آفتابنیوز : آفتاب: مجید نامجو در گفت و گو با فارس گفت: برای شهروندان عادی الگوی مصرف در ماههای غیر گرم در مناطق عادی 200 كیلووات ساعت و در ماههای گرم 300 كیلووات است، بنابراین افرادی كه بیش از این مصرف كنند، بالای الگو مصرف میكنند و الگو را رعایت نمیكنند.
به گزارش ایران اکونومیست وی ادامه داد: انتظار وزارت نیرو این بود كه طرح هدفمندی یارانهها از اول امسال اجرا شود و ما اجازه داشته باشیم حداقل 20 درصدی كه مجلس اجازه داده است قیمت برق را افزایش دهیم به شكلی كه مانع افزایش مصرف شود ولی این انتظار ما برآورده نشد.
وی افزود: با توجه به اینكه طرح هدفمند كردن یارانه ها قرار شد از مهرماه اجرا شود، بنابراین انتظار ما برای كاهش مصرف تا مهر ماه محقق نمیشد و ما نگران شدیم كه در تابستان در پیك مصرف دچار مشكل شویم.
نامجو خاطر نشان كرد: چون پیشبینی وزارت نیرو برای پیك مصرف تابستان 41 هزار مگاوات بود و یكی از آیتمهایی كه برای كاهش مصرف برق روی آن حساب كرده بودیم، طرح هدفمندی یارانهها بود كه محقق نشد و به نیمه امسال موكول شد، بنابراین ما این موضوع (افزایش تعرفه) را در كارگروه تحول اقتصادی مطرح و پیشنهاد كردیم.
دریافت قیمت تمام شده برق از ادارات دولتی با 832 ریال وزیر نیرو با تاكید بر اینكه افزایش قیمت برق مورد بحث وزارت نیرو نبوده و تنها میخواهد جلوی مصرف بیرویه را در آن زمانی كه پیك مصرف است بگیرد تا همه كشور از نعمت برق برخوردار باشند گفت: دولت در جواب وزارت نیرو خواستار ارائه یك پیشنهاد دقیق شدند و ما هم پیشنهاد خود را مطرح كردیم تا اجازه دهند برق مصرفی ادارات دولتی، سازمانها و ارگانهای دولتی همچون سالهای گذشته برای اصلاح الگوی مصرف با قیمت تمام شده حساب شود تا این كار باعث صرفه جویی مصرف برق در ادارات دولتی شود.
نامجو افزود: در سالهای گذشته قیمت تمام شده برق طبق قانون بودجه 773 ریال بود كه قانون بودجه امسال با توجه به محاسبات مجلس قیمت نهایی 832 ریال تعیین شد و دولت اجازه داد كه تعرفه ارگانهای دولتی با 832 ریال محاسبه شود.
افزایش قیمت برق مشتركان دهك دهم
وزیر نیرو افزود: وزارت نیرو درباره برق مصرفی خانگی دهك دهم نیز پیشنهاد كرد تا برای كنترل مصرف این افراد كه بیش از 351 كیلووات ساعت در ماه (مناطق غیر گرم) است، اجازه دهند جرایمی را برای آنها در نظر بگیریم.
نامجو ادامه داد: دولت با این پیشنهاد هم موافقت كردند تا این خانوارهای پرمصرف به شكلی جریمه شوند
وی درباره نحوه جریمه دهك دهم پرمصرف گفت: قرار شد دهك دهمی كه در مناطق عادی زندگی می كنند، به طور متوسط برای هر كیلووات ساعت 26 تومان بپردازند. ( میانگین قیمت برق خانگی در كشور 165 ریال است) و در بخش محاسبه تعرفههای پلكانی نیز با توجه به شدت مصرف آنها این هم به صورت پلكانی افزایش پیدا كند و تا دو برابر این مبلغ یعنی 52 تومان از آنها دریافت شود.
وزارت نیرو دنبال كسب درآمد از فروش برق نیست
وزیر نیرو تاكید كرد: وزارت نیرو دنبال كسب درآمد از محل برق نیست بلكه میخواهد در پیك تابستان مدیریت مصرف برق انجام دهد بنابراین انتظار ما این است كه خانوادههایی كه در دهك دهم هستند مصرف بهینه را انجام دهند و اگر دهك دهم مصرف برق خود را كاهش دهد میتوانیم برق كشور را به خوبی مدیریت كنیم.
نامجو گفت: در مناطق گرم كه الگوی مصرف برای دهك دهم 3 هزار كیلووات ساعت در ماه است، قیمت برق برای كسانی كه بالاتر از 3 هزار كیلووات مصرف كنند از 90 ریال درهر كیلووات ساعت با یك تعرفه پلكانی به 180 ریال افزایش می یابد.
افزایش تعرفه برق تجاری ها از 50 تومان به 65 تومان
نامجو گفت: اگر كاهش مصرف برق رخ ندهد و مصرف بیش از این شود قطعاً ما مجبور به اعمال خاموشی هستیم.
وی افزود: دهك دهمی هایی كه الگوی مصرف برق را رعایت نمیكنند و در مناطق عادی بالای 351 كیلووات ساعت و در مناطق گرم بالای 3 هزار كیلووات ساعت مصرف میكنند، دارند به سایر شهروندان كشور ظلم میكنند.
وزیر نیرو تأكید كرد: به طور متوسط دریافتی ما از بخش تجاری برای هر كیلووات ساعت 50 تومان است كه این مبلغ به 65 تومان افزایش خواهد یافت.
وی خاطر نشان كرد: انتظار می رود مصرف لامپهای پرنور و قلمی و لامپهایی كه در مغازهها برای نورافشانی استفاده میشود به شدت كاهش یابد تا بتوان در حقیقت مصرف برق را كاهش داد.
به گفته وی، این افزایش قیمت ها باعث میشود كه تجاریها، دهك دهمی ها و ادارات دولتی از اسراف جلوگیری كنند و اینها چند مجوزی بود كه رئیس جمهور صادر كرده تا از 15 تیر ماه آنرا اجرا كنیم.
تكلیف تعرفه برق مشتركین خانگی؟
وزیر نیرو گفت: پیشنهاد وزارت نیرو برای طرح هدفمندی یارانهها آماده است و برق خانگی در كارگروه تحول اقتصادی بررسی خواهد شد، و حال اینكه از نیمه امسال این كار آغاز شود بستگی به تصمیم نهایی دولت دارد.
نصب كنتورهای سه تعرفهای در یك سال
نامجو گفت: قرار بود كارگروه تحول اقتصادی روی موضوع نصب كنتورهای هوشمند و سه تعرفهای كار كند كه خوشبختانه آنرا تصویب كرده است.
وی افزود: در كارگروه اعلام كردیم منابع مالی لازم برای نصب این كنتورها را در اختیار نداریم و دولت را مصمم كردیم كه 2 هزار میلیارد تومان برای این كار تخصیص دهد.
وزیر نیرو خاطر نشان كرد: در حال حاضر 20 میلیون مشترك داریم كه كارخانههای داخلی كنتورسازی توان تولید این میزان كنتور را دارند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو مكلف شد از توان منابع داخلی استفاده كند و به محض اینكه این موضوع ابلاغ شود در اولین قدم با شركتهای داخلی و كسانی كه توان تولید دارند توافقاتی را به امضاء خواهیم رساند.
به گفته وی، هزینه تولید هر كنتور حدود 100 هزار تومان است كه تسهیلات 2 هزار میلیارد تومانی كفاف این كار را می دهد.
وی تأكید كرد: صنایع داخلی تا هر میزان كه توان تولید داشته باشند تا پایان سال از آنها خریداری میكنیم و چنانچه به هر میزان نیاز باشد از خارج از كشور كنتور وارد خواهیم كرد.