کد خبر: ۱۰۰۲۵۴
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۸

تابش: امام در مواقع بحرانی با اتكا به خرد جمعی تصميم‌گيری می‌كرد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمدرضا تابش نماينده اردكان در مجلس هشتم شورای اسلامی در پاسخ به سوالی كه به نحوه رفتار امام خمينی (ره) در برخورد با بحران‌ها اشاره داشت، گفت: يكی از مشخصه‌های مهم امام(ره) رساندن مردم به خودباوری بود. مردم با حضور امام باور كردند كه قدرتمندند و بايد در همه فرآيندها مشاركت داشته باشند. 

به گفته وی، امام(ره) بر مبنای عقل و خرد جمعی عمل می‌كردند و بسياری از تصميماتی را كه خود به تنهايی می‌توانستند بگيرد، به مجلس محول می‌كردند. می‌توان از جمله آن به موضوع همه‌پرسی و يا ماجرای بني‌صدر اشاره كرد. 

اين عضو كميسيون برنامه‌و بودجه با تاكيد بر اينكه قدرت امام و اعتماد مردم به ايشان در آن زمان بسيار زياد بود، يادآور شد: با توجه به آنكه امام(ره) به تنهايی قادر به تصميم‌گيری بر مبنای شرع و قانون بودند، موضوعات را به جلسات سران سه قوه، مجلس و يا مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع می‌دادند. 

تابش معتقد است كه امام(ره) به دنبال پايداری مشاركت طرز فكرهای مختلف در فرآيند تصميم‌گيری‌ها بود. به گونه‌ای امام(ره) با مشاركت دادن مردم در تصميم‌گيری‌ها و استفاده از خردورزی اعمال اراده می‌كردند و همواره برای مردم احترام و عزت زيادی قائل بود. 

اين نماينده مجلس با بيان اينكه امام(ره) در مواقع بحرانی تصميم فردی نمي‌گرفت، خاطر نشان كرد: در مواقع بحران امام(ره) با اتكا به خرد جمعی و كسب نظر از صاحب‌نظران تصميم‌گيری می‌كرد. 

وی همچنين در رابطه با شيوه برخورد امام(ره) با مخالفين تصريح كرد: امام(ره) همواره بر قانون و قانون‌گرايی تاكيد داشتند و هنگامی كه تندرويی‌ها را در برخورد با مخالفين ديدند، فرمان 8 ماده‌ای معروف را صادر كردند. چرا كه نمی‌خواستند از طرف نظام به كسی ظلم شود و حتی اگر در جايی تشخيص می‌دادند كه ممكن است كاری اشتباه انجام شده باشد، سعی در جبران آن داشتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین