آفتابنیوز : آفتاب: پختن گوشت در حدی که سطح آن بسوزد میتواند به تولید مواد شیمیایی سرطانزا منجر شود.
تحقیقات نشان میدهد که سرخ کردن و کباب کردن گوشت قرمز به حدی که سطح آن کمی بسوزد میتواند مواد شیمیایی سرطان زا تولید کند.
به گزارش بیبیسی این مطالعه نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان مثانه در افرادی که گوشت قرمز به شدت سرخ شده یا کباب شده، بخشی از رژیم غذایی آنها بود دو برابر کسانی است که گوشت قرمز کم سرخ یا کباب شده، مصرف میکنند.
ظاهرا در این مطالعه به اثر گوشت آبپز بر سرطان مثانه اشارهای نشده است.
یافتههای مطالعه تازه به روی 1700 نفر در یک کنفرانس تحقیقات سرطان در آمریکا عرضه شد.
پژوهشگران دانشگاه تگزاس دریافتند که این خطر برای کسانی که گوشت قرمز کاملا سرخ شده مانند استیک و گوشت خوک نمک سود (بیکن) مصرف میکنند، بیشترین است.
اما براساس این مطالعه حتی گوشت مرغ و ماهی نیز وقتی سرخ شده باشد، احتمال ابتلا به سرطان را به طول قابل توجهی بالا میبرد.
سه نوع عمده از مواد شیمیایی سرطانزا که به "اچ سی اِی"ها معروف هستند خطر ابتلا به سرطان را به میزان بیش از دو برابر و نیم افزایش دادند.
در این مطالعه که طی 12 سال انجام شد، محققان دی ان اِی کلیه شرکت کنندگان را تحلیل کردند و متوجه شدند که داشتن ژنهای خاص خطر ابتلا به سرطان مثانه را در برخی افراد که زیاد گوشت قرمز میخورند 5 برابر میکند.
گوشتی که حسابی سرخ یا کباب شده باشد قبلا به سرطان لوزالمعده ارتباط داده شده بود.
متخصصان سرطان میگویند که تحقیقات بیشتری برای اطمینان از ارتباط مصرف مرتب گوشت قرمز با سرطان مثانه لازم است و اینکه آیا نحوه پختن آن تاثیری دارد یا نه.
دکتر پاناگوئیتا میترو از صندوق جهانی تحقیقات سرطان، گفت: وقتی همه شواهد درباره مصرف گوشت و سرطان را بررسی کردیم، حاکی از افزایش سرطان مثانه به دلیل مصرف گوشت قرمز نبود.
اما در این زمینه که گوشت قرمز یا گوشت پردازش شده خطر سرطان روده را افزایش میدهد شواهد قانع کنندهای وجود دارد.
به همین دلیل است که توصیه میکنیم مردم مصرف گوشت قرمز را به 500 گرم - وزن گوشت پخته شده - در هفته محدود کنند یا بهکلی از خوردن گوشت پردازش شده پرهیز کنند.
سالانه بیش از 10 هزار مورد سرطان مثانه در بریتانیا ثبت میشود.
حدود 5 هزار نفر هر سال در اثر این سرطان میمیرند و تقریبا 90 درصد موارد مرگ در افراد بالای 65 سال است.