کد خبر: ۳۰۳۴۲۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۵

اقداماتي که بايد پس از سرقت يا گم شدن گوشي خود انجام دهيم

گوشي هاي هوشمند امروزي ، گجت هاي گران قيمتي هستند و به همين دليل امکان به سرقت رفتن اين ابزار ها بسيار زياد است.
آفتاب‌‌نیوز : گوشي هاي هوشمند امروزي ، گجت هاي گران قيمتي هستند و به همين دليل امکان به سرقت رفتن اين ابزار ها بسيار زياد است.کم نيستند افرادي که هنگام صحبت با تلفن‌همراه طعمه سارقان شده و حداقل آسيبي که به آنان وارد مي شود، از دست دادن آن ها خواهد بود.از طرفي به دليل استفاده مداوم از اين گونه ابزار ها امکان گم شدن آنها نيز وجود دارد.اما شايد ضرر و زيان مالي تنها يکي از مشکلاتي باشد که پس از گم شدن يا به سرقت رفتن گوشي خود متحمل شويم چرا که اين روز ها اسمارت فون ها و تبلت ها جدا از کاربرد هاي ارتباطي به محلي براي نگهداري عکس ، ويديو و اطلعات خصوصي افراد مبدل شده اند.

اما آيا تمامي مشترکان تلفن‌ همراه مي‌دانند در صورتي که گوشي تلفن ‌همراهشان به سرقت رفت، چه اقدامي را براي پيگيري سريع انجام دهند تا جلوي سوءاستفاده‌هاي احتمالي گرفته شود؟ با ما همراه شويد تا در چند گام ساده، به اقدامات ضروري پس از گم شدن يا به سرقت رفتن تلفن همراه بپردازيم.

اقدامات اوليه :

– نخست به محض اين که متوجه فقدان موبايل تان گشتيد، سريعا با شماره خود تماس بگيريد؛ چرا که ممکن است خوش شانس باشيد، کسي آن را پيدا کرده باشد و پاسخ دهد.
– اما قدم بعدي پس از به سرقت رفتن تلفن همراه اين است که سريعا مراتب را به اپراتور مربوطه اعلام و سيم‌کارت خود را بسوزانيد تا حداقل مسئوليت حقوقي در قبال احتمال ارتکاب به اعمال مجرمانه گريبان‌گيرتان نشود؛ البته مي توان با يک طرفه کردن سيم کارت نيز جلوي سوء استفاده از آن را گرفت.
– سپس جهت رديابي گوشي مي بايست با در دست داشتن مدارک شناسايي از جمله کارت ملي (يا شناسنامه) و هم چنين جعبه گوشي به نزديک‌ترين کلانتري مراجعه کرده و تقاضاي خود را ارائه دهيد؛ در اين حالت کلانتري يا دادسرا با صدور نامه اي به تمامي اپراتورها، درخواست رديابي گوشي با شماره سريال مربوطه را مي‌دهند تا سارق يا فردي که گوشي را پيدا کرده است به محض روشن کردن سيم‌کارت خود بر روي گوشي مسروقه، در شبکه‌ اپراتورها رويت شود (روال زماني اين کار به مدت ۴۰ روز است).

مشترکان سيم‌کارت همراه اول :
در هنگام سرقت گوشي‌هاي تلفن همراه نيزعموما مخابرات با اعلام مشترک از طريق شماره سريال ۱۵ رقمي که در گوشي‌ و بر روي جعبه آن‌ قرار دارد، اقدام به پيگيري و رديابي تلفن همراه مسروقه مي‌کند.

با اين وجود چنانچه از مشترکان سيم‌کارت همراه اول هستيد، مي‌توانيد از روش ديگري که اين اپراتور در اختيار شما قرار مي‌دهد به رديابي گوشي بپردازيد. به اين صورت که از طريق خطوط دائمي همراه اول، به يکي از طرق ذيل سرويس رديابي گوشي را فعال نمايند:

· از طريق شماره گيري کد # سريال گوشي*۲۱۴۱*۱۱۱*
· ارسال کد ۲۱۴۱ به شماره ۱۱۱ ( سامانه جامع پيامکي خدمات همراه اول)

پيشنهاد مي کنيم پس از خريد تلفن همراه جديد شماره سريال آن را در مکاني مطمئن يادداشت نماييد تا درصورت لزوم بتوانيد به کمک آن احتمال يافتن تلفن همراه مسروقه خود را تا حد قابل توجهي افزايش دهيد و براي اين کار مي توانيد با شماره گيري کد *#۰۶#از شماره سريال تلفن همراه خود اطلاع يابيد.

مشترکان سيم‌کارت ايرانسل :
مشترکان اپراتور مخابراتي (ايرانسل) هم با سرويس موقعيت يابي (lbs)، برخلاف سرويس هاي رايج که با استفاده از ماهواره موقعيت را تعيين مي نمايند، از دکل هاي تلفن همراه براي رديابي موقعيت استفاده مي کند و به اين ترتيب امکان تععين موقعيت هر وسيله اي تنها با يک سيم کارت ايرانسل مهيا مي گردد؛ شايان ذکر است از آن جايي که اين سرويس تنها بر اساس شبکه تلفن همراه ايرانسل فعاليت مي کند، امکان استفاده از آن در خارج از پوشش اين شبکه وجود ندارد.

از طرفي کاربران اين اپراتور مي‌تواند از يک خط ايرانسل با شماره ۷۰۰ و يا از ساير خطوط با ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ تماس گرفته و پس از احراز هويت توسط اپراتور، خط را به صورت موقت قطع نمايند؛ هم چنين مي توان با مراجعه به وب سايت ايرانسل اطلاعات بيشتري در اين خصوص کسب نماييد.

رديابي از طريق سيستم عامل ها :
علاوه بر روش هاي قانوني که در بالا به آن ها اشاره گرديد سيستم هاي عامل تلفن هاي هوشمند اندرويدي، iOS و ويندوزفوني نيز قابل رديابي، پاکسازي و قفل شدن از راه دور هستند که به صورت مختصر در ادامه اشاره اي به اين روش ها خواهيم داشت.

سيستم عامل اندرويد:
بدون شک سيستم‌عامل اندرويد از امکانات و ويژگي‌هاي زيادي برخوردار است که گاهي اين ويژگي‌ها از ديد برخي از ما مخفي مي‌ماند؛ ويژگي‌هايي که مي‌توانند باعث انجام کارهاي شما به شکل حرفه‌اي تر و سريع‌تري شود. يکي از اين قابليت ها Android Device Manager نام داشته و در حال حاضر تمامي ابزارهاي اندرويدي به اين قابليت دسترسي دارند؛ به واقع در سيستم عامل اندرويد به لطف قابليت Android Device Manager (يا ADM)، کاربران قادر خواهند بود تا گوشي خود را رديابي و قفل کنند، زنگ آن را به صدا در‌آورند و يا تمام اطلاعات آن را پاک کنند.

جهت اطلاع شما عزيزان به‌طور پيش فرض در ADM شما تنها قادر به مکان‌يابي و به صدا در آوردن زنگ گوشي هستيد اما اگر قصد داريد از تمام ويژگي‌هاي اين بخش استفاده کنيد بايستي پس از خريد تلفن همراه جديد، به منوي تنظيمات اصلي رفته سپس به بخش Security مراجعه نماييد؛ در اين بخش گزينه Device Administrators را پيدا و انتخاب کنيد تا ببينيد چه اپليکيشن‌هايي دسترسي ادمين را در گوشي يا تبلت شما در اختيار دارند و سپس با زدن تيک کنار گزينه ADM مي‌توانيد قابليت قفل و پاک کردن اطلاعات گوشي را نيز به دو امکان قبلي اضافه کنيد.

هم چنين شما مي‌توانيد با استفاده از چند روش کاربردي از راه دور به ADM دسترسي پيدا کنيد؛ از اين رو مي‌توانيد با مراجعه به صفحه اختصاصي اين قابليت در سايت گوگل و ورود به حساب کاربري خود، نقشه‌اي که در آن مکان فعلي گوشي شما مشخص شده را مشاهده کرده و دستور قفل يا پاک کردن تمام اطلاعات را صادر کنيد.

به بيان ساده تر Android Device Manager ترکيبي از يک ابزار موبايلي و سرويس‌هاي آنلاين مي باشد که به کاربران اندرويد کمک مي‌کند محل استقرار گوشي سرقت شده خود را يافته و امنيت کامل روي آن را برقرار سازند تا دسترسي به اطلاعات ذخيره شده در آن غيرممکن شود؛ در حقيقت چنانچه گوشي مسروقه يا مفقود شده در محلي نزديک به شما باشد، ابزار ADM اين امکان را فراهم مي‌کند تا از موقعيت آن مطلع شويد و در کوتاه‌ترين زمان به گوشي خود دسترسي پيدا کنيد. علاوه بر اين اگر هم خيلي نگران محتواي داخل دستگاه خود هستيد و مي خواهيد خيال خود را ازهر گونه سوء استفاده احتمالي راحت کنيد، تنها کافيست گزينه Erase را انتخاب نماييد.

سيستم عامل iOS:

ممکن است براي شما هم اين اتفاق افتاده باشد که دستگاه هاي ساخت شرکت اپل از جمله آيفون را گم کرده باشيد، اما نگران نباشيد چرا که دستگاه هاي مجهز به سيستم عامل iOS داراي قابليت هاي مختلفي هستند که يکي از اين قابليت ها به بخش امنيتي مربوط مي شود. در اين سيستم عامل به لطف ويژگي Find My iPhone کاربر قادر به رديابي، مديريت و ايمن‌سازي آيپد يا آيفون خود مي باشد تا در صورت گم کردن دستگاه بتواند محل آن را شناسايي کند؛ البته فراموش نکنيد که براي اين کار لازم است حتما اين قابليت فعال باشد و عملا اگر اين اتفاق صورت پذيرد، هيچ وقت دستگاه خود را از دست نمي دهيد.

براي راه اندازي اين امکان نيز بايستي شناسه کاربري اپل (يا همان Apple ID) را روي دستگاه داشته و تنظيمات (iCloud) را هم فعال کرده باشيد. سپس جهت فعال سازي اين ويژگي شما بايد به قسمت Settings رفته و وارد iCloud شويد؛ اگر آيفون داريد گزينه Find My iPhone و اگر آيپد داريد، گزينه Find My iPad را در دستگاه خود روشن کنيد. هم چنين براي استفاده از اين قابليت مي بايست Location Services را نيز فعال کنيد و جهت انجام اين کار از قسمت Settings به قسمت Privacy برويد و سپس Location Services را On نماييد.

پس از انجام اين کار مي توانيد با رفتن به سايتwww.iCloud.com ليستي از دستگاه هاي متصل شده به اکانت خود را مشاهده کنيد؛ البته گفتني است کهiCloud بر روي وب، به جاي استفاده از نقشه اپل از نقشه گوگل کمک مي گيرد چرا که هيچ نسخه اي از نقشه هاي اپل مبتني بر وب وجود ندارد.

حال اگر بر روي نقطه اي که بر روي نقشه براي دستگاه شما مشخص شده است کليک کنيد، مي توانيد اين دستورات را اجرا نماييد: Play Sound (پخش صدا)، حالت Lost Mode (شما قادريد براي جلوگيري از استفاده سارق از دستگاه‌تان، مجموعه اي از رمزهاي جديد را براي دستگاه انتخاب کنيد) و Erase (قادر خواهيد بود تا از راه دور، دستگاه‌تان را پاک کرده و اطلاعات شخصي و کاري حساس خود را از بين ببريد).

سيستم عامل ويندوزفون:
براي رديابي گوشي مسروقه در سيستم عامل ويندوزفون نيز نخست مي‌بايست کاربـر در سايت www.windowsphone.com يک حساب کاربري براي اسمارت فون خود داشته باشد؛ در اين صورت پس از اين که گوشي شما به سرقت رفت و يا آن را گم کرديد، مي توانيد با وارد شدن به اشتراک خود گزينه Find My Phone را انتخاب کنيد و سپس در صفحه جديد با زدن کليد Refresh آخرين موقعيت گوشي خود را مشاهده نماييد.

– ذکر اين نکته الزامي است که چنانچه از قبل رمزي را انتخاب نکرده باشيد، بايستي رمز عبوري را وارد کنيد تا در هنگام پيدا شدن گوشي بتوان آن را باز کرد.
و در پايان خاطر نشان مي کنيم که اگر اطلاعات مهم و با ارزشي در گوشي هوشمند تان قرار دارد، از اطلاعات خودتان نسخه پشتبان بگيريد تا هميشه نگراني از دست دادن اطلاعات از بين رود اما با اين وجود بهتر است تا حد امکان از نگهداري عکس ها و اطلاعات شخصي در اسمارت فون ها خودداري نماييد؛ هم چنين فراموش نکنيد که گوشي‌هاي سرقت شده معمولا به فروش مي‌رسند؛ بنابراين کارشناسان تاکيد دارند که افراد بايد در خريد گوشي‌ها دقت داشته باشند تا نسبت به خريد انواع معتبر و داراي ضمانت‌نامه اقدام کنند، زيرا در نهايت فردي که اينگونه گوشي را بدون فاکتور خريداري کرده، مقصر و مجرم شناخته خواهد شد.

منبع: گجت نيوز
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
0
0
با سلام و احترام
دوستانی که گوشی یا لپ تاپ خودرا گم کرده اند یا به سرقت رفته است تنها در سامانه رسمی و کشوری به نام همیاب 24 ثبت نمایید و در سایت های نامعتبری که اطلاعات شخصی شما و کالا را به نمایش می گذارند جدا خودداری بفرماید تا دچار مشکلاتی هم چون اخاذی و سو استفاده از شماره تماس نشوید
mehdi mohammdi
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
0
0
سلام من خطم گم شده و میخوام اکانت تلگراممو پاک کنم میشه کمکم کنيد
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین