آفتابنیوز : آفتاب: علی عسگری، مشاور پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، با انتقاد از طرح نظریه تک حزبی، تاکید کرد: متاسفانه در کشور فضایی حاکم شده که احزاب را جارو میکنند.
علی عسگری با بیان اینکه معیار و شاخص اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران قانون اساسی است، گفت: قانون اساسی ثمره خون شهداء و انقلاب است و امام(ره) درخصوص آن فرمودند که قانون اساسی نزدیکترین قانون به اسلام است.
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی تبلور مکتب فکری و اندیشه امام خمینی (ره) است، اظهار داشت: طبق اصل ۵۶ قانون اساسی حق حاکمیت برانسانها و جهان از آن خداوند است و سرنوشت هرکس در دست حق تعالی است و هیچ گروه یا فردی حق تصمیمگیری بر سرنوشت مردم را ندارند.
عسگری ادامه داد: در قانون اساسی بهعنوان نسخه روشن و همچنین نظام حکومت مردمسالار دینی به روشنی اصل آزادی انسانها و رهایی از سلطه فردی و یاگروهی در آن تاکید شده است.
نماینده سابق مشهد در ادامه با اشاره به نقش تعیینکننده رای مردم در سرنوشت کشور، اذعان داشت: نظام ما بعد از پیروزی انقلاب از نوع ریاستی و پادشاهی نبوده بلکه رای مردم در آن تعیینکننده است، لذا ازا ین منظر برای سازماندهی کار سیاسی در کشور نقش احزاب بهعنوان یک سازوکار برای تحقق قانون اساسی و نیز مسائل سرنوشت ساز همانند انتخابات تعیینکننده است.
عسگری با بیان اینکه کثرت احزاب عامل تبلور خواست مردم است، تصریح کرد: احزاب، نظارت عمومی و حالت نقدپذیری در میان مسئولان را طبق قانون بسترسازی کرده و زمینه انتخاباتهای آزاد و منصفانه را توام با نشاط فراهم میکنند.
وی افزود: در قالب احزاب، نیروهای بالقوه کشف میشوند و احزاب کشور و حکومت را از حالت تحمیلی خارج میکنند.
نماینده سابق مشهد اضافه کرد: پذیرش قواعد و لوازم نظام حزبی سبب ایجاد انگیزه برای نخبگان در عرصههای سیاسی میشود.
وی با اشاره به نقش احزاب در نخبهپروری و با برنامه شدن کشور، اظهار داشت: وجود احزاب و تشکلها و NGOهای مردمی برای نشاط کشور و نظام ضرورتی انکارناپذیر است.
عسگری در مورد مبناهای فکری حضرت امام (ره) تصریح کرد: امام (ره) خانه واقعی ملت را مجلس دانسته و مجلس را مرکز قانونها و قدرتها معرفی میکردند و ایشان در این سخنی معروف فرمودند که مجلس در راس همه امور است.
نماینده سابق مشهد ادامه داد: امام (ره) معتقد بودند که نمایندگان ضمن آزادی در محدوده شهری خود، همواره حقوقشان محفوظ است. دراین راستا احزاب نیز سازوکارهای مناسبی برای انتخابات نمایندگان ایفا مینمودند.
عسگری با اشاره به گفتمان اصولگرایی و اصلاحطلبی تصریح کرد: در تمام گفتمانها میزان بودن رای مردم و رضایتمندی مردم مشترک است و براین اساس همواره لازم بوده که مسائل را از حصارهای تصنعی و ساختگی خارج کنیم.
وی با بیان اینکه نباید در اصولگرایی و اصلاحطلبی و یا هر گروه دیگری نگاهمان از بالا به پایین باشد و یا نقش احزاب را نادیده گرفت، گفت: متاسفانه در کشور فضایی حاکم شده که احزاب را جارو میکنند و رئیسجمهور نیز آن اظهارات را در خصوص احزاب میکند.
نماینده سابق مشهد با تاکید بر اینکه ملاک اصلی برای اصولگرایی و اصلاحطلبی باید قانون اساسی باشد، اذعان داشت: در قانون اساسی نقش احزاب و فعالیت همه آحاد مردم و گرایشهای مختلف مدنظر قرار گرفته است.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان سیاسی، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تصریح کردند که رفتارهای جناحی و حصاری را باید کنار گذاشت و نگویید اصلاحطلبی یا اصولگرایی؛ رهبر انقلاب فرمودند که اصلاحطلبی منهای اصولگرایی و اصولگرایی منهای اصلاحطلبی درست نیست، راه درست اصولگرایی اصلاحطلبانه است.
عسگری ضمن اعلام اینکه اصلاحطلبی و اصولگرایی باید به معنای واقعی کلمه مدنظرمان باشد، گفت: افراد بسیاری در هر دو جناح هستند که امام و رهبری و انقلاب را در مقاطع خاص و ضروری مبنا قرار میدهند.
نماینده سابق مشهد با ضروری خواندن همکاری اصولگرایان و اصلاحطلبان در شرایط کنونی برای استمرار نظام، در پیشنهادهای تصریح کرد: باید عقلا و علمای قم در هر دو طیف طی جلسات مشترک برای برون رفت از وضع موجود چاره اندیشی کنند.
عسگری با بیان اینکه مملکت را نمیتوان بایک جناح و به شکل قبلیهای آن هم براساس تعصبات فردی و شخصی اداره کرد، خاطرنشان کرد: باید با تکیه بر تجربیات گذشته و وضع نامطلوب موجود و با نگاه و فکر مثبت برای آینده چاره اندیشی کرد.