آفتابنیوز : آفتاب: رییس آزمایشگاه ملی سرخک از مثبت شدن (تایید) تست تشخیصی موارد گزارش شده سرخک از استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان و از نمونههای ارسالی به این آزمایشگاه خبر داد و گفت: براساس تعاریف موجود میتوان گفت سرخک در این مناطق اپیدمی شده است.
دکتر طلعت مختاری با بیان این که با وجود اجرای طرح ملی واکسیناسیون سرخک و سرخجه در سالیان گذشته و نیز وجود واکسن سرخک در برنامه روتین واکسیناسیون کشوری ویژه کودکان ایرانی همه ساله شاهد بروز مواردی جدیدی از سرخک در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه کشورهایی که در مرحله حذف سرخک هستند چنانچه طی یک هفته در یک منطقه بیش از سه مورد ابتلا به سرخک گزارش کنند میتوان از آن به عنوان اپیدمی یاد کرد، افزود: البته در نقاط دیگری از کشور هم موارد جدیدی از سرخک بروز کرد اما ویژگی اپیدمی را نداشته است.
رییس آزمایشگاه ملی سرخک با بیان این که بنا بر دلایلی همواره جمعیت حساس در کشور نسبت به بیماری ویروس سرخک وجود دارد، گفت: از جمله این عوامل میتوان به میزان اثر بخشی 95 تا90 درصدی واکسن، 100 درصد نبودن پاسخ به واکسن سرخک در همه گیرندگان واکسن و حتی استقبال نکردن برخی افراد از واکسیناسیون علیه سرخک اشاره کرد.
به گفته دکتر مختاری، نخستین نوبت واکسن سرخک پس از 12 ماهگی و نوبت بعدی 18 ماهگی تزریق میشود. این ویروسشناس با بیان این که ایمنی حاصله از هیچ واکسنی صدرصد نیست، گفت: 10 درصد افراد واکسینه شده علیه سرخک میتوانند پاسخ مناسبی در برابر این تزریق نداشته باشند. وی با توجه به موارد یاد شده، وجود جمعیت حساس و اضافه شدن هر ساله تعدادی به این افراد را امری طبیعی برشمرد و یادآور شد: مشکلات ریوی و آنسفالیت از عوارض این بیماری عفونی ویروسی است.
براساس تعاریف جهانی در صورتی میتوان یک بیماری را در مرحله حذف دانست که یک مورد یا کمتر از یک مورد ابتلا به سرخک به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت در کشور گزارش شود که بنابر اظهارات مسوولان بهداشتی کشور، ایران در مرحله حذف سرخک قرار دارد.