کد خبر: ۱۰۰۳۹۳۹
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۵

شورای امنیت سازمان ملل در پی درگیری میان تایلند و کامبوج تشکیل جلسه می‌دهد

در پی درگیری های مرزی میان تایلند و کامبوج شورای امنیت سازمان ملل امروز پشت درهای بسته نشستی را تشکیل خواهد داد.
شورای امنیت سازمان ملل در پی درگیری میان تایلند و کامبوج تشکیل جلسه می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است اواخر امروز جلسه اضطراری در مورد وضعیت تشدید تنش میان این دو کشور برگزار کند.

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که کامبوج به شورای امنیت ۱۵ عضوی نامه نوشت و از آن خواست تا برای جلوگیری از آنچه که آن را «تجاوز نظامی بی‌دلیل و از پیش برنامه‌ریزی شده» توسط تایلند توصیف کرد، تشکیل جلسه دهد.

از سوی دیگر، تایلند نیز کامبوج را به شروع جنگ متهم کرده است.

درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج دوم مرداد ماه در منطقه‌ای به نام «مثلث زمرد» رخ داد که محل تلاقی مرز‌های دو کشور با لائوس است و چندین معبد باستانی در آن قرار دارد.

تایلند با استفاده از جنگنده‌های اف-۱۶ به اهداف نظامی در کامبوج حمله کرد. کامبوج نیز با راکت توپخانه، تایلند را هدف قرارداد. این درگیری‌ها در نزدیکی دو معبد مرزی بین استان سورین تایلند و استان اودار میچیه کامبوج آغاز شد و هر دو طرف یکدیگر را مسئول شروع نبرد اعلام کردند.

درگیری‌ها تاکنون موجب کشته شدن ۱۵ نفر در تایلند و یک نفر در کامبوج شد. این درگیری ها، همچنین موجب آواره شدن ۱۲۰ هزار نفر در مرز‌های دو کشور شده است.

درگیری‌ها بین تایلند و کامبوج در حالی وارد دومین روز خود شد که خونین‌ترین درگیری نظامی میان دو کشور جنوب شرق آسیا در یک دهه گذشته است.

فومتام ویچایچای نخست وزیر موقت تایلند روز جمعه به خبرنگاران گفت: تشدید درگیری‌ها با کاموج، ممکن است به یک جنگ تمام عیار منجر شود.

مناقشه مرزی میان تایلند و کامبوج به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و پیش از این نیز چندین بار به درگیری‌های خونین منجر شده است. این تنش‌ها به تازگی با محدودیت‌های مرزی و توقف واردات برخی کالا‌ها از سوی دو کشور تشدید شده است.

تایلند و کامبوج به عنوان دو همسایه، سابقه طولانی اختلافات مرزی دارند. برجسته‌ترین مورد اختلاف آنها مربوط به دماغه «پره ویهار»، منطقه‌ای در اطراف یک معبد هزار ساله بود که در سال ۲۰۰۸ به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد. دیوان بین‌المللی دادگستری در سال ۲۰۱۳ حاکمیت بر این منطقه را به کامبوج اعطا کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین