فاطمه مهاجرانی شامگاه شنبه در دیدار با استاندار کرمان افزود: توجه خیریهها و سمنها به جنوب کرمان یک ظرفیت است و همه این تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند و استان به جایگاه واقعی خود میرسد.
وی ادامه داد: امروز با وجود طالبی به عنوان استاندار توانمند؛ کرمان توان تبدیل تهدیدها را به فرصتها دارد و کرمان استان مستعدی در همه حوزهها است.
مهاجرانی با اشاره به اینکه همواره ضریب جینی کرمان در بسیاری از حوزهها بالا بوده است اظهار داشت: استان کرمان در گردشگری به عنوان فعالیت زودبازده، پراشتغال و کمک دهنده به تعادل فرهنگی میتواند برندسازی کند و همچون گذشته از قطبهای گردشگری شود.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما به عنوان همکار شما، پیگیر مسائل مطرح شده هستیم، کرمان استانی پرظرفیت است و وجود شما (استاندار کرمان) میتواند تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به هشت سال سکونت خود در کرمان گفت: ظرفیتهای بینظیری در استان وجود دارد و میتواند اتفاقات خیلی خوبی رقم زده شود.
وضعیت جادههای کرمان قطعه فراموش شده از کشور است
استاندار کرمان نیز در این دیدار گفت: وضعیت جادههای استان بسیار ناگوار و همانند قطعه فراموش شدهای از کشور است.
محمدعلی طالبی بیان کرد: زیرساختهای خوبی در استان وجود دارد، اما بلااستفاده مانده است. دو خط راهآهن و پنج فرودگاه داریم، اما کیفیت ارائه خدمات بسیار پایین است.
وی ابراز داشت: گلایهای از استان کرمان وجود دارد که باید در سطح ملی توجه خاص به آن شود.
استاندار کرمان عنوان کرد: استان کرمان یک ظاهر دارد یک باطن؛ ظاهر آن را افراد به گلگهر، مس، خودروسازی و بناهای جهانی میشناسند، اما در باطن اینگونه است که همه این بنگاههای بزرگ اقتصادی و نمادهای کرمان، بخش کوچکی از اقتصاد استان را پوشش میدهند.
مدیران کشوری گاه درک درستی از مسائل کرمان ندارند
وی با بیان اینکه سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت استان کرمان است که با مشکلات و موضوعات متعدد و بسیاری از دستگاههای ملی مسائل مرتبط با استان را درک نکردهاند ادامه داد: در استان کرمان درگیر مسائلی هستیم که زخمهای ۲۰ و ۳۰ ساله به جای مانده از گذشته است. در مسائل توسعهای نیز بعضی اوقات هیچ توجهی به آن معطوف نبوده است.
طالبی افزود: در بعضی مسائل رهاشدگی مزمنی در استان وجود داشته که نتیجه آن فقر و محرومیتی است که در بخشهایی از استان به ویژه جنوب دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه حتی در شمال استان هم شکاف اقتصادی و طبقاتی شدیدی داریم گفت: باید توجه ویژهای به استان کرمان شود، اما گاه مدیران کشوری درک درستی از مسائل استان ندارند و به کرمان به عنوان استان توسعه یافته نگاه میکنند در حالی که شاخصهای استان ضعیف است.
استاندار کرمان اضافه کرد: سعی کردیم از ظرفیتهای بنگاههای اقتصادی استفاده کنیم، اما به توجه ملی نیاز داریم و درک محرومیتی که در استان وجود دارد.
وی بیان کرد: مثلا در شهرستان بم، ساخت بیمارستان سالها باقی مانده و کمبود اعتبار دارد، اما در همان جا خودروسازیها مالیات زیادی پرداخت میکنند.
طالبی ابراز داشت: درصد وصول مالیات استان کرمان در سال گذشته ۱۱۵ درصد بوده، اما با وجود قول دولت، هر چه برای تحقق درآمدهای دولت تلاش کردیم، هیچ مبلغی به استان برگشت داده نشد.
وی از سخنگوی دولت خواست تا در گزارش به اعضای هیات دولت عنوان کند که کرمان با توجه به مسائل، مشکلات و موضوعات متنوعی که دارد و برنامه تحرکبخشی و چشمانداز تعریف شده، سفری به کرمان داشته باشند و از نزدیک در جریان مسائل قرار گیرند.
مقام عالی دولت در استان کرمان گفت: اتفاق خوب در استان، هماهنگی و همگرایی بینظیری است که بین دستگاههای مختلف از نمایندگان مجلس، امام جمعه، سپاه، دستگاه قضا و دستگاههای نظارتی ایجاد شده است.
طالبی به سند تحرکبخشی به توسعه استان کرمان "کرمان برفراز" اشاره کرد و افزود: این سند به اولویتهای استان پرداخته و آرمانی نیست، بلکه به صورت عینی میشود آن را با همکاری بخش دولتی و خصوصی دنبال کرد.
وی گفت: روند فعالیتها در استان کرمان بسیار امیدبخش است و امیدواریم که همراهی دولت هم باشد. چشم انتظار حضور رئیس جمهور در سفر به کرمان هستیم و چند طرح برای افتتاح و کلنگزنی با حضور ایشان آماده شده است.
استاندار کرمان گفت: حضور بانوان در پستهای مدیریتی کلیدی از جمله ٢ فرماندار و مدیران کل مورد توجه استان بوده است.