آفتابنیوز : آفتاب: محققان در يک پژوهش جديد جهش ژنتيكی را كشف كردهاند كه در پی آن رشد چشمها و مغز در نوزادان به شدت دچار اختلال میشود.
این عارضه در واقع جزو گروهی از سندرمهايی است كه به سندرم متابوليک منجر میشود و گاهی اوقات به نارسایی سيستمهای مختلف اعضای بدن بهويژه سيستم اعصاب، ماهيچهها و رودهها منتهی میشود.
اين محققان برای مشكل فوق يک راه چاره بالقوه را ارائه كردهاند كه شامل استفاده روزانه از يک مكمل رژيمی ساده است.
محققان میگويند؛ اين ژن جهش يافته SRD5A3 نام دارد و مسئول ساخت مصنوعی چربی با استفاده از سلولها به عنوان يک حامل قند است.
پژوهشگران انستيتوپزشكی هووارد هوگس در اينباره خاطرنشان كردند: ما با استفاده از يک روش ژنتيكی توانستيم سرنخی را برای درک بهتر اين اختلال پيدا كرده و درعين حال راهی برای حل اين مشكل علمی پايهای يپدا كنيم.
به گزارش ساينس ديلی، محققان میگويند؛ اين جهش ژنتيكی از طريق وراثت منتقل میشود و هر دوی والدين بايد نسخه جهش يافته ژن را به كودک منتقل كنند تا به اين اختلال مبتلا شود.
سندرم متابوليک به طور كلی به معنا وجود گروهی از عوامل خطرزا در بروز بيماریهای قلبی عروقی و ديابت است. اين عوامل خطرزا شامل چاقی شكمی يعنی افزايش چربی در اطراف شكم، اختلال در مقدار چربیهای خونی، كلسترول و رسوبات در ديوارههای درونی سرخرگها، فشار خون بالا، مقاومت انسولينی يا عدم تحمل قند، زمينه لخته شدن خون و نيز زمينه بروز التهاب هستند.
شيوع اين سندرم در سالهای اخير افزايش يافته و تخمين زده شده كه حدود 20 تا 30 درصد از افراد بالغ و بزرگسالان به اين عارضه مبتلا میشوند.
اقداماتی كه میتوانند پيامدهای سندرم متابوليک را كاهش دهند شامل اصلاح الگوی زندگی، حفظ وزن مطلوب و سالم، بهبود عادات غذايی، افزايش فعاليت بدنی و درمان مشكلات انسولينی هستند. البته برخی افراد به طور ژنتيكی مستعد مقاومت انسولينی هستند.
در اين اشخاص عوامل اكتسابی مثل افزايش چربی بدن و عدم تحرک بدنی میتواند سبب ايجاد مقاومت انسولينی و بروز سندرم متابوليک شود. اكثر اشخاص مبتلا به مقاومت انسولينی همزمان به چاقی شكمی هم مبتلا هستند.
بدن در زندگی روزانه برای تبديل قند و نشاسته به انرژی، نياز به انسولين دارد كه اگر نتواند اين كار را انجام دهد ديابت يا بيماری قند بروز میكند.
اين پژوهش در مجله " سلول" منتشر شده است.