کد خبر: ۹۹۰۷۰۰
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۲

داروی جدیدی که کلسترول بد خون را نصف می‌کند

برای افرادی که با دارو‌های فعلی موفق به کاهش کلسترول بد (LDL) خود نشده‌اند، یک داروی جدید ترکیبی امیدبخش است. این ترکیب در یک کارآزمایی بالینی، کلسترول LDL را در افراد در معرض خطر بالای بیماری قلبی تقریباً نصف کرد. این دستاورد می‌تواند افق‌های جدیدی را برای بیمارانی که به درمان‌های رایج پاسخ نمی‌دهند، بگشاید. نتایج این تحقیق امیدواری زیادی در جامعه پزشکی ایجاد کرده است.
داروی جدیدی که کلسترول بد خون را نصف می‌کند
آفتاب‌‌نیوز :

بسیاری از افراد، حتی با مصرف دارو‌های رایج، در کاهش سطح کلسترول بد (LDL) خون خود با چالش مواجه هستند. اما یک کارآزمایی بالینی نوین، با بهره‌گیری از ترکیبی از دارو‌های موجود و یک داروی جدید که هنوز به بازار عرضه نشده، توانسته است کلسترول بد خون را در افراد با ریسک بالای بیماری قلبی به میزان چشمگیری، تقریباً تا نصف، کاهش دهد.

افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا کلسترول بد) می‌تواند منجر به تشکیل پلاک در شریان‌ها و در نتیجه افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی شود. با این حال، دلایل کلسترول بالا متعدد بوده و دارو‌هایی مانند استاتین‌ها همیشه برای همه افراد مؤثر نیستند.

در مطالعه‌ای جدید که توسط محققان کلینیک کلیولند انجام شده، اثربخشی ترکیب یک داروی موجود با یک داروی جدید برای کاهش کلسترول مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این ترکیب دارویی موفق به کاهش ۴۸.۶ درصدی سطح کلسترول LDL شده است، که خبری امیدوارکننده برای کنترل چربی خون است.

دکتر آشیش ساراجو، نویسنده اصلی مطالعه و متخصص قلب در کلینیک کلیولند، اظهار داشت: «بسیاری از بیماران با خطر بالای بیماری قلبی یا مبتلا به آن، با وجود درمان‌های استاتینی و سایر دارو‌های غیراستاتینی، به اهداف درمانی کلسترول LDL خود نمی‌رسند. این ترکیب دارویی به بیماران پرخطر کمک می‌کند تا به طور بالقوه به اهداف کاهش کلسترول LDL خود دست یابند.»

سطح هدف کلسترول LDL برای اکثر بزرگسالان معمولاً کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. اما افرادی با سابقه بیماری قلبی، دیابت یا سایر عوامل خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، ممکن است نیازمند اهداف LDL پایین‌تری باشند.

محققان در این مطالعه، ۴۰۷ بزرگسال را که با وجود مصرف دارو‌های کاهنده کلسترول، سطح LDL آنها ۷۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بالاتر بود، انتخاب کردند. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: دریافت روزانه ۱۰ میلی‌گرم ازتیمیب (یک داروی موجود با نام تجاری زتیا)، ۱۰ میلی‌گرم اوبیتراپیب (داروی جدید و منتشر نشده)، ترکیب ثابتی از هر دو دارو (هر کدام ۱۰ میلی‌گرم)، یا دارونما.

پس از ۸۴ روز درمان، ترکیب دارویی جدید و قدیمی موفق شد کلسترول LDL را ۴۸.۶ درصد بیشتر از دارونما کاهش دهد. مصرف اوبیتراپیب به تنهایی نیز کاهشی ۳۱.۷ درصدی را در سطح کلسترول بد نشان داد. محققان گزارش کردند که تمام رژیم‌های درمانی به خوبی توسط داوطلبان تحمل شده و عوارض جانبی جدی مشاهده نشد.

دکتر استیون نیسن، مدیر ارشد موسسه قلب، عروق و قفسه سینه کلینیک کلیولند و نویسنده مسئول این مطالعه، گفت: «این نتایج، پتانسیل استفاده از این ترکیب دارویی با دوز ثابت را برای کمک به درمان بیمارانی که اغلب درمان آنها دشوار است، تایید می‌کند.»

وی افزود: «این ترکیب دارویی، در صورت تایید توسط نهاد‌های نظارتی، می‌تواند به بیماران پرخطری که نیازمند کاهش کلسترول LDL بیشتری هستند، کمک کند تا به اهداف درمانی خود در زمینه سلامت قلب و عروق برسند.» این مطالعه مهم در مجله معتبر The Lancet منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین