مدیر عامل شرکت ملی گاز:
برای ایجاد توزان در تولید و مصرف گاز در کشور به هدفمند شدن یارانهها دل بستهایم
تا 3 سال آینده حجم تولید گاز کشور هیچ افزایشی را تجربه نمیکند
آفتابنیوز : آفتاب: جواد اوجی، مدیر عامل شرکت ملی گاز، افزود: تا 3 سال آینده حجم تولید گاز کشور هیچ افزایشی را تجربه نمیکند از این رو باید برای ایجاد توازن، تولید فعلی را برای مصرف همه مشترکین مدیریت کرد.
جواد اوجی گفت: ارزانی قیمت گاز در کشور سبب شده است میزان مصرف رشد غیر منتظرهای را تجربه کند. در حال حاضر قیمت هر متر مکعب گاز تحویلی به نیروگاه ها 73.3ریال، قیمت گاز تحویلی به جایگاهدارانCNG معادل 110ریال و قیمت گاز خانگی 130ریال است. همین امر سبب شده است که گاز ایران ارزانترین سوختی باشد که در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
وی با اشاره به این که گاز 62 درصد سبد انرژی را از آن خود کرده است گفت: وقتی سهم سبد را اعلام میکنیم اصلا به این رقم افتخار نمیکنیم چرا که باید دیگر سوختها نیز در این سبد سهم داشته باشند که متاسفانه سهم آنها بسیار اندک است.
اوجی با اشاره به این که در هیچ کجای دنیا روزی 530 میلیون متر مکعب گاز مصرف نمیشود گفت: کشوری با جمعیت 74 میلیون نفر نباید در بخش خانگی و تجاریاش با این حجم مصرف روبرو باشد. از این رو ما برای کنترل وضعیت به هدفمندی شدن یارانهها دل بستهایم و معتقدیم با این کار مصرف گاز بین 20 تا 25درصد کاهش یابد.
اوجی گفت: سناریوهای مختلفی طراحی و به دولت ارائه شده است و هدف بر این متمرکز شده است که نرخ گازبها طوری باشد که یارانه کمتری به کسانی که گاز بیشتر مصرف میکنند تعلق بگیرد.
وی گفت: با این روند ما امسال یا سال آینده دچار چالش میشویم و باید حتما با اتخاذ تدابیری این مشکل را حل کنیم.
او با تاکید بر این که افزایش قیمتها فعلا فقط به گاز مصرفی در بخش خانگی محدود میشود گفت: فعلا ما در مورد صنایع رشد قیمتی را پیشبینی نکردهایم. به هر حال هر سال ما مجبوریم در فصل سرما گاز صنایع را برای رساندن به بخش خانگی قطع کنیم و این مشکلاتی را برای کشور ایجاد میکند.
اوجی گفت: البته در سال گذشته هیچ محدودیتی برای صنایع مطرح نبود. پیش از این حمدالله محمدنژاد، معاون وزیر نفت گفته بود زمستان گذشته بهاری بود و امسال اگر سرما از راه برسد با کمبود گاز روبرو خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سئوال که میزان افزایش قیمتی که در پیشنهادات ارائه شده به دولت پیشبینی کردهاید چقدر است، گفت: من هیچ رقمی را تا زمانی که دولت مصوب نکند اعلام نمیکنم. فقط میگویم برنامهریزیها طوری است که اهرم قیمت بتواند بین 20 تا 25 درصد حجم گاز مصرفی را کاهش دهد.
اوجی در جواب این پرسش که اگر تا زمستان طرح هدفمندی شدن یارانهها اجرایی نشود، چه خواهید کرد گفت: ما منتشر بررسی دولت هستیم و امیدواریم که این طرح پیش از زمستان ابلاغ شود.
مدیر عامل شرکت ملی گاز، گفت: در قالبهای جدید ما سال را به دو دوره تقسیم کردهایم. یک دوره 5 ماهه فصل سرد و یک دوره 7 ماهه فصل گرم و تعرفه گاز در این دو دوره متفاوت خواهد بود.
معاون وزیر نفت هر چند ما در سه سال آتی افزایش تولید گاز نخواهیم داشت اما عملیات گاز رسانی متوقف نمیشود.
او در توضیح این مطلب افزود: در حال حاضر 8800 روستا از گاز طبیعی برخوردارند اما از تعهدات سفرهای استانی دولت و سفرهای مقام معظم رهبری 6240 روستا و 164 شهر باقی مانده که باید گازرسانی شود.
او اعتبار مورد نیاز برای این کار را 8800 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ایران دومین کشور دارنده منابع گاز، سومین کشور مصرف کننده گاز در جهان و چهارمین تولید کننده گاز دنیاست و ما برای افزایش امکان صادرات و حضور در بازارهای جهانی باید تدبیری برای کاهش مصرف گاز در داخل بیندیشیم.