آفتابنیوز : آفتاب: مصطفی درایتی، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: با توجه به شرایط و تحولات موجود و ضرورتهایی كه ایجاد میشود، تعامل بین جریانهای مختلف و برجسته شدن نقاط مشترک، همیشه وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی درایتی، اظهار كرد: جریانی از اصولگرایان كه سیاست را تجربه كرده است و میشناسد، میداند كه صحنه سیاست منهای عقلانیت و تقدیر سیاسی متناسب با خرد ممكن است حال و هوای سیاسی كشور را دچار مشكل كند و این دیدگاه بین برخی جریانات اصولگرا با جریانات اصلاحطلب مشترک است.
وی افزود: اینطور نیست كه فقط به یک جریان سیاسی صدمه وارد شود، در شرایط فعلی ممكن است ادامه كار سیاسی در كشور از مدار خود و شكل و شمایلی كه باید داشته باشد، خارج شود.
وی خاطرنشان كرد: هشدار همیشگی جریان اصلاحطلب به قسمتی از اصولگرایان كه تجربه كار سیاسی داشته و اقتضائات آن را میشناسد، این است كه میانداری كردن با حضور داشتن در عرصه سیاست منهای التزام به یکسری لوازم كلی، به كشور و روند امور سیاسی ضربه میزند.
مشاور رییسجمهور سابق كشورمان با بیان اینكه «در گذشته هم گاهی صحبت از تعامل و هماهنگی میان جریانات مختلف مطرح بود و امروز هم این بحث منتفی نیست» ابراز عقیده كرد: گرچه مشكلاتی بهوجود آمد كه جریان اصولگرا هم باید هزیه آن را بپردازد و مسئولیت آن را قبول كند، ولی هرجا بتوان جلوی ضرر را گرفت، منفعت است.
وی خاطرنشان كرد: میدانداری كسانی كه تجربه كار سیاسی ندارند و از ابزاری كه سیاسی نیست، استفاده میكنند، خطرناک است و روند كار 30 ساله كشور در عرصه سیاست را دچار مشكل میكند.
وی اظهار كرد: انتظار این بود كه جریان با تجربه درون اصولگراها، زودتر متوجه شود و در مقابل این حوادث زاویه بهتر و مشخصتری بگیرد؛ گرچه اقداماتی كمو بیش شده است، اما در حدی نبوده كه جامعه بفهمد جریانی از اصولگراها با این روند و روال موافق نیست؛ اما در هر حال هر زمان ممكن است شرایط تعامل میان جریانها فراهم شود.
درایتی در عین حال با بیان اینكه «ایجاد جریان جدید چیزی را عوض نمیكند» خاطرنشان كرد: امروز مرزبندی و جهتگیری دو جریان مشخص در كشور روشن شده و این مرزبندی در پروسه زمانی شكل گرفته است و اگر قرار باشد جریان جدیدی ایجاد شود، باید مشخص كند كه چه سازوكاری را میخواهد ایجاد كند اما به هر حال امكان این امر هم وجود دارد ولی باید مشخص كند كه در روش چه تفاوتهایی دارد.
وی با اشاره به اینكه «دو طیف موجود در كشور دو طیف از مطالبات و خواستهها و مشكلات سیاسی مردم را نمایندگی میكنند» تصریح كرد: اگر طیف جدیدی بخواهد ایجاد شود، باید بداند چه چیزی را میخواهد نمایندگی كند و چه قشری مخاطب آن است و اگر بتواند تعریف خوبی داشته باشد، ممكن است جایگاهی در جامعه پیدا كند، وگرنه یا به جریان اصولگرا یا اصلاحطلب نزدیک میشود.
وی با بیان اینكه «دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا دو حزب نیستند بلكه دو جریان سیاسی اجتماعی درون مطالبات كشور هستند» گفت: برای ایجاد جریان جدید یا باید مطالبات را جابهجا و مطالبات جدیدی را نمایندگی كرد یا باید مخاطب را طوری تعریف كرد كه امكان حضور جریان سوم در این میان وجود داشته باشد كه به نظ من زمینههای آن به طور جدی وجود ندارد، اما بستگی دارد آنها كه این تفكر را دارند، نگاه جامع و واقعبینانهای داشته باشند و تعریف درستی ارایه دهند در این صورت ممكن است جایگاهی در جامعه پیدا كند؛ گرچه كار آسانی نیست.