کد خبر: ۱۰۳۷۵۰
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۶
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

احمدی‌نژاد روحیه ضد بروکراسی دارد و معلوم نیست بچه‌های جهاد را آزرده کند

دولتی کردن جهاد دانشگاهی، مضر و مخرب است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که دولتی کردن جهاد دانشگاهی مضر و مخرب است، گفت: «آقای احمدی‌نژاد روحیه ضد بروکراسی دارد و معلوم نیست بچه‌های جهاد را آزرده کند.» 

دکتر صادق واعظ‌‌زاده در آستانه سی‌امین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی، گفت: جهاد دانشگاهی نهالی پر بار در بوستان پر طراوت انقلاب است که میوه‌های خوشگواری از جنس انقلاب اسلامی به دنیای علم و فرهنگ عرضه کرده است. 

وی افزود: رسالت جهاد دانشگاهی پرواز با دو بال علم و ایمان به سوی افق‌های متعالی است. از همین رو تلاش‌های فرهنگی و پژوهشی همواره جزء لاینفک وظایف جهاد بوده و این نهاد انقلابی قدمهای مهمی در این دو زمینه برداشته است؛ علاوه بر آن جهاد نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی در کشور داشته است. بسیاری از دانشمندان و مدیران کشور به ویژه در عرصه امور علمی و فرهنگی و صنعتی درفضای جهاد د انشگاهی رشد یا فته و شکوفا شده‌اند و اگر امروز وابسته به این نهاد نیستند دلبسته به آن هستند. 

عضو شورای انقلاب فرهنگی افزود: البته هر نهالی ممکن است دچار آفت شود. آفت جهاد دانشگاهی، کم توجهی به تحول و تحول‌آفرینی در طراز انقلاب اسلامی است. یعنی قدم گذاشتن در راهی که ممکن است آن را به چیزی مشابه یک دستگاه دولتی و بوروکراتیک تبدیل کند و این یک خسران خواهد بود زیرا قوت جهاد در بعد اداری و تشکیلاتی آن نیست. از نظر اداری جهاد دانشگاهی همیشه نهاد کوچکی بوده است و درست هم همین است. نقش جهاد تحول آفرینی، الهام بخشی و الگوسازی در جهت خط اصیل انقلاب است و دستاوردهای آن از این جهت مهم است. 

وی خاطرنشان کرد: اگر این جهت به خاطر عوامل درونی یا بیرونی تضعیف شود، بزرگترین دستاوردهای مادی جهاد در دنیای علم و فن‌آوری اهمیت زیادی نخواهد داشت. با این دیدگاه ضروری است جهاد بیش از آنچه اکنون هست به سمت جایگاه آرمانی خود حرکت کند و موانع درونی و بیرونی را از پیش پای خود بردارد. 

دکتر واعظ زاده اضافه کرد: اثرگذاری جهاد دانشگاهی و دیگر نهادهای فرهنگی در میان حدود چهار میلیون دانشجوی کشور محسوس و مطلوب نیست در حالی که آنها مهمترین نیروی کشور برای زنده نگهداشتن آ‌رمانهای انقلاب در حال حاضر و تحقق آ‌نها در آینده نزدیک هستند. البته شورای انقلاب فرهنگی، دولت و مجلس هم باید کمک کنند اما من بیش از همه به تحول درونی معتقد هستم. خوشبختانه مایه‌های درونی برای این تحول در جهاد زنده است. 

وی که در دهه شصت با حکم حضرت آ‌یت‌الله خامنه‌ای مد ظله العالی در مقام ریاست جمهوری وقت به عنوان اولین رییس جهاد دانشگاهی منصوب شده بود، اظهار داشت: در جهت این تحول درونی و تحول آفرینی بیرونی در حوزه علم و فرهنگ، رهبر فرزانه انقلاب به اندازه یک کتاب، رهنمودهای ارزنده نسبت به اصل جهاد دانشگاهی و ابعاد مختلف وظایف آن دارند که خوشبختانه از سوی خود جهاد هم منتشر شده است. وقتی من آن رهنمودها را می‌خوانم حقیقتا با همه وجود مشتاق می‌شوم که آنها به تمامه پیاده شود. برخی از آنها خطاب به مسوولان دیگر است که باید وظایف خود را برای رشد و بالندگی جهاد انجام دهند اما اغلب مربوط به جایگاه و وظایف این نهاد است که باید بیش از گذشته مورد توجه همه به خصوص خود دوستان جهادی قرار گیرد. 

استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: امروز بازتبیین جامعیت، کفایت و حقانیت اسلام به عنوان نظریه برتر و راهنمای عمل برای همه ابعاد حیات فردی و اجتماعی و به عنوان مکتبی پاسخگو به مقتضیات پیچیده عصر از رسالت‌های ضروری جهاد دانشگاهی در محیط‌های دانشگاهی و روشنفکری است زیرا متاسفانه این ویژگی‌های اساسی اسلام که موجب افتخار روشنفکران مسلمان در برابر مکاتب الحادی بوده و هست تحت عناوینی مثل این که «دین را حداکثری نکنید» و «مطلق گرایی نکنید» زیر سوال می‌رود. جهاد که در متن محیط‌های دانشگاهی است و با روحیات شریف دانشجو آشناست باید با کمک گرفتن از علمای حوزه و داشنگاه و به همت پژوهشگران خود که مجموعا به مکتب اسلام و مکاتب غربی تسلط و آشنایی دارند به روشنگری بپردازد. 

وی تاکید کرد: جهاد و مجموعه‌هایی مثل جهاد نباید اجازه دهند آنچه جوان دانشجوی ما از تئوری نظام دینی درک می‌کند ناشی از اقتباس و ترجمه ناقص برخی از نقد و انتقادهای غربی‌ها از حکومت کلیسا در غرب باشد. 

همین‌طور نباید اجازه دهد آنچه او از جمهوری اسلامی احساس و استشمام می‌کند همین دعواهای مسئولان در روزنامه‌ها و سایت‌ها باشد که در هر حال کم‌و بیش همیشه وجود داشته است. 

دکتر واعظ زاده در خصوص تغییر رییس جهاد دانشگاهی و انتصاب فردی که موجب آزردگی عموم بچه‌های جهاد شود گفت: مطابق اساسنامه، تغییر رییس جهاد از اختیارات هیات امناء جهاد و شورای انقلاب فرهنگی است که می‌تواند با رعایت عرف و سنت جهاد و در مشورت با نیروهای جهادی انجام شود. اما اینکه برخی از سر دلسوزی‌ یا هر علت دیگر و بدون رعایت جوانب امر به فکر اعمال تغییرات نامعمول در جهاد برآیند البته گم کردن سوراخ دعاست زیرا این تغییرات در حد جا به جا کردن چند مدیر بیشتر نمی‌تواند باشد که ممکن است موجب سلب انگیزه از نیروهای جهاد برای تحرک و تحول درونی و تحول آفرینی شود و تبعات نامناسب داشته باشد. 

وی افزود: در دولت‌های قبل، کم یا بیش گرایشی برای دولتی کردن جهاد و وابسته کردن اسمی یا رسمی آن به وزارت علوم وجود داشت که مضر و مخرب بود و تکرار آن هم امروز مضر و مخرب است. 

واعظ زاده گفت: این گرایش را در این دولت تاکنون برجسته ندیده‌ام و تا آنجا که شناخت دارم آقای احمدی‌نژاد روحیه ضد بروکراسی دارد و فارغ از جهت‌گیری‌های متداول، نوعی احساس نزدیکی و صمیمت با بچه‌های نهادهای انقلابی می‌کند؛ بنابراین معلوم نیست چنین سناریویی را اگر وجود داشته باشد موفق بپندارد و از آن حمایت کند. 

واعظ زاده گفت: در هر حال اگر لازم شد در شورای انقلاب فرهنگی دراین خصوص سخن خواهد گفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین