علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی در برنامه نمودار گفت: وزارت جهاد کشاورزی براساس مصوبه عالی شورای قیمت گذاری، قیمت شیرخام را افزایش دادند که در نتیجه محصولات لبنی باید مصوبهای در خصوص افزایش قیمت داشته باشند که تا به امروز مصوبهای در خصوص افزایش قیمت لبنیات نداریم.
به گفته وی، با افزایش قیمت مواد اولیه و زیان واحدهای لبنی، خودسرانه اقدام به گرانی قیمت کردند که با افزایش قیمت شیرخام انتظار میرود هرچه سریعتر تصمیمی در خصوص تعیین تکلیف قیمت لبنیات اتخاذ شود تا مردم تکلیف خود را بدانند.
ظفری ادامه داد: وقتی دولت قیمت شیرخام به عنوان ماده اولیه کارخانههای لبنی را افزایش داده است، به طبع آن باید قیمت محصولات لبنی تعیین تکلیف میکرد و به رغم آنکه طی روزهای اخیر جلسه داشتیم، اما افزایش قیمت لبنیات نهایی نشد. حال امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی همان طور که مصوبه افزایش قیمت برای شیرخام از شورای قیمت گذاری گرفت، برای لبنیات تصمیم نهایی بگیرد چراکه هر ۲ حلقه تنظیم بازار و معاونت امور دام در اختیار وزارت جهاد است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با بیان اینکه قیمت هرکیلو شیرخام از از ۱۸ هزارتومان به ۲۳ هزارتومان و چربی ۳.۲ از ۳۰۰ به ۴۵۰ تومان افزایش داد، افزود: قیمت چربی عملا ۵۰ درصد افزایش یافت و مجموعه چربی و شیرخام فراتر از ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است که براین اساس قیمت لبنیات باید ۳۵ درصد افزایش یابد.
به گفته وی، اگر دولت نهاده دامی در نظر بگیرد، نباید ابلاغ کند که قیمت شیرخام افزایش دهد. براین اساس ارز یارانهای باید کنار بگذارد و قیمت تابع عرضه و تقاضا باشد.
ظفری ادامه داد: وقتی حاملهای انرژی، حقوق و دستمزد و حمل و نقل و مواد پتروشیمی افزایش مییابد، چطور میتوان انتظار داشت که قیمت نهایی محصول گران نشود و در نهایت از جیب مصرف کننده باید پرداخت شود.
این مقام مسئول افزود: دولتمردان باید به وظیفه خود در خصوص تعیین تکلیف قیمت لبنیات اقدام کنند، در غیراین صورت هرج و مرج در بازار اتفاق میافتد. با توجه به آنکه مردم حقوقشان افزایشی نداشته است، موافقیم که نباید این افزایش قیمت رخ بدهد. اما وقتی مواد اولیه گران شده، نباید واحد تولیدی زیان کند.
وی با بیان اینکه تعدادی از کارخانههای لبنی متعلق به بخش دولتی است، گفت: کارخانههای لبنی کوچک و بزرگ سود کمتر از ۵ درصد است و ۷۰۰ تا ۸۰۰ واحد لبنی به تعطیلی کشیده شده و اینکه هرساله تعدادی از این واحدها تعطیل میشوند، بدان معناست که رونقی در این بخش وجود ندارد و در مقابل واحدهای دامداری هرساله توسعه مییابد و شبه دولتیها هرساله تعداد واحدها از ۱۰۰ درصد افزایش میدهد.