کد خبر: ۱۰۴۴۹۴
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۷

کمیته انضباطی سایت باشگاه‌ها را فیلتر می‌کند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال باشگاه‌ها را تهدید می‌کند که در صورت صدور بیانیه، سایت آن‌ها مسدود می‌شود

فدراسیون فوتبال دایره اعمالی که غیر مجاز شناخته می‌شوند را گسترده‌تر کرد و صدور بیانیه را هم در آن قرار داد.

مجتبی شریفی رئیس کمیته انضباطی همه را متعجب کرد. او با گفت‌و گوی عجیب خود، تقریبا تمام باشگاه‌های فوتبال ایران را تهدید کرد که باید از این به بعد بیش از گذشته مراقب رفتار خود باشند.

شریفی با هشدار شدیدی که به اهالی فوتبال می‌دهد می‌گوید: «امسال برای مصاحبه‌های غیرفنی و ایجاد جنجال و خشونت که مصداق اهانت باشد جریمه‌های سنگین و محرومیت در نظر گرفته‌ایم. ضمن اینکه هیچ باشگاهی حق صدور بیانیه‌ای ندارد و سایت باشگاه‌ها هم به غیر از اخبار مربوط به تیمهای ورزشی‌شان حق پرداختن به مسایل حاشیه‌ای را ندارند. صدور هرگونه بیانیه ممنوع است چرا که بیانیه مصاحبه‌ای مجازی محسوب می‌شود و بیانیه باشگاه‌ها به منزله گفت‌وگوی مدیران باشگاه‌هاست. اگر سایت باشگاه‌ها بیانیه‌ای صادر کنند تا اطلاع ثانوی مسدود می‌شوند و کمیته انضباطی این حق را دارد که جلوی ارسال اخبار سایت باشگاه‌ها را بگیرد.»

البته شریفی اشاره‌ای به این نمی‌کند که فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی چگونه می‌خواهند سایت باشگاه‌ها را مسدود کنند و آیا در این زمینه هماهنگی‌هایی با مقام‌های مسئول در خارج از فدارسیون فوتبال داشته‌اند یا خیر.

البته چیزی که مشخص است این است که رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال حرف‌هایش را کاملا جدی می‌زند. او که صحبت‌هایش تهدیدی برای مسئولان باشگاه‌ها به حساب می‌آید به مدیران باشگاه‌ها هم هشدار می‌دهد که جایگاه آن‌ها باعث نمی‌شود از احکام کمیته انضباطی مصونیت داشته باشند.

شریفی می‌گوید: «کمیته انضباطی بدون در نظر گرفتن شهرت یا جایگاه افراد به تخلف‌های احتمالی می‌پردازد. فرقی نمی‌کند چه کسی تخلف کرده است. مدیران باشگاه‌ها هم باید جلوی مصاحبه‌های غیرفنی اعضای باشگاهشان را بگیرند. مدیران باید بدانند هرگونه مصاحبه غیرفنی با محرومیت و جریمه سنگین روبرو خواهد شد.»

سخت‌گیری‌های کمیته انضباطی در مورد مصاحبه‌ها و بیانیه‌ها به سود باشگاه‌هایی است که زیاد دنبال حاشیه نیستند. جعفر جعفری مدیرعامل مقاومت سپاسی که تیمش به لیگ دسته اول سقوط کرده می‌گوید: «این مسائل برای ما مهم نیست. تیم‌هایی مثل استقلال، سپاهان و پرسپولیس که زیاد بیانیه صادر می‌کنند باید نگران باشند. اگر از من می‌پرسید می‌گویم این‌طوری بهتر است چون حاشیه‌های فوتبال کم می‌شود.»

فدراسیون فوتبال قصد داشته طی چند ماه گذشته این قانون را اجرا کند اما پس از آن‌که بحث فوتبال ناپاک مطرح شد، آن‌ها اجرای این قانون را به تعویق انداختند. شریفی در مورد تعویق اجرای این قانون می‌گوید: «زمانی که برخی از فوتبال ناپاک صحبت کردند اگر ما با این افراد برخورد می‌کردیم می‌گفتند کمیته انضباطی نمی‌خواهد ناپاکی‌های احتمالی در فوتبال از بین برود. به همین خاطر از افراد مدعی برای حضور در کمیته انضباطی دعوت به عمل آوردیم. اما آنها حتی به اندازه سرسوزنی هم نتوانستند برای ما دلیلی بیاورند. بنابراین درصورتی که ما با مواردی برخورد کنیم که حمل بر توهین یا اهانت به افرادی شود با فرد متخلف به شدت برخورد می‌کنیم. در مسایل حقوقی بحثی با عنوان "وصف مشیر" داریم که می‌گوید اگر در گفت‌وگویی اسمی آورده نشود اما نشانه‌ای داده شود این صحبت به معنای اسم آوردن است و ما قطعا با فرد متخلف برخورد می‌کنیم.»

شریفی در حالی این مباحث را مطرح می‌کند که فدراسیون فوتبال طی دو سال گذشته تلاش بسیاری کرده تا محدودیت‌های قابل توجهی برای باشگاه‌ها ایجاد کرده و بخشی از ناهنجاری‌های فوتبال را از بین ببرد.

فدراسیون کفاشیان مجری بزرگ‌ترین و جنجالی‌ترین طرح برخورد با ناهنجاری‌های فوتبالیست‌هاست؛ منشور اخلاقی. منشور اخلاقی طرحی است که گرچه شامل تعداد انگشت‌شماری از فوتبالیست‌ها و مربیان شده، اما جنجال‌های بسیاری به پا کرده است؛ جنجال‌هایی که گاهی فدراسیون فوتبال را از مسیر اصلی‌اش خارج کرده است.

فدراسیون فوتبال با اجرای طرح منشور اخلاقی، برای مدت طولانی فوتبال ایران را به حاشیه برد. این طرح شامل مسائلی مثل مصاحبه‌های مربیان و بازیکنان، نوع لباس پوشیدن مربیان و حتی نوشته‌های روزنامه‌ها می‌شود. فدراسیون فوتبال توانست در آغازین روزهای اجرای منشور اخلاقی، از بسیاری از ناهنجاری‌های فوتبالیست‌ها و مربیان جلوگیری کند اما مطبوعات همچنان از فدراسیون انتقاد می‌کردند که این باعث شد فدراسیون فوتبال به فکر کنترل نوشته‌های مطبوعات نیز بیفتد.

در همان روزها بود که مجتبی شریفی رئیس کمیته انضباطی در جمع خبرنگاران گفت: «به زودی طرحی اجرا می‌شود که طبق آن تمام خبرنگاران باید برای مصاحبه‌هایی که از بازیکنان و مربیان منتشر می‌کنند، یا نوار ضبط شده داشته باشند، یا امضای شخص مصاحبه‌شونده را زیر دست‌نوشته‌های خود بگیرند.»

او البته اعلام کرد که این موضوع هنوز نهایی نشده اما در صورت اجرایی شدن آن، افرادی که از این طرح تخطی می‌کنند با جریمه‌های شدید روبه‌رو می‌شوند. خبرنگاران هم که نگران اجرای این طرح شده بودند، اعتراض زیادی نسبت به اجرایی شدن این طرح کردند و سرانجام کمیته انضباطی قید عملی کردن این طرح را زد.

یکی دیگر از برنامه‌های کمیته انضباطی برای کم کردن حاشیه‌های فوتبال که با اعتراض‌های فراوان روبه‌رو شد، طرح کنترل تماشاگران تیم‌ها بود. زمانی که شریفی رئیس کمیته انضباطی شد، اعلام کرد که اگرر تعداد محدودی از تماشاگران یک تیم جو ورزشگاه را به هم می‌ریزند و از قوانین تخطی می‌کنند، نباید کل هواداران آن تیم از حضور در یک مسابقه محروم شوند. اما شریفی در اولین هفته لیگ برتر دهم با محروم کردن پرسپولیس، تراکتورسازی و شهرداری تبریز، حرف خود را زیر پا گذاشت.

او که می‌خواهد خود را بابت تصمیم‌هایی که در مورد این سه باشگاه گرفته است ناراحت نشان دهد می‌گوید: «هنوز هم با محرومیت مخالفیم اما گفتیم سیر مخالفتمان تدریجی است. ما باید اهالی فوتبال را با کمیته انضباطی همسو کنیم. وقتی یک بیمار نزد پزشکی می‌رود ابتدا پزشک برای این بیمار که احیانا دچار مشکل استخوانی است دارو تجویز می‌کند، اگر داروها جواب نداد فیزیوتراپی مرحله بعدی خواهد بود و در پایان اگر پزشک از این چاره هم نتیجه‌ای نگرفت مجبور می‌شود بیمارش را زیر تیغ جراحی ببرد. آن بیمار هم نمی‌تواند اعتراض بکند که شما گفتید نیازی به جراحی نیست. آن پزشک مجبور شده بیمارش را در آخرین مرحله جراحی کند. ما هم وقتی راه‌های قبلی را طی کردیم و دیدیم آنها نتیجه نداد مجبور به محرومیت هواداران شدیم. این سیر تدریجی به خاطر این است که اهالی فوتبال را با خودمان همراه کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «وقتی پیشنهادهایمان مبنی بر هوشمند شدن سکوها و پیش‌فروش اینترنی بلیت‌ها به منظور شناسایی افراد در سکو اجرایی نمی‌شوند و از آن سو لیدرها با ما هماهنگ نیستند و ما نمی‌توانیم حقوق و مزایایشان را پرداخت کنیم و همچنین القای مطالب در سکوها برعهده ما نیست چاره‌ای به جز این باقی نمی‌ماند که از اهرم محرومیت استفاده کنیم، ضمن اینکه سال گذشته لیگ با محرومیت هواداران استقلال و پرسپولیس آغاز شد. از نگاه ما هواداران تنها محصور به هواداران روی سکوها نیستند. استقلال و پرسپولیس بیش از 10 میلیون هوادار دارد و تعداد تماشاگرانی که در ورزشگاه حاضر می‌شوند با تعداد هواداران این دو تیم قابل قیاس نیست. بنابراین ما مجبوریم برای در نظر گرفتن منافع کل هواداران و برای این که آنها بتوانند از صدا و سیما بازی تیم محبوبشان را ببینند چنین آرایی را صادر کنیم.»

گرچه فدراسیون فوتبال و شریفی به عنوان رئیس کمیته انضباطی برای آرام کردن جو فوتبال ایران دست به این اقدامات می‌زنند اما آن‌ها هنوز نتوانسته‌اند رضایت باشگاه‌ها را جلب کنند. حشمت مهاجرانی مدیر فنی شاهین بوشهر می‌گوید: «می‌دانیم که مقررات و قوانین در هر لیگی، متناسب با قوانین آن کشور است. اما ما از مسئولان فدراسیون فوتبال توقع داریم برای کاری که می‌کنند توضیح دهند. مثلا الان بگویند چرا باشگاه‌ها نمی‌توانند بیانیه صادر کنند. کسی اعتراضی ندارد. فقط بیایند بگویند به این دلیل این تصمیم را گرفتیم. البته می‌دانم که شریفی به عنوان رئیس کمیته انضباطی حتما یک چیزی می‌داند که می‌گوید باشگاه‌ها بیانیه صادر نکنند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین