کد خبر: ۱۰۰۰۱۶۷
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶

علت سردرد میگرنی و تنشی خود را بشناسید

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد گفت: استرس به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث بروز یا تشدید درد می‌شود که بیشترین تأثیر آن را در سردرد‌های تنشی و میگرن شاهد هستیم.
علت سردرد میگرنی و تنشی خود را بشناسید
آفتاب‌‌نیوز :

محمدحسین دلشاد فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با این توضیح که استرس بر سیستم عصبی، افزایش التهاب و کاهش آستانه درد تأثیر دارد، اظهار داشت: طبق تحقیقات صورت گرفته استرس می‌تواند درد را تشدید کند که این ارتباط از طریق مکانیسم‌های فیزیولوژیکی و روان‌شناختی مثل افزایش التهاب، کاهش آستانه درد و حساسیت عصبی اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود بسیاری از افراد هنگام شرایط استرس‌زا (همچون جنگ) و تحت تأثیر از استرس، علائم فیزیکی مثل سردرد، درد عضلانی یا درد مزمن خود را بیشتر احساس کنند.

وی با این بیان که درد‌های ناشی از استرس بسیار شایع هستند، گفت: استرس باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و آزاد شدن هورمون‌هایی مانند آدرنالین و کورتیزول می‌شود که این فرآیند می‌تواند حساسیت اعصاب نسبت به درد را افزایش دهد و پیام‌های درد را قوی‌تر به مغز ارسال کند.

دلشاد تصریح کرد: استرس همچنین می‌تواند آستانه تحمل درد را کاهش دهد و افرادی که دچار اضطراب، افسردگی یا استرس مزمن هستند، درد را شدیدتر تجربه می‌کنند، به واقع درد یک واکنش طبیعی بدن به استرس به شمار می‌آید.

این فلوشیپ درد با این توضیح که کورتیزول مزمن ناشی از استرس می‌تواند سیستم ایمنی را دچار اختلال کرده و منجر به افزایش التهاب در بدن شود، افزود: التهاب نیز یکی از عوامل مهم تشدید درد، به خصوص در بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید یا فیبرومیالژیا است، البته باید به این نکته توجه داشت که عارضه‌های ناشی از استرس در هر فردی متفاوت است.

دلشاد همچنین به درد‌های ناشی از استرس اشاره کرد و گفت: استرس به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث بروز یا تشدید برخی از انواع درد می‌شود که بیشترین تأثیر آن را در سردرد‌های تنشی و میگرن، درد‌های عضلانی و اسکلتی، کمردرد مزمن، درد‌های گوارشی (سندروم روده تحریک پذیر) و فیبرومیالژیا شاهد هستیم.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران خاطر نشان کرد: بهترین راهکار برای کنترل درد‌های ناشی از استرس انجام تمرینات منظم ورزشی، خواب با کیفیت، تغذیه سالم، تمرین تکنیک‌های تنفسی و مدیتیشن، و همچنین مراجعه به پزشک متخصص درد است.

منبع: انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین