جنبش حماس با صدور بیانیهای اعلام کرد که با گذشت پنجاه روز از بسته بودن کامل گذرگاهها، مردم غزه با کمبود شدید مواد غذایی، آب، سوخت و دارو روبهرو هستند و حتی ورود واکسنهای کودکان نیز ممنوع شده است. این شرایط، میلیونها شهروند محاصرهشده را در آستانه قحطی و بحران سلامت قرار داده است.
در این بیانیه، همچنین به حملات روزانه ارتش رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در مناطق مسکونی، پناهگاهها و مراکز درمانی اشاره و تاکید شده است که تخریب عمدی تأسیسات درمانی و زیرساختهای غیرنظامی ادامه دارد.
حماس با توصیف این اقدامات به عنوان «جنایت جنگی» و مصداق بارز «استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح»، سکوت نهادهای بینالمللی را محکوم کرده و آن را نشانه شکست اخلاقی و سیاسی جامعه جهانی دانست.
این جنبش همچنین جامعه بینالمللی، سازمان ملل و نهادهای مسئول را به اتخاذ اقدام فوری برای فشار بر کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و بازگشایی گذرگاهها جهت ارسال کمکهای حیاتی به نوار غزه فراخواند.
رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد، اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و تلاش کشورهای مختلف برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی پناه باریکه غزه، تاکنون بینتیجه بوده است.