کد خبر: ۸۰۶۶۲۸
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۸
تاکید بر آزادی فعالان بازداشت شده صنعت آی‌تی

اکنون چیزی به نام اینترنت نداریم | درخواست ۱۲۰۰ فعال و ۱۳ تشکل صنفی از رئیسی برای رفع محدودیت‌های اینترنت

سیزده تشکل صنفی حوزه فناوری و ۱۲۰۰ فعال در نامه‌ای از ابراهیم رئیسی خواسته‌اند تا با اختیارات خود محدودیت‌های اینترنت را رفع کند.
اکنون چیزی به نام اینترنت نداریم | درخواست ۱۲۰۰ فعال و ۱۳ تشکل صنفی از رئیسی برای رفع محدودیت‌های اینترنت
آفتاب‌‌نیوز :

نامه‌ای با امضای بیش از ۱۲۰۰ نفر از مدیران کسب‌وکار‌های حوزه فناوری اطلاعات به رئیس جمهوری ارسال شده و از این مقام سیاسی کشور خواسته شده تا محدودیت‌های اینترنت متوقف شود. در این نامه همچنین خواسته شده تا فعالان بازداشت شده صنعت آی‌تی نیز آزاد شوند.

از زمان شروع اختلالات اینترنتی در کشور، انجمن‌ها و نهاد‌ها و تشکل‌های مختلفی خواستار رفع این اختلال‌ها شده‌اند. در تازه‌ترین این اقدامات نصر تهران گزارش داده، نامه‌ای با امضای ۱۲۰۰ فعال صنف آی‌تی نوشته شده است. امضاکنندگان این نامه متشکل از ۱۳ انجمن و مجمع صنفی فعال هستند:

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران
سندیکای صنعت مخابرات ایران
اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران (مپتا)
انجمن شرکت‌های نرم‌افزاری (آشنا)
کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
انجمن تجارت الکترونیک اتاق تهران
سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی
انجمن تولیدکنندگان نرم‌افزار تلفن همراه ایران
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران
انجمن مدیریت فناوری ایران
انجمن موسسات و آموزشگاه‌های فرهنگی هنری استان تهران
انجمن فین تک
مجمع تشکل‌های دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

براساس گزارش سایت دیجیاتو، امضاکنندگان این نامه از ریاست جمهوری خواسته‌اند تا از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و از ایجاد محدودیت در دسترسی به اینترنت جلوگیری کند. آن‌ها به وعده ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات اشاره کردند و تاکید داشتند که «دسترسی به اینترنت بدون محدودیت» از شعار‌های و وعده‌های او بوده است. در این نامه اعلام شده که دسترسی به اینترنت برای پنجاه میلیون از مردم ایران مترادف با دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است و معیشت میلیون‌ها فرد به این ابزار‌ها گره خورده: «طبیعی است که هرگونه فیلترینگ یا ایجاد اختلال و محدودیت در این دسترسی منجر به نارضایتی آحاد شهروندان شده و نارضایتی‌های جدی ایجاد کند.»

نویسندگان این نامه به تاثیر مثبت صنعت آی‌تی روی رشد اقتصاد کشور نیز تاکید کردند و گفتند که در سالیان گذشته هزاران شرکت کوچک و بزرگ دانش بنیان به وجود آمده که ده‌ها هزار نفر در آن‌ها مشغول به کار هستند و حالا با وجود این اختلالات اینترنتی، صنعت آن‌ها با مشکل مواجه شده است. در این نامه آمده است که «اقتصاد دیجیتال بدون وجود زیرساخت اینترنت امن و پایدار و به صرفه معنا ندارد.»

در بخشی از نامه به این مساله اشاره شده که ادامه شرایط حال حاضر به اعتماد کاربران نیز لطمه می‌زند، موضوعی که از دیدگاه امضاکنندگان نامه، سرمایه شرکت‌های دانش بنیان حساب می‌شود و همین اعتماد مردم باعث شده که کارکنان این شرکت‌ها امید به ادامه کار داشته باشند: «اما ادامه این وضعیت هم اعتماد کاربران را لطمه می‌زند و هم امید کارکنان را از بین می‌برد.»

در بخش پایانی این نامه تاکید شده که خواسته این هزار تن خواسته‌ای خیرخواهانه و وطن دوستانه است؛ آن‌ها رفع محدودیت پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار و همچنین آزادی افرادی که صرفا به دلیل فعالیت در این صنعت بازداشت شده‌اند را خواستار شده و اعلام کردند این موارد اولین گام برای بازسازی اعتماد از دست رفته کاربران است.

پیش از این رییس نصر کشور نیز از رییس جمهوری طی یک نامه خواسته بود تا به محدودیت‌های اینترنتی رسیدگی کند و آن را پایان ببخشد. همچنین فعالین رسانه‌ای نیز در مهر ماه گذشته بیانیه‌ای منتشر کردند و در آن خواستار رفع محدودیت‌های اینترنت و آزادی سازی بازداشت شدگان فعالین حوزه آی‌تی شدند. پیش‌تر نصر تهران و انجمن کسب و کار‌های الکترونیک و انجمن کسب و کار‌های مجازی و... نیز در نامه‌های جداگانه نسبت به محدودیت‌های اعمال شده در اینترنت واکنش نشان دادند و خواستار برطرف شدن آن‌ها بودند.

شبکه ملی اطلاعات بدون اینترنت آزاد امری زائد است

همچنین عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران تاکید کرد که توسعه شبکه ملی اطلاعات به بهانه حرکت در مسیر استقلال یا تحقق اقتصاد دیجیتال، بدون دسترسی آزاد به اینترنت و پلتفرم‌های بین‌المللی اشتباهی تاریخی است.

کیوان جامه‌بزرگ، عضو هیأت مدیره این سازمان با بیان اینکه در حال حاضر چیزی به‌نام اینترنت نداریم، گفت: «چیزی که وجود دارد یک شبکه دست و پا شکسته و ناپایدار است که مسئولان هم به صراحت گفتند هیچ حسابی روی تداوم فعالیت پلتفرم‌های بین‌المللی آن باز نکنید.»

وی که با روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران مصاحبه می‌کرد، ادامه داد: «نتیجه این سیاست این است که در آینده، اقتصاد دیجیتال هم نخواهیم داشت و پیرو آن سایر صنایع کشور نیز در این شکاف دیجیتالی سال‌ها عقب می‌افتند.»

کیوان جامه‌بزرگ با تاکید بر توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان یک زیرساخت ضروری برای هر کشور، بیان کرد: «این شبکه بدون وجود اینترنت پایدار و دسترسی آزاد مردم و کسب و کار‌ها به آن عقیم و بی‌فایده خواهد بود. چه اینکه سیاست‌های تحدیدی حاکمیت، آن را در نگاه شهروندان به نهادی مذموم بدل می‌کند.»

جامه‌بزرگ ادامه داد: «در یک نگاه حداقلی شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی، امروزه درگاه تعامل با بسیاری از منابع علمی، آموزشی، سرگرمی، خبری و... است. واقعیتی که هیچ‌گاه در یک پلتفرم بسته داخلی محقق نمی‌شود. روزانه میلیون‌ها عنوان محتوای تخصصی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی منتشر می‌شوند و متخصصان دنیا از همین طریق با یکدیگر شبکه‌سازی می‌کنند و از یکدیگر می‌آموزند. مگر می‌شود به دانشگاه‌ها و مدارس کسب و کار، انجمن‌های تخصصی علمی، نشریات معتبر بین‌المللی، افراد شاخص و تاثیرگذار بر صنایع گفت بیایید در پلتفرم‌های داخلی ما فعالیت کنید؟ مگر می‌توان به شرکای بین‌المللی گفت در پیام‌رسان‌های ایرانی فعالیت کنید؟ بسیاری از ارتباطات روزانه کسب‌و‌کار‌ها با شرکای تجاری بین‌المللی بر بستر همین شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها صورت می‌گیرد. این‌ها بدیهیاتی است که از جانب متولیان امر فیلترینگ و صیانت‌گران انکار می‌شود.»

عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با بیان اینکه اگر قدری دایره نگاهمان را وسیع‌تر کنیم، فاجعه‌ای بزرگتر عیان می‌شود، بیان کرد: «به‌نظر می‌رسد از آنجا که فهم برخی از مسئولان از اقتصاد دیجیتال صرفاً محدود به شرکت‌های اینترنتی و خدمات عمومی است، تصور می‌کنند با داخلی کردن آن‌ها مردم مجبور به استفاده از آن شده و نهایتا این فضا را کنترل می‌کنند. ولی واقعیت این است که اقتصاد دیجیتال فراتر از کسب و کار‌های اینترنتی است و ظرفیت نقش‌آفرینی به‌عنوان پیشران توسعه سایر بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را داراست.»

جامه‌بزرگ تاکید کرد: «پایه‌های اصلی انقلاب صنعتی چهارم، فناوری‌های دیجیتالی همچون رایانش ابری، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است. بدون این‌ها در بهترین حالت اساساً ما یک نسل از صنایع دنیا عقب‌خواهیم ماند. چون تحول در سایر صنایع نیازمند توسعه فناوری‌های پیش‌گفته است که همگی بر بستر تعاملات بین‌المللی و اقتصاد مقیاس‌پذیر فراسرزمینی رشد می‌کنند و موضوعیت می‌یابند. انقلاب چهارم صنعتی که هیچ، عقب‌ماندگی صنایع کشور و بهره‌وری پایین آن مگر جز با نفوذ این فناوری‌ها در ذات صنعت قابل جبران است؟ این یعنی با تداوم وضع موجود، نه تنها کسب سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد کشور یک رویای مرده است، بلکه اقتصاد دیجیتالی شده که می‌تواند تا ۳۰ درصد اقتصاد کشور را متحول کند نیز دست نیافتنی می‌شود.»

این فعال حوزه فناوری معتقد است از آنجاییکه بسیاری از تصمیم‌گیران نهاد‌های ذیصلاح دغدغه پایداری و رشد کسب و کار‌های خصوصی و حتی دولتی را نداشته‌اند، اصولا تصوری از اهمیت این مسایل هم ندارند.»

او با ابراز تاسف از اینکه مسئولان مورد نظر ضرورتی هم برای تعامل با بخش خصوصی و نهاد‌های تخصصی برای چاره‌جویی و راهکار گزینی نمی‌بینند، گفت: «ماجرا صرفا به یک گفت‌وگوی یک طرفه و نهایتا دریافت سیاهه‌ای از مشکلات فنی تقلیل می‌یابد و در مواجهه با این دغدغه‌ها به طیفی از ضدسیاست‌هایی نظیر لوگوتراپی (حرف‌درمانی) تا خطابه‌درمانی (رتوریک تراپی) پناه می‌برند.»

جامه‌بزرگ با تاکید بر اینکه در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران طرح دیدگاه‌ها، نقد و پیشنهاد سیاست‌ها و همچنین پیگیری تحقق خواسته‌های بخش خصوصی را وظیفه خود می‌دانیم، بیان کرد: «شبکه ملی اطلاعات یک لازم غیرکافی است که در نبود دسترسی آزاد به اینترنت و پلتفرم‌های بین‌المللی به یک امر زائد غیرکاربردی تبدیل می‌شود. توسعه آن به بهانه حرکت در مسیر استقلال یا تحقق اقتصاد دیجیتال، نیز یک فریب بزرگ و اشتباه تاریخی در کشور خواهد بود.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
50
وقتی مسئولین کشور را عده ای ...تشکیل میدهند که توانایی اصلاح امور را ندارند ناچارا اعتراضاتی به وجود می آید که در این صورت افراد بیکفایت تنها راهشان ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
66
2
اینکه شما از استفاده نرم افزارهای داخلی که باعث اشتغال متخصصین داخلی هست، حمایت نمی کنید و درعین حال برای اشتغال جوانان اشک می ریزید، مشکوک نیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
متن نامه رو درست بخون بعدا" نظر بده
صحبت از تبادل اطلاعات با جهانه
نه فقط کارت به کارت کردن و خرید کیک و ساندیس با اینرنت ملی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
منظور شما همان مستعان نیست ؟
بستر های اینترنتی چه ربطی به برنامه های داخلی دارد . آیا میدانید که فیلترینگ برنامه های داخلی را فلج کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
56
4
اینترنت وصل است ومن اکنون درحال ارسال این خبر به آفتاب هستم
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
وقتی فرق اینها رو نمی فهمی بهتره نظر ندی
یوسف
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
بله مسئولین هم در توئیتر هستند ولی توئیتر برای عموم فیلتره
بینا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
حلزونت!! صد البته به چهارچرخ با سرعت ۵ یا ۱۰ کلیومتر در ساعت می فرمایید سواری مدل ۲۰۲۲ است.
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
اینترنت داخلی به درد خرید کیک و ساندیس اینترنتی و دیدن تلوبیون حکومتی میخوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
12
حتی امکان آپدیت کردن گوگل کروم هم وجود ندارد!
اگر باور ندارید، همین الآن گوگل کروم کامپیورتان را آپدیت کنید تا متوجه شوید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
1
15
سلام کره شمالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
0
14
زانوی خود را از روی گلوی اینترنت بردارید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
0
14
استفاده نکردن از امکانات دهکده جهانی گناهیست نابخشودنی
اینکه مردم خود را نمیتوانید دلهایشان را به حکومت نزدیک کنید ربطی به شخص و یا کشور دیگری ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
0
17
متاسفانه در بین مردم عده ای هستند که هر چه دولت محدودیت ها را بیشتر می کند، آنها راضی و خشنود هستند و دائما هم از عملکرد دولت تعریف می کنند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۷
15
1
چرا دروغ می گویید اینترنت با سرعت بالا در حال فعالیت است اما در گوشیهای تلفن همراه فیلتر شده است هر کسی می خواهد استفاده کند برود از لپ تاب یا دستکتاپ استفاده کند اینها دنبال اینترنت نیستند دنبال ارتباط با دوستانشان از طریق تلفن همراه هستند اما فکر می کنم برای همیشه ممه رو لو لو برد و آرزوی ممه خوردن به دل بچه می ماند
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین