آفتابنیوز : آفتاب: برای بیرون آمدن از بحران هویت امروز که روز به روز جوانان ما را به قهقرا میکشاند باید از سلاح فرهنگ و بهویژه موسیقی استفاده کرد چراکه ماهوارهها نسلی را تربیت میکنند که هیچ آگاهی از فرهنگ و ادبیات خود ندارند.
امینالله رشیدی(خواننده پیشکسوت)، با بیان مطلب بالا، گفت: وضعیت کودکان در این وانفسا که پدران و مادران به خاطر معشیت در بیرون از خانه سخت کار میکنند؛ بسیار خطرناک است. این نسل بدون آگاهی از فرهنگ و ادبیات سرزمین خود در اوج بیهویتی قد میکشد و درعین حال نابارور است.
وی افزود: برای سرگرمی کودکان ماهوارهها به خانهها آمدهاند. آیا متولیان امر به این موضوع فکر کردهاند که اگر خوراک موسیقایی خوبی از طریق رسانهها نداشته باشیم، گرایش به فرهنگ غرب روز به روز زیادتر شده و فرهنگ ستیزی به طرز مهار نشدنی افزایش مییابد؟!
این خواننده قدیمی با اشاره به مشکلاتی که در چند سال اخیر برای اهالی موسیقی به وجود آمده است، اظهار داشت: دلسرد شدن موسیقیدانها خسارتهای جبرانناپذیری به جامعه وارد میکند. اگر این روند ادامهدار باشد تا چند سال آینده تناقص بین نسلها و بحران هویت، ریشههای فرهنگ ایرانی را میپوساند.
رشیدی که آلبومهای عطر گیسو، افسونگر، چشم شب، بخت گمشده و... را در پرونده کاری خود دارد، افزود: موسیقی سنتی با اجرای زنده به خانههای ایرانی وارد میشود اما متاسفانه جلوی برگزاری کنسرتهای اصیل را با بهانههای مختلف میگیرند.
این هنرمند با تاکید بر لزوم گسترش موسیقی سنتی و آگاهی دادن به جوانها گفت: جوان امروزی فرق تار و ترمبون را نمیداند. چطور میتوان از چنین جوانی انتظار پشتیبانی از موسیقی ایرانی را داشت؟ شاید گفتن و گله از این نکته که موسیقی و ساز را تلویزیون نشان نمیدهد؛ یک موضوع نخنما و تکراری باشد اما در مقایسه با کشورهای دیگر؛ جای این سوال است که ما چرا برای نابودی فرهنگ خود عجله میکنیم حال آنکه دیگران برای حفظ فرهنگ خود به راههای کوتاه و بلندی متوسل میشوند.
وی ادامه داد: استفاده از حرکات پرفورمنس، سوبسید برای تالار موسیقی و کالای هنری، کاهش قیمت بلیتهای کنسرت و ... ازجمله مواردی است که دیگر کشورها برای جذب مردم به سوی فرهنگ خود و مقابله با بحرانهای اجتماعی درپیش گرفتهاند اما آیا ما در این راه قدمی ولو کوچک برداشتهایم؟ آیا غیر از این بوده که به دست خود حرکتهای خودجوش و کوچک را نیست و نابود کردهایم؟
امینالله رشیدی، زاده اردیبهشت ۱۳۰۴ در روستای راوند کاشان، خواننده و آهنگساز ایرانی است. وی مدتی ریاست رادیو تبریز را برعهده داشته است. او نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بینالمللی موسیقی نت بود. آهنگسازی و خوانندگی رشیدی در رادیو تهران از سال ۱۳۲۷ خورشیدی آغاز و تا پایان سال ۱۳۴۴ بطور پیوسته ادامه داشته و در ظرف این مدت بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخته است.
آلبومهای عطر گیسو، افسونگر، چشم شب، بخت گمشده در کارنامه هنری امینالله رشیدی دیده میشود.
او همچنین کتابی باعنوان ایران در رهگذر زمان را شامل 700 صفحه همراه با 450 قطعه عکس از هنرمندان و شاعران برای اخذ مجوز روانه وزارت ارشاد کرده که بعداز دریافت مجوز آن را منتشر میکند.