کد خبر: ۱۵۵۲۸۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۱

شهری در ایران که مرکز حیوان آزاری است!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کمتر از 160 کیلومتر دورتر از اصفهان، شهری وجود دارد که در تابلوی ورودی آن با نام "بام ایران" به گردشگران معرفی می‌شود ولی آنچه این روزها سمیرم را در رسانه‌ها به شهرت رسانده، آزار و اذیت حیوانات بوده که این شهر را کم کم به مرکزی برای حیوان آزاری تبدیل کرده است.

سمیرم، شهری در دل کوهستان‌در مرز استانهای اصفهان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس است که به واسطه موقعیت جغرافیایی خود از مناظر و جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیری برخوردار است که این محیط طبیعی زیستگاه مناسبی برای جانواران و حیوانات مختلف نیز محسوب می شود.

آنچه این‌روزها در خصوص حیوانات این منطقه در رسانه‌ها منتشر شده، نامهربانی و حیوان‌آزاری معدود افرادی در این شهرستان است که حالا صدای خود سمیرمی‌ها را هم درآورده است.

سال گذشته بود که انتشار فیلم کشته شدن توله خرس‌های قهوه‌ای در شهرستان سمیرم اعتراض بسیاری از دوستداران محیط زیست و حیوانات را برانگیخت و انتشاراین فیلم در رسانه‌های کشور، انزجار افکار عمومی را به دنبال داشت.

حال انتشار فیلمی جدید، کشتار وحشیانه یک الاغ به دست چند نفر به وسیله پتک و شادی آنان از این اقدام را در یکی از روستاهای شهرستان سمیرم نشان می‌دهد. اتفاقی که به گفته برخی اهالی این شهرستان، بیش از یک سال پیش رخ داده ولی اکنون در فضای رسانه‌ای منتشر شده است. اتفاقی که فقط برای یک بار تکرار نشده و فیلم‌های مشابه دیگری از سوزاندن یک الاغ، پرتاب یک الاغ ار ارتفاع و ... وجود دارد که هرچند این فیلم‌ها هنوز در سطح اینترنت منتشر نشده، ولی نشان‌دهنده عمق مشکل است.

موضوع کشتار یک الاغ به وسیله پتک که همواره برای خراب کردن به کار می‌رود خود زنگ خطری است که شاید برخی دنبال هستند تا فرهنگ غنی ایرانی را دچار اختلال کنند و در واقع همین پتک نمادی برای خراب کردن فرهنگ ایرانی است.

در این خصوص عضو هیئت علمی موسسه جنگلها و مراتع کشور به خبرنگار مهر گفت: چنین اقداماتی موضوعی وهن‌آمیز بوده و حقیقت این است که قدمت تاریخی ایران و ایرانیان این بوده که آنان همواره نسبت به محیط طبیعی و جانواران مهربان بوده و در واقع در ایران قبل و بعد از اسلام همواره بر این اصل توصیه شده است.

نتوانسته‌ایم مهربانی با طبیعت را به کودکان آموزش دهیم

محمد درویش در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ریشه چنین حرکتهایی به نیم قرن گذشته بازمی‌گردد، اظهار داشت: متاسفانه ما نتوانسته‌ایم در امر آموزش کودکان موضوع مهربانی با طبیعت را نهادینه کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون کودکان ما به راحتی یک شاخه گل و یا یک گیاه را از شاخه جدا می‌کنند و برخی حیوانات مانند گربه را آزار می‌دهند، گفت: در این خصوص متولیان فرهنگی ما کم کاری کرده‌اند، چنانچه در روستاها نیز اکنون تیر و کمان و یا تفنگ‌های ساچمه‌ای وجود دارد که چنین چیزهایی در واقع یک ضد ارزش تلقی می‌شود.

درویش نتیجه این موضوع را در نهایت کشتن خرس‌ها و یا کشتن یک الاغ با پتک دانست.

این عضو هیئت علمی موسسه جنگلها و مراتع کشور یادآورشد: متاسفانه سریال و یا کارتن که موضوع آن همراهی با طبیعت باشد در ایران بسیار کم ساخته شده و نتیجه آن را اکنون مشاهده می‌کنیم و باید در برابر چنین حوادثی شخص خاطی جریمه شود.

درویش در ادامه با اشاره به نجات یک خرس از استخر آب که در شهرستان سمیرم اتفاق افتاد نیز یادآور شد: نباید همه مردم سمیرم را به یک چشم نگاه کرد چون غلام امیری نیز در برابر این کشتارها اقدامی در خور تحسین را انجام داد.

حیوان‌آزاری یکی از انواع بد اخلاقی اجتماعی است

دبیر انجمن حمایت از حقوق حیوانات اصفهان نیز ریشه‌های بروز چنین مسائلی را فرامنطقه‌ای دانست و گفت: باید ریشه‌های این رفتار را در پس زمینه های اخلاقی جامعه جستجو کرد زیرا حیوان آزاری هم یکی از انواع بد اخلاقی اجتماعی است.

سپهر سلیمی در ادامه افزود: در شرایطی که براساس آمارهای موجود شاهد افزایش بزهکاری اجتماعی در زمینه‌های گوناگون هستیم، حیوان آزاری نیز به عنوان یکی از این بداخلاقی‌های اجتماعی ظهور و بروز می‌کند.

صحنه های بدتر از این را در مراکز شهرها می‌توان دید

وی در ادامه تصریح کرد: نظیر چنین صحنه هایی را بارها و به شکل‌های مختلف در جامعه شاهد بوده ایم که در این زمینه می‌توان به کشتن سگ‌های ولگرد توسط ماموران شهرداری و همچنین آزار و اذیت حیوانات شهری توسط کودکان اشاره کرد.

خلاء قوانین صریح در زمینه حیوان آزاری محسوس است

این فعال حقوق حیوانات، از وجود خلاء قانونی برای مقابله با حیوان آزادی انتقاد کرد و افزود: تا وقتی که حیوان آزاری به ضد ارزش تبدیل نشود و برای مقابله با حیوان آزاری قانون مشخصی نداشته باشیم، این صحنه‌های دلخراش هر روز بیشتر شده و تکرار می‌شود.

وی از شرایط نگهداری حیوانات در برخی باغ‌وحش‌های کشور انتقاد کرد و گفت: اگر در این فیلم الاغی بر اثر ضربه‌های پتک در زمانی کمتر از یک دقیقه می میرد، اما در برخی باغ وحش‌های کشور، حیوانات محبوس در شرایط بسیار بدی نگهداری می‌شوند و هر روز و هر ثانیه در رنج و عذاب بی پایان هستند.

سلیمی عنوان کرد: اگر بخواهیم نگاهی احساسی به مسئله حقوق حیوانات داشته باشیم نتیجه این می شود که چند روزی خبر مرگ الاغ نقل رسانه ها می شود ولی پس از آن روز از نو روزی از نو که این اتفاق در زمانی که بحث کشته شدن خرس‌های سمیرم داغ بود، اتفاق افتاد.

با حیوان‌آزاری برخورد ریشه‌ای کنیم نه برخورد احساسی

این فعال حقوق حیوانات به لزوم برخورد ریشه‌ای به حیوان‌آزاری به جای برخورد احساسی تاکید کرد و افزود: هرچند واکنش‌های خوبی در نزد افکار عمومی، رسانه‌ها و ... به این حیوان‌آزاری‌ها صورت گرفته ولی متاسفانه خبری از مجازات متخلفان کشتار خرس ها نیست، قانونی برای مقابله با حیوان آزاری تصویب نشده و مظاهر حیوان آزاری در سطح شهرها تقلیل پیدا نکرده است، پس بنابراین هر روز و هر ساعت باید منتظر چنین فیلم هایی باشیم.

ترس فعالان حقوق حیوانات و محیط زیست از ریخته شدن قبح حیوان‌آزاری

وی در ادامه به نگرانی فعالان حقوق حیوانات در زمینه انتشار این‌گونه فیلمها اشاره کرد و افزود: در صورت عدم مقابله ریشه ای با اینگونه حوادث، بیم آن را داریم که انتشار این‌گونه فیلم ها و افزایش خبرهایی از این دست منجر به ریخته شدن قبح حیوان آزاری شود.

سلیمی بیان کرد: از بین رفتن قباحت حیوان آزاری در کنار عدم حل ریشه ای مسئله حیوان آزاری در یک بستر فرهنگی نادرست می تواند فاجعه بار باشد و باعث شود عده ای بی فرهنگ صرفاً برای خودنمایی و کسب شهرت (به هر شکلی) اقدام به ابداع روشهای مختلف حیوان آزاری کنند و فیلم آنرا در سطوح مختلف تکثیر کنند.

چهارگام تا برخورد ریشه‌ای با حیوان‌آزاری

به گزارش مهر،وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص شیوه لازم برای برخورد ریشه‌ای با حیوان‌آزاری اظهار داشت: برخورد ریشه ای با این حوادث در چهار قالب از جمله تدوین قانون حمایت از حیوانات و برخورد قضایی موثر با حیوان آزاران، ترویج فرهنگ مقابله با حیوان آزاری و گسترش این تفکر که حیوان آزاری نظیر دزدی، دروغگویی و انسان آزاری یک ضد ارزش است، حذف مظاهر حیوان آزاری از شهرها و روستاهای کشور، نظیر آنچه در باغ وحش ها می بینیم و یا کشتار حیوانات ولگرد شهری و در نهایت تقویت و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی و بویژه گروههای مدنی فعال در زمینه حقوق حیوانات امکان‌پذیر خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
2
12
به نام خدا ، با سلام ، اگر ریشه دین و قرآن را جستجو کنیم ،
سوره رحمان آیه 10 آمده است که زمین متعلق به تمام مخلوقات است .
در سوره مائده آیه 4 امده است که از سگ در شکار کمک بگیریم .
درسوره اصحاب کهف آمده است که سگ برای نگهبانی است .
متاسفانه بعضی ها جنون دارند ، نه تنها به انسانها ، بلکه به
طبیعت و حیوانات هم آزار می رسانند که این موج منفی بدی
برایشان ایجاد می کند . و دیر یا زود اتفاقات ناگوار برای خود یا
فرزندان و یا سایر اعضاء خانواده هایشان به وجود می آید .
از قدیم گفته اند :
هر چه کنی ، به خودکنی گر خوب کنی ، گر بد کنی
و انعکاس رفتار ما در طبیعت ، به جا می ماندو چوبش را
می خوریم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
2
13
بنده اشکم در آمد وقتی فیلم رو دیدم!
لعنت خدا بر هرچی انسان قسی القلبه!
لعنت...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
1
10
سلام از شنيدن اين خبر بسيار متاسف شدم در فرهنگ ايران زمين که به گرفتن دانه جويي از دهان مورچه اهميت داده مي شود و حکيم سعدي شيرازي مي فرمايند ميازار موري که دانه کش است که جان دارد وجان شيرين خوش است چگونه مي شود الاغي که تمام عمرش در خدمت انسانها مي گذرد را به اين وضع فجيع کشت واز بين برد؟در سالهاي اخير کشتن خرس در دانشگاه آزاد تبريز ،کشتن توله يوزپلنگها در يزدوهزاران نمونه از اين دست در کشور ما اتفاق افتاده ومي افتد.حيوانات وحشي از پانصد متري ما فرار مي کنند در حاليکه در اروپا مردم آنها را با دست غذا مي دهند.چه شده است که خوي وحشي گري وحيوان آزاري در مردم ما تقويت شده است؟چرا بايد جوان ما از کشتن يک حيوان که هيچگونه آزاري براي او ندارد ومخلوق خداوند است ووجودش براي انسانها مفيد است احساس لذت کند؟اين حس قساوت وبيرحمي چرا در جوانان ما تقويت شده که در مشهد يک جوان پدر،مادر وبرادر خودش را با دهها ضربه چاقو از پا در مي آورد؟آيا پدر ومادر ها مقصر نيستند که از کودکي به کودکانشان نياموخته اند که همه را از انسان گرفته تا حيوانات رادوست داشته باشند؟حيوانات مظهر قدرت خلقت وزيبايي خداوند هستند وخلقت همه آنها مفيد براي انسانها است ما به کودکانمان نياموخته ايم که اين مخلوقات بيگناه را دوست داشته باشند واز ديدن آنها احساس لذت کنند.خشونت پايه آن در کودکي درخانواده شکل مي گيرد وکم کم با خشونت هاي اجتماعي تقويت مي شود وانسانهاي خشن ،پرخاشگر ومهاجم بوجود مي آيند .گاه اين خشونت خود را در عرصه زندگي انسانها نشان مي دهد گاه در عرصه زندگي حيوانات.وقتي تلويزيون را روشن ميکنيد همه اش صحنه کشت وکشتار وبزن بزن وخشونت وقطع گردن ودست و.....پخش مي شودآيا انتظار داريد کودکان وبدنبال آنان افراد بزرگسال ما افرادي مهربان، نرم خو وملايم بار آيند؟آيااين خود ترويج خشونت وخشونت پروري نيست؟وقتي برنامه شادي از سيما پخش نمي شود تا حس شادي وشاد بودن مردم را تقويت کند وبجاي آن تا دلتان بخواهد سريالها وبرنامه هاي خشن وغمگين پخش مي شود وافسردگي وخشونت را در جامعه تقويت مي کند وبه تبع آن رفتار هاي پرخاشگرانه وتهاجمي ناشي از تخليه هيجانات منفي انباشته شده رخ مي دهدتوقع داريد افراد وجامعه اي مثبت گرا ،نرم خو ،مهربان ورئوف داشته باشيم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
1
7
اين هم ازمسلماني ما. درحالي كه اسلام بيشترين توصيه رابه حفظ حقوق حيوانات داشته ولي ماچه هاكه بااين حيوانات نمي كنيم.جاي بسي تاسف است كه اين همه هزينه دربخش ترويج وتبلغ دين مي كنيم آن وقت كشورهاي نيوزلند ولوكزامبورگ به عنوان اسلامي ترين كشورهاانتخاب مي گردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
0
11
کلا با حیوان آزاری شدیدا مخالفم حالا میخواد خرس باشه یا الاغ یا حتی حیوانات .......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
0
9
من يه شهر كوچيك ديگه سراغ دارم كه از سميرم خيلي بدتره اونم گودين از توابع كنگاور در استان كرمانشاه است .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۴
0
5
مثل خیلی از قوانین وثل کپی رایت و ...
قوانین حمایت از حقوق حیوانات در ایران رعایت نمیشه. من این فیلم رو دیدم. واقعا جای سرافکندگی داره که توی ایران،مهد فرهنگ، کشوری که یدک کش فرهنگ و تاریخ غنی هست.این اتفاق ها رخ میده و فقط ازش نامی برده میشه و با عواملش برخوردی نمیشه.
باز هم حیف که دستمون از همه چیز کوتاه هست...

این یک نمونه از آزار حیوانات هست. کاش جلوگیری کنیم ازین کارها و امثال این کارها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۵
1
6
من از دانشجویان رشته منابع طبیعی دانشگاه صنعتی هستم .از تمامی مسئولان منابع طبیعی خواهش میکنم پیگیر مجازات عاملین این فاجعه غم انگیز باشند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
0
4
سلام من خودم سمیرم زندگی میکنم این کشتن الاغ مال یک سال پیشه فهمیدن کار کیا بوده تو شهر براشون آبرو نمیمونده اون کشتن خرس هم اصلا تو سمیرم نبوده اون تو ونک اتفاق افتاده ونک 30 کیلومتر از این جا فاصله داره حالا اون الاغ رو میگیم 3 تا جوون نفهم بی عقل وبی رحم این کارو کردن کشتار خرس ها که به سمیرم ربطی نداره
بهزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۹
0
4
...لعنت خدا بر اینا
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۹
0
4
کلید درب خوشبختی و آسایش مردمان خاورمیانه در دست دیگر مخلوقات هستی می باشد
ما تا زمانی که نرسیم به این درجه از آگاهی که راز نهفته در خلقت برای رسیدن به آسایش وآرامش در عشق ورزیدن به همه مخلوقات خداوند است تا آن روز از زمین و زمان داعش می روید
چارلی چاپلین میگویدمن همه تلاشمو کردم تا مردم ضمن شادبودن آگاه شوند ولی فقط خندیدند!!!!
FOROUGH
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۱
0
3
امیدوارم ب سرتون بیاد
علی سمیرم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
0
0
سلام.....چرا ندونم کاری یه سری افراد رابه همه مردم می چسبانید..ایا دربقیه شهرها از این جور اتفاقها پیش نمیاد چرا مردم یه شهر را در نگاه تمام کشور خراب میکنید ...کسی که این مطالب را می نویسه ایا خوش شاهد بوده. ازکجا مطمعنه سمیرم بوده
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین