آفتابنیوز : آفتاب: علی لاریجانی، در گردهمایی بزرگ ائمه جماعات ”اقتدار رهبری و آگاهان سیاسی“ به وضعیت روحانیون در قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای روحانیت تشکیلاتی وجود نداشت اما در بعد از پیروزی انقلاب در این خصوص تلاشهای خوبی صورت گرفت.
رئیس مجلس با بیان اینکه تشکیلات برای روحانیون حجت همکاری و هماهنگی امری ضروری و لازم است خاطرنشان کرد: داشتن تشکیلات برای روحانیت به معنای داشتن حزب و گروه برای آنها نیست.
وی به بیان ویژگیهای یک فرد صاحب تحلیل پرداخت و گفت: اگر کسی فردی صاحب تحلیل شد در بادهای موسمی سیاسی راه را گم نمیکند و با برخی سخنان مشی خود را تغییر نمیدهد.
لاریجانی اظهار داشت: برای اینکه صاحب تحلیل شویم باید بدانیم که در چه موقعیتی داریم؟ به کجا خواهیم رفت؟ ظرفیتهای ما چیست؟، موانعی که بر سر راه داریم کدامها هستند؟ از چه مسیری باید حرکت کنیم تا با هزینه کمتر، توفیق بیشتری داشته باشیم و در نهایت در این مسیر غالبا با چه پیچیدگیهایی مواجه خواهیم بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای صاحب تحلیل شدن توهمات را باید کنار گذاشت و با واقعیتهای عینی کار را به جلو برد ادامه داد: در دیدار اخیر نمایندگان مجلس با مقام معظم رهبری ایشان تاکید کردند که مجلس در طول مسیر خود آرمانگرا باشد اما باید کار او باید مبتنیبر واقعگرایی گذاشته شود.
لاریجانی تصریح کرد: فردی که در انتخاب مسیر دچار مشکل شده و مسیر پرهزینه را انتخاب کند بصیرت ندارد همچنین گاهی آنقدر مسیر را مشوه میکنند که مسیر گم میشود در همین حوادث و نزاعهایی در کشور وجود داشت برخی باید حد و حدود خود را میشناختند نه اینکه هدف را گم کرده و به کشور ضرر بزنند.
رئیس مجلس با بیان اینکه اگر این سوالات را به درستی پاسخ داده باشم در مرحله آخر باید به علت رهبری برویم افزود: جایگاه رهبری در این است که دست افرادرا در ارائه تحلیل گرفته و به آنها در شناخت حقیقت کمک کند.
نماینده مردم قم تاکید کرد:در مسائل سیاسی کسی نمیتواند بگوید اما انقلاب و نظام را قبول دارم به همین دلیل بصیر هستم برای بصیر شدن نیاز به اطلاعات روز و رصد کردن حوادث است و در جایی که گمشدگی پیدا کرد از رهبر استفاده کند.
لاریجانی با بیان اینکه برای تشیخص موقعیت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مولفههایی وجود دارد ادامه داد: از نظر موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی یک تغییر جایگاه یافته و از اینکه یک کشور وابسته بوده و مواضع شرمساری در میان کشورهای اسلامی داشت تغییر بزرگی کرد.
وی به پیشرفتهای نظام جمهوری اسلامی در زمینه فناوریهای علمی اشاره کرد وگفت: با تدبیر رهبری و استراتژی رهبران و مدیران نظام در سالهای بعد از انقلاب مسیر خوبی را طی کردیم بگونهای که توانستیم از موقعیت وابسته جدی به شرایطی پرسیم که بر پای خود بتوانیم بایستیم.
رئیس مجلس با اشاره به پیشرفتهای نظام در زمینه فناوری صلحآمیز هستهای اظهارداشت: به دلیل اینکه نظام موقف به پیشرفت در این زمینه شده کشورهای غربی در ادامه مسیر سنگاندازی میکنند واگر این پیشرفتها نازل وکم اهمیت بود این عربده کشان سیاسی اینگونه صف نمیکشیدند.
عضو مجمع تشیخص مصلحت نظام از تلاش دانشمندان در پیشرفتهای علمی و نانو تکنولوژی تشکر کردوگفت: ممکن است در مقاطعی دچار زحمت شویم اما دستاوردهایی که برای آینده به دست خواهیم آورد بسیار مهم و با ارزش است به همین دلیل در سند چشمانداز بر این مسأله تاکید شده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از نظر نقشآفرینی در منطقه از امتیازات خوبی برخوردار است گفت: در سالهای بعد ازانقلاب از راهبرد بسیار دقیقی برخورداریم و به خوبی جایگاه نظام تعریف شده است. اما در 10 سال اخیر اگر رفتار آمریکاییها را رصد کنیم متوجه خواهیم شد که آنها مرتکب اشتباههای بزرگی شده و دچار دستپاچگی شدهاند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: آنها که به دنبال پیگیری تئوری مدیریت جهانی خود بوند عملا شکست خورده و جمهوری اسلامی یکی ازقدرتهای بود که مقابل این ظلم جهانی را گرفت.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی مخالف این است که تحت عنوان دمکراسی، به ملتهای منطقه ظلم بزرگ کرد مگر با لشکرکشی میتوان دمکراسی برپاکرد؟ کشورهایی که به آنها ارتباط و همکاری دارند خود با دمکراسی فاصله نوری دارند.
نماینده مردم قم با بیان اینکه در قضیه لبنان، فلسطین، عراق و افغانستان به خاطر مسوولیتی که انقلاب رعهده ما گذاشته از استراتژی برخوردار هستیم اظهارداشت: زمان اشغال عراق توسط امریکاییها همه کشورها با آن همسو بودند اما با آنها مخالفت کردیم. آمریکاییها خواستنتد برای مردم عراق قانون اساسی بنویسند اما ما اعلام کردیم که خود مردم عراق باید در تعیین سرنوشت کشورشان نقش داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی از نظر روشنگری در صحنه بینالمللی تا حد خوبی موفق بوده است خاطرنشان کرد: برای موفقیت بیشتر در این زمینه باید از پتانسیل واقعی خود یعنی دانشمندان و روحانیون استفاده کنیم.
لاریجانی در ادامه سخنان خود به بیان موقعیت کشور از لحاظ اقتصادی پردخت و گفت: در سالهای بعد از انقلاب توانستیم در برخی از محصولات استراتژیکی مانند گندم، برنج، لبنیات و گوشت اقدامات خوبی انجام داده و بعضا هم به خودکفایی برسیم این مسأله نیز بارهنمودهای رهبری صورت گرفت وایشان به همه دولتها تاکید داشتند که بر مساله خودکفایی توجه ویژهای صورت گیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید به سمت سند چشم انداز حرکت کنیم گفت: مقام معظم رهبری سند چشمانداز را مطرح میکند تا چراغ راه باشد به همین دلیل باید سیاستهایی را در دستور کار قراردهیم که به اهداف مطرح شده در سند برسیم.
وی ادامه داد: برداشت من این است که هنوز این مسأله در میان مردم عمومیت نیافته است اگر همه افراد جامعه بخواهندکه به آن اهداف برسند باید نسبت به سند از شناختی برخوردار باشند.
نماینده مردم قم تاکیدکرد: عدهای فکر میکنند اگر حرفهای بزرگی بزنند مشکل حل خواهد شد که این مطلب درست نیست.
وی به بحث چالشها اشاره کرد و گفت: در مسأله جهانیسازی ما باید چه الگوی توسعهای را در پیش بگیریم مدل توسعه جمهوری اسلامی باید مبتنی بر آرمانهای امام و انقلاب بوده و باعث شود ما از چالشها عبور کنیم نه اینکه قدرت الهامبخش ما کم شود.
لاریجانی بر لزوم شناخت دشمن تاکید کرد وادامه داد: جمهوری اسلامی بیدشمن نیست آمریکا و رژیم صهیونیستی همواره دشمن ما بودهاند و ما نباید گول حرفهای آنها را بخوریم اگر بدانیم دشمن کیست هیچگاه با حرفهای آن تغییر نمیکنیم اما اگر دشمن را نشناسیم ممکن است با دو حرف دست پاچه شده و ندانیم که چه باید بکنیم.
رییس مجلس با بیان اینکه میان دشمن و سنگ اندازی فرق وجود دارد افزود: شاید در منطقه برخی کشورها سنگاندازی باشند اما باید با آنها بگونه دیگر رفتارکرد در مقایسه با کشورهایی که جمهوری اسلامی را تخریب کرده یا بر سر راه سد میگذارند برخی کشورها هم با ما رقابت میکنند و امکان دارد رقابت آنها منفی هم باشد اما دفع این کشورها هم فرق میکند.
رییس مجلس به بیان وضعیت داخلی کشور پرداخت و گفت: برخی افراد ضد انقلاب بوده و در آن مسیر حرکت میکنند اما برخی افراد در فهم مسایل قاصر بوده یا سوءفهم دارند که باید بهگونه دیگر با آنها رفتار کرد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی در جامعه هستند که به محض اینکه دیگران دچار لغزشی میشوند فورا آنها را متهم به ضد ولایت میکنند که درست نیست و ما نباید دشمن تراشی کنیم.
لاریجانی تصریح کرد: کسی که با ولایت و قانون اساسی ستیز دارد دشمن است اما با کسی که قصور در فهم دارد نباید برخورد فردی صورت گیرد بلکه باید به آن کمک کرد و روش دشمن تراشی، روش غلطی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام توسعه کشور را بدون برنامه امکانپذیر ندانست و اظهار داشت: ما باید مقید به قانون باشیم چرا که مقید به قانون بودن هم حقوق مردم است و هم به کارها شتاب و سرعت میبخشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پشت کردن به قانون یک ضعف است تصریح کرد: در حوادث اخیر که در مجلس مصر به اجرای قانون هستیم بدلیل این است که معتقدیم بدون آن نمیتوان کشور را به درستی اداره و توسعه داد.
وی بر توسعه اسلامی- ایرانی تاکید کرد و گفت: باید قبول کنیم که اگر بدنبال الگو توسعه مناسب هستیم باید همراه با مقیاس اسلامی باشد شاید در سالهای پس از انقلاب مدل توسعه ما وصله پینهای بود اما امروز باید از مدل بومی استفاده کنیم.
لاریجانی از چاپ عکس شهید همت روی تیشرتها انتقاد کرد و گفت: مادر این کار عکس چه گوآرا را برداشته و عکس شهید همت را چاپ کردیم آیا این مدل وصله پینهای نیست؟
رئیس مجلس شورای به جایگاه ولایت فقیه اشاره کرد و اظهار داشت: در حدود 8 سال پیش بحثهایی در مورد ولایت فقیه طرح شد که بحثی سطحی است و بعد آن را در جامعه و نشریات خود منتشر کردند مثلاً اینکه ولایت فقیه انقلابی است و ولایت فقیه را خبرگان رهبری انتخاب کرده و خبرگان را هم مردم انتخاب میکنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ولایت فقیه است که از حقوق مردم صیانت میکند و اسلامیت و جمهوریت نظام از طریق ولایت فقیه حفظ میشود.
عضو مجمع تشخص مصلحت نظام به جایگاه روحانیت اشاره کرد وگفت: چه قبل و چه بعد از انقلاب از گروههایی که اسلام را منهای روحانیت تجویز میکردند ضربه خوردهایم نمیگوییم روحانیت بدون اشکال است اما آنها ریشه را میزنند.
وی ادامه داد: کسی که در این 1400 سال معارف اسلامی را حفظ کرده همین حوزهها هستند و باید به این نهاد بسیار احترام گذاشت و از آن صیانت کرد.
لاریجانی تاکید کرد: اگر در داخل از یک نوع نظام توسعه برنامهای برخوردار بوده و سیاستهای ابلاغی رهبری را اجرا کنیم و از لحاظ اقتصادی به توانمندیهایی دست یابیم و بتوانیم وحدت درونی را حفظ کرده و از آوردههای خود به خوبی استفاده کنیم و این چالشهای دست ساز که خود ایجاد کردهایم را کنار بگذاریم چالشهای بیرونی مشکل ساز نیست واگر مشکلاتی در داخل نداشته باشیم چالش خارجی نمیتوانندکاری از پیش ببرند.
وی در پایان تاکید کرد: اگر پیوسته بر سر مسائل خود مجادله نکنیم و دعواهای بیخودی در داخل ایجاد نکنیم مجادلات بیرونی هیچ تاثیری نخواهد داشت.