آفتابنیوز : آفتاب: مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی معتقد است دولت احمدینژاد ادامه دوم خرداد است.
وحید جلیلی در مناظرهای با شکوریراد با عنوان جریانهای سیاسی، شعارها، گفتمان و عملکرد که از سوی مجمع حزبالله دانشگاه علم و صنعت برگزار میشد، توجه به عقبه تاریخی ملت و حفظ حافظه تاریخی مردم را یکی از ضرورتهای فهم و درک مسائل امروز دانست و گفت: اگر رخدادهایی که از 15 خردادماه سال 42 به این سو به خوبی فهم و به نسلهای بعد منتقل شود ملت ایران میتواند با اتکا به اندوختههای تاریخی خود با سرعت بسیار و انحراف کمتر رو به افقها حرکت کند.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار داشت: واقعیت این است که در مورد بسیاری از اندوختههای تاریخی ظلم شده و برخی بایکوت شده است به طور مثال به گونهای به سوم خرداد پرداخته میشود که به نوعی تحریف و ترویج نگاه نوستالژیک به جنگ بود.
وی ادامه داد: خرداد ماه سال 60 که تجربه بسیار گرانبهایی برای ملت است به درستی تبیین نشده است و به این خاطر است که برخی از اختلافات داخلی آنچنان تصویر ناشفافی به دست میدهد که کسانی که با تیغ موکتبری در ان زمان به جان مردم افتاده بودند تلاش میکنند که خود را همراه مردم معرفی کند.
این فعال رسانهای اصولگرا با بیان اینکه در روز مبارک دوم خرداد ظرفیتهای جمهوریت نظام به بهترین شکل آشکار شد گفت: در آن زمان نظام جمهوری اسلامی نشان داد که چگونه به رای ملت وفادار بوده و مردم میتوانند در یک انتخابات آزاد فردی را که نقطه امید و روشنی برای ادامه انقلاب میدانند انتخاب کنند.
جلیلی ادامه داد: هر چند در دوم خرداد به کاندیدایی پیروز رای ندادم اما این پیروزی نظام برای ما هم شیرین بود و همچنان بهعنوان یک نقطه قوت عطفی برای جمهوری اسلامی به شمار میآید و امیدوارم ملتی که به این میزان تجربیات داشته در ادامه مسیر با اتکا به همین تجربیات روز به روز مسیر پیشرفت را به خوبی طی کند.
جلیلی به مصاحبهای از شکوریراد اشاره کرد که در آن وی گفته بود «بزرگترین دستاورد دوم خرداد دولت احمدینژاد است» و گفت: احمدینژاد در سال 84 در انتخاباتی پیروز شد که برگزارکننده آن دولت خاتمی بود. انتخابات کاملاً عقلانی بود و برخلاف جریان مقابل که پوپولیست بوده و متکی به بازیگران بود ملت در مرحله اول به احمدینژاد رای ندادند و به انتخابات مانند برخی گروهها و جریانات سیاسی نگاه نمیکردند در آن زمان مردم تحت فضای تبلیغاتی و بمباران رسانهای قرار گرفته و براساس موازین عقلی به احمدینژاد رای دادند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت خاتمی دولت مطلقی بود چرا مردم به فردی رای دادند که دولت خاتمی به آن تمایلی نداشت.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به دوران پیش از دوم خرداد اشاره کرد وگفت: قبل از آنکه نام خاتمی مطرح شود عدهای مانند مهاجرانی و عبدالله نوری به دنبال این بود که ریاستجمهوری هاشمی رفسنجانی را تمدید کنند و تلاش کردند رهبری با تغییر قانون اساسی موافقت کرده تا هاشمی مجددا رئیسجمهور شود اما رهبری در سفری که به ارومیه داشتند آب پاکی را روی دست آنها ریخته و اعلام کردند که باید به قانون اساسی عمل شود.
این فعال رسانهای اصولگرا ادامه داد: در دوم خردادماه از بچههای سوسول شهرک غرب تا زنان عشایر برقهپوش به خاتمی رای دادند و خاتمی تنها متعلق به شمال تهران و گروه خاصی نبود اما یک اقلیت خاص به خاتمی رای داده بودند کل جبهه و جریان مصادره و مطالبات خود را به جای مطالبات کل ملت مطرح کردند.
وی ادامه داد: در آن زمان روزنامههای متعددی منتشر میشد اما یک بخش از مطالبات آرایی که به خاتمی رای دادند منعکس میکردند و فضای رسانهای به سمتی رفت که حتی آنها ادعای خود را باور کردند.
جلیلی با بیان اینکه عملکرد آنها در سوم تیرماه به خاک سیاه نشست ادامه داد: اگر آنها دقت و آسیبشناسی کرده و علت شکست خود را در سال 84 بررسی میکردند میتوانستند راهبردهای بهتری برای ادامه کار به دست بیاورند.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان اینکه با وجود انتقاد به دولت حاضر اما آن را ادامه دوم خرداد میدانم گفت: خاتمی نیز در ابتدا با اتوبوس به سفر استانی رفته و چفیه بر گردن میانداخت و این گونه با خانواده شهدا دیدار میکرد.
وی تاکید کرد: بسیاری از قاطبه مردم به خاتمی رای دادند اما در تفریق رای مردم ظلمی رخ داد.
جلیلی به اظهارات شکوریراد مبنی بر اینکه رهبر انقلاب در هنگام انداختن رای اعلام کرده بود هیچکس برای من هاشمی نمیشود اما امیدوارم برای مردم رئیسجمهور بهتری از هاشمی شود که در واکنش به این اظهار شکوریراد اعلام کرد که رهبری چنین حرفی نزده است.
وی با طرح این پرسش که احمدینژاد پوزسیون یا اپوزسیون اظهار داشت: مشکل حال حاضر این است که صورتبندیهای موجود دیگر جواب نمیدهد و باید مشخص شود افرادی چون موسوی و هاشمی پوزسیون نظام هستند یا اپوزسیون؟ کلید بازی مناظره احمدینژاد استفاده از کلمه اشرافیت بود اشرافیت یعنی عدهای به صورتبندی سیاسی رسیده و بخواهند آن را ادامه دهند.
جلیلی خاطرنشان کرد: زمانی که احمدینژاد گفتمان خود را مطرح کرد عدهای دیدند که گفتمان آن در صورتبندیهایشان نمیگنجد به همین دلیل به وی گفتند که چون پوزسیون نظام محسوب میشوید یا اپوزسیون و او در پاسخ اعلام کرد: که به این صورت بندیها هیچ وابستگی ندارم.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی با بیان اینکه عدم توجه به صورتبندیهای سیاسی قطعا چالش ایجاد میکند ادامه داد: برخی افراد که دهها سال در حاکمیت نقش داشتهاند نمیتوانند شکستن این الگو را تحمل کنند به همین دلیل مقابل هر جریانی که بخواهد صورتبندی سیاسی ایجاد کند میایستند.
جلیلی به اظهارات رهنورد و دلایل مطرح شده از سوی وی برای تقلب در انتخابات اشاره کرد و گفت: ایشان در استدلالی اعلام کرده زمانی که طرفداران دو جریان در تهران یا شهرستانها جمع میشدند طرفداران احمدینژاد در حدود یک درصد طرفداران موسوی بودند.
وی ادامه داد: روشنفکرترین زن ایرانی همچنین ادعا میکند که آذربایجان و ترک زبانان هیچگاه فرزند خود را فراموش نمیکنند از سوی دیگر نیز مردم لرستان هیچ داماد خود را کنار نگذاشته و به شخص دیگر رای نمیدهند جریانی که ادعا میکند من آمدهام خرد ورزی کرده و عقلانیت را رایج دهم من چگونه به این شاخص استناد میکند آیا لرستان نباید به فرزند خود که کروبی رای بدهد.
این فعال رسانهای اصولگرا به اظهارات شکوریراد مبنیبر اینکه در دهه 60 خانوادهها فرزندان منافق خود را به حاکمیت معرفی میکردند گفت: زمانی محسن روح الاامینی به خاطر حضور در راهپیماییها به آن صورت مرحوم شد، پدر وی در 22بهمن و 9 دی در راهپیمایی مردم حضور یافته و زمانی که پای نظام را در میان دید آمد و صحبت کرد.
وی با بیان اینکه مشکل احمدینژاد این بود که منتقد نداشت اما معاند داشت اظهار داشت: مشکل دیگر ما این است که مردم را شهروندی درجه یک و درجه 2 کردیم شما میتوانید با احمدینژاد مخالف باشید اما نمیتوانید سر خودتان کلاه بگذارید اینکه ادعا کنیم همه مردم بدبخت شدهاند اما پوپولیست نیست.
در ادامه این مناظره در پاسخ به این پرسش که آیا سکوت حاکم بر جامعه دستاورد اصلاحات است گفت: من سکوتی را مشاهده نمیکنم اما در میان ملت فریاد عظیم خیزش که آنان را برای تمنای عدالت مشاهده میکنم اما مشکل این است که رسانهها از آن دریغ کردند.
وی افزود: چطور زمانی که دهها ایرانی از فقدان امکانات بودند کسی این سکوت را نمیشنید اما در حال حاضر کسی که میخواهد حرف بزند میگویند خفه شو.
جلیلی با بیان اینکه در حال حاضر یک جنبش ضد اعتراضی شکل گرفته است ادامه داد: خیزش گسترده عمومی علیرغم فضاسازیهای جامعه که به اصطلاح نخبگان رای خود را به صندوق انداخته و فردی را که میخواست انتخاب کرد و باید صدای مردم که اسلامیت نظام استفاده کرده و میگویند یک برابر با یک را تحمل کرد اینکه همه خفقان بگیرند تا عدهای صحبت کنند مورد قبول نیست. من هیاهویی میبینم برای خاموش کردن اکثریتی که حاضر نیست براین فضاسازیها بماند.
جلیلی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا هیچگاه بهطور جانشین از طرف حاکمیت توجه نمیکند گفت: این مانند همان است که میگوییم کسانیکه به احمدینژاد رای دادند به خاطره سیب زمینی بوده است آیا این توهین به شعور مردم نیست. روح الاامینی که سعه صدر و منش و شخصیت خود را در برابر مرحوم شدن فرزندن نشان میدهد آمده و فحاشی میکنیم و میگوییم به دلیل اینکه از مواضع ما حمایت نکرده بیاحتیاط است. آیا شما با هرکسی که با شما همراه نباشد را بیحیثیت دانسته و به او توهین میکنید.
وی از عملکرد صداوسیما در حوادث پس از انتخابات انتقاد کرد و گفت: به حد خود سعی کردم آن 14 میلیونی که به کاندیدای پیروز رای نداده احترام بگذارم چرا که فکر میکنم آن میزان تمام افراد شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه را سرندادند و قصه ما این است که آن میزان رای در صداوسیما مصادره شده است.
جلیلی خاطرنشان کرد: برخی در بعد از حوادث انتخابات این سوال را مطرح میکنند که باید موضع خود نسبت به رهبری را مشخص کنیم اما من معتقدم که باید موضع خود نسبت به جمهوریت نظام را مشخص کرد این همه فشار در حوادث بعد از انتخابات بر رهبری این بود که ایشان رای مردم را وتو نکرده است.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از اعضای شورای نگهبان از یک کاندیدای خاص در انتخابات حمایت کردند گفت: آنها کار اشتباهی انجام دادهاند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا نباید به مخالفان دولت اجازه تجمع داده شود اظهار داشت: باید حق تجمع و اعتراض در مجموع نظام محترم شمرده شود اما نمیتوان از جمهوریت نظام انتظاراتی داشت اما به تکلیفهای خود عمل نکرد اگر در انتخابات پرشور و آزادی که برگزار شد ما به خود اجازه دهیم انتخابات را زیر سوال برده و هیچ نهادی را قانونی ندانیم وبرای برهم زدن قاعده بازی تجمع به راه بیاندازیم خلاف جمهوریت است.
وی ادامه داد: نباید بر حفظ اصول جمهوریت نظام اجازه داد که برخی با پمپاژ دروغ و ادعای تقلب در انتخابات حاکمیت را تحت فشار بگذارند و نمیشود از سویی رفتارهای هنجارشکنانه انجام داده و مسوولیت نظام را زیر سوال برد و بعد از همان نظام درخواست تجمع کنیم.
این فعال رسانهای اصولگرا به برخی اعتراضات صورت گرفته در شهرهای سبزوار، ایزه ، فیروزاباد در دوره اصلاحات اشاره کرد و گفت: در آن اعتراضات خون افرادی ریخته شد اما بررسی صورت نگرفت.