند، آنها انتظار داشتند با این اقدامات، برخوردها و ایجاد محدودیت، فعالیت در عرصه نفت در کشور ما آسیب ببیند؛ ولی دیدید که خانواده صنعت نفت در کشور ما نه تنها تحریم ها را از بین برد و شکست، بلکه از حرکت رو به رشد کشور نیز پشتیبانی کرد و در مقایسه با گذشته فعالیتها و خدماتش را چند برابر کرد؛ در واقع نمادی از شکست دشمن را میتوان در فعالیتها و خدماتی که در عرصه صنعت نفت وجود داشته، دانست».
وی افزود: «امروز خدمات و عزتی که در صنعت نفت کشور ما ایجاد شده تجلی توکل به خداوند، توانستن و الگویی برای این است که «ما میتوانیم».
احمدینژاد همچنین گفت: «در زمینه صنعت نفت در کمتر از چهار سال معادل 66 میلیارد دلار سرمایهگذاری محقق و بیش از 70 میلیارد دلار قرارداد منعقد شده ، این مقدار فعالیت چه موقع سابقه داشته است؟ اینها همه حاصل مجاهدتها و تلاشهای مجموعه فداکار صنعت نفت است و در واقع این خدمات دشمنان را در جهت فشار به ملت ایران مایوس کرد و دشمن متوجه شد که با این اقدامات نمیتواند به نتیجه برسد».
وی در ادامه گفت: «در قضیه هستهای نیز دشمنان میخواستند در بخش اقتصادی و صنعت نفت به ما فشار بیاورند؛ چنانکه ما دیدیم برخی ناز کردند و رفتند و آن موقع بود که شما خودتان فعالیتها را در دست گرفتید و انجام و نشان دادید که میتوانید».
رییسجمهور گفت: «اکنون میبینید که تقاضا به سمت شما است، ولی شما وابسته به آنها و نیازمندشان نیستید، البته نمیگویم که تقاضاها را نمیپذیریم».
رییسجمهور افزود: «در این مدت در طول انعقاد قراردادها کوچکترین امتیاز سیاسی و اقتصادی داده نشد. یادمان هست 15 سال پیش وقتی قانون داماتو در آمریکا به تصویب رسید و شرکتهایی که بیش از 20 میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری می کردند، تحریم شدند، برخی شرکتهای آمریکایی آمدند و خواستند با قیمتهای گزاف قرارداد ببندند به حساب این که ما به آنها نیاز داریم، ولی شما عزیزان در سنگینترین فشارهای اقتصادی و سیاسی 30 سال اخیر زیر بار هیچ گونه تحمیلی نرفتید و این افتخاری است برای صنعت نفت».
احمدینژاد در ادامه با تشکر از دستاندرکاران صنعت نفت گفت: «راه همین است، باید به خداوند توکل کنیم و روی پای خودمان بایستیم و حرکت کنیم».
وی افزود: «باورم این است که ما زودتر از سال 1404 به اهداف چشمانداز دسترسی پیدا خواهیم کرد؛ کما این که بخش بزرگی از آن نیز محقق شده است».
احمدینژاد همچنین اظهار کرد: «ما باید به نقطهای برسیم که هیچ محصول خامی در این حوزه از ایران صادر نشود و محصولاتی صادر شود که آماده مصرف باشد و این شدنی است».
وی با بیان این که « باید با افتخار اعلام کنیم مجموعه خانواده صنعت نفت امینترین یاران انقلاب و مردم ایران هستند» گفت: «با وقوع انقلاب یک گام بلند در ملی شدن صنعت نفت برداشته شد».
احمدینژاد در ادامه با بیان این که «هنوز عدهای علاقهمند هستند منابع حاصل از صنعت نفت را در داخل جیب برخی از گروهها و دستهها بریزند» افزود: «البته مقاومت هوشمندانه بدنه خانواده صنعت نفت تا حدود زیادی فشارهایی را که در این عرصه وارد شده متوقف کرده و این فشارها برطرف شده است و انشاءالله آن عده قلیلی نیز که همچنان میخواهند فشار آورند منزوی میشوند».
وی با بیان این که «همه نتایج حاصل از کار نفت مدیران نفت و چرخه اقتصادی نفت در بخشهای گوناگون باید به حساب ملت ایران ریخته شود و این شدنی است» گفت: «ما باید به نقطهای برسیم که تمام نیازهای صنعت نفت را در داخل کشور خودمان تامین کنیم و تا کنون هم قدمهای خوبی برداشته شده و باید قدمهای دیگری نیز برداشته شود».
احمدینژاد در ادامه با بیان این که « اگر نیازهای صنعت نفت را در داخل کشور تامین کنیم این امر باعث ایجاد اشتغال در کشور نیز خواهد شد» اظهار کرد: «من معتقدم ظرف پنج شش سال میتوانیم نیازهای عمده صنعت نفت را در داخل کشور تامین کنیم و در واقع این امر باعث ایجاد اشتغال وسیعی در کشور میشود و دیگر نیازی نخواهد بود برای ایجاد اشتغال به سرمایهگذاری غیرواقعی روی بیاوریم».
وی همچنین با بیان این که « در بخش توزیع و مدیریت مصرف داخلی هنوز باید کارهایی انجام دهیم» به سهمیهبندی بنزین اشاره و اظهار کرد: «من از همان ابتدا گفتم سهمیهبندی کار درستی نیست و با برنامههای پلکانی میتوان صرفهجویی را انجام داد، اکنون هم که سهمیهبندی صورت گرفته، به میزانی از صرفهجویی دست یافتهایم و این یک دستاورد و کار بزرگ است و البته میتوانستیم این کار را از راه دیگر با هزینه کمتری نیز انجام دهیم».
احمدینژاد همچنین با اشاره به تهدید دشمنان در مورد تحریم بنزین ایران گفت: «یکی از شگفتترین روزها آن روز بود که وقتی گفتند بنزین را تحریم میکنیم، شما گفتید ما استقبال میکنیم و الان هم من از قول شما به آنها میگویم زودتر این کار را انجام دهید و اگر جرات دارید این کار را بکنید».
وی همچنین اظهار کرد: «یکی از مدیران صنعت نفت که اکنون در اینجا حضور ندارد، در مراسم افتتاح فاز 10 پارس جنوبی گفت کارهایی که در این دوره انجام شده، حیرتانگیز است و واقعا نیز حیرتانگیز است؛ البته حق میدهیم که برخی آنها را قبول و باور نکنند، اما حق نمیدهیم این کارها را تخطئه کنند؛ این کارها جزو افتخارات کشور است و به حساب یک فرد و دسته نیست، بلکه به حساب خانواده کشور است. شاید در عرصه نفت اسم 20 نفر مطرح باشد، ولی چندین هزار نفر در این حوزه مشغول به کارند و امروز صنعت نفت موجب سرافرازی ملت ایران است».
رییسجمهور در پایان خطاب به مدیران صنعت نفت افزود: «از خداوند میخواهیم به شما توفیق بیشتری بدهد. ما باید به سمتی برویم که پاسخگوی نیازهای دیگران باشیم ، ما میتوانیم به عرصهای برسیم که صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در حوزه نفت به دیگر کشورها باشیم و این شدنی است. ما به توانمندیها و پاکی مجموعه بزرگ صنعت نفت مطمئن هستیم و مطمئن هستیم که خود این مجموعه قادر خواهد بود صنعت نفت کشور را جلو ببرد و برای کشور افتخار ایجاد کند».