کد خبر: ۹۸۸۰۴۱
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۰

ضرب الاجل ایمنی برای ساختمان‌های پرخطر تهران

 رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران از اجرای طرح دوشنبه‌های ایمنی با همکاری قوه قضاییه و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری برای تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی و پرخطر پایتخت خبر داد.
ضرب الاجل ایمنی برای ساختمان‌های پرخطر تهران
آفتاب‌‌نیوز :

مهدی بابایی اظهار کرد: در راستای ساماندهی و ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر شهر تهران، طرح مشترکی با عنوان «دوشنبه‌های ایمنی» توسط سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و قوه قضاییه آماده اجرا شده است.

وی ادامه داد: با توجه به شناسایی در مجموع ۱۲۹ ساختمان بحرانی در تهران که تعداد محدودی از آنها همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارد، این طرح هر هفته دوشنبه برای ایمن‌سازی این ساختمان‌های پرخطر و در وضعیت بحرانی تهران اجرایی می‌شود تا در نهایت به شرایط مطلوب در این ساختمان‌ها برسیم.

بابایی اظهار کرد: در قالب این طرح؛ نمایندگان سازمان آتش‌نشانی به همراه نماینده دادستان در محل ساختمان‌های ناایمن حاضر می‌شوند تا روند ایمن‌سازی را بررسی کنند و در صورت مشاهده اهمال یا تخلف از سوی مالکان، دستور قضایی برای تعیین تکلیف ملک صادر خواهد شد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه این همکاری بین‌بخشی گام مهمی در راستای ارتقای ایمنی شهری است، افزود: این برنامه اجرایی می‌تواند روند ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر تهران را سرعت بیشتری ببخشد. البته در صورت تداوم تخلفات، احتمال پلمب و تعطیلی ساختمان‌ها نیز وجود دارد.

به گزارش ایرنا، سال‌های اخیر شناسایی و برخورد جدی با ساختمان‌های ناایمن در تهران به یکی از اولویت‌های مدیریت شهری تبدیل شده است، پس از حادثه تلخ پلاسکو در سال ۱۳۹۵، حساسیت‌ها نسبت به ایمنی سازه‌ها به‌ویژه در مناطق پرتردد شهری افزایش یافت.

حادثه ریزش ساختمان پلاسکو در دی ماه ۱۳۹۵ که منجر به جان باختن تعدادی از آتش‌نشانان و شهروندان شد این موضوع نقطه عطفی در مطالبه‌گری افکار عمومی نسبت به ایمنی سازه‌ها شد، از آن زمان شهرداری تهران اقدام به شناسایی ساختمان‌های پرخطر کرد و در سال‌های پیش، لیستی از صد‌ها بنای ناایمن منتشر شد. براساس آخرین آمار‌ها ۱۲۹ ساختمان ایمن در نهایت شناسایی شد که با اقدامات اساسی که تاکنون انجام شده تعداد ساختمان‌های پرخطر و بحرانی در پایتخت به ۶۰ ساختمان رسیده است.

با این حال چالش‌هایی مانند مقاومت مالکان، ضعف قوانین بازدارنده و نبود سازوکار اجرایی قوی باعث شده همچنان بسیاری از این ساختمان‌ها بدون اقدام موثر باقی بماند، حال امیدواریم اجرای برنامه دوشنبه‌های ایمنی بتواند به ایمنی‌سازی این ساختمان‌های باقیمانده در تهران کمک کند تا دیگر شاهد این چنین ساختمان‌ها و حوادث ناشی از ناایمنی آنها نباشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین