کد خبر: ۱۰۱۲۷۶
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۹

کاوشگر ژاپنی هایابوسا به زمین بازگشت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جاکسا، کاوشگر هایابوسا در جریان مدت ماموریت خود در فضا در فاصله 300 میلیون کیلومتری زمین بر روی سیارک " ایتوکاوا " فرود آمد.

هایابوسا که در نهم ماه می سال 2003 میلادی با استفاده از موشک "ام-وی-5" از مرکز فضایی تانه گاشیما ژاپن به فضا پرتاب شده بود، در 12 سپتامبر 2005 میلادی به حدود 20 کیلومتری سیارک ایتوکاوا رسید و در 30 سپتامبر در موقعیت تعیین شده در هفت کیلومتری این سیارک قرار گرفت.

کاوشگر هایابوسا پس از آن که در هشتم دسامبر 2005 ارتباطش با زمین قطع شده بود در 26 ژانویه 2006 میلادی با برقراری مجدد ارتباط این کاوشگر با زمین فعالیتهای تحقیقاتی خود را ازسر گرفت.

این کاوشگر پس از گذشت هفت سال از ماموریت خود در ساعت 11 شب گذشته وارد جو زمین شد و پیش از آتش گرفتن این کاوشگر در جو، کپسولی که نمونه هایی از سیارک ایتوکاوا جمع آوری کرده بود از آن جدا شد.

سازمان اکتشافات فضایی ژاپن اعلام کرد که این کپسول در نزدیکی نقطه ای در صحرای جنوب استرالیا فرود آمده است.

این گزارش می افزاید: مردمی که در منطقه بودند توانسته اند آتش گرفتن کاوشگر هایابوسا را در جو زمین مشاهده کنند که همانند یک آتش بازی بود و برای بیش از 10 ثانیه کپسول جدا شده از کاوشگر همانند یک توپ قرمز به نظر می رسید.

در اتاق عملیات هایابوسا در شهر ساگامیهارا واقع در غرب توکیو ، دست اندرکاران پس از تکمیل عملیات این کاوشگر در ساعت 10 و 30 دقیقه شب گذشته (یکشنبه شب)، موفقیت در این عملیات هفته ساله و سخت را به یکدیگر تبریک گفتند.

سازمان اکتشافات فضایی ژاپن اعلام کرد که این سازمان درنظر دارد تا عصر امروز یک تیم از کارشناسان خود را برای یافتن این کپسول، به استرالیا اعزام کند و با استفاده از ظرف ویژه آن را به این کشور بازگرداند.
درصورتی که کپسول توانسته باشد نمونه هایی از سیارک ایتوکاوا را به همراه خود به زمین بیاورد، این برای نخستین بار خواهد بود که عملیات فضایی در این سطح با موفقیت برگزار می شود.

به گفته کارشناسان، ترکیبات موجود در نمونه های جمع آوری شده از سیارک ایتوکاوا می تواند دانشمندان را در یافتن سن منظومه شمسی یاری کند.

انتظار می رود که نمونه های جمع آوری شده توسط کاوشگر هایابوسا همچنین محققان را در شناسایی چگونگی شکل گیری زمین کمک کند.

این گزارش می افزاید: بسیاری از مردم مشتاقانه به انتظار آن هستند که نتیجه بررسیها بر روی نمونه های جمع آوری شده توسط این کاوشگر ژاپنی را مشاهده کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین