کد خبر: ۱۰۴۵۲۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۷
داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون خط امام(ره) مجلس:

تحریم‌ها از نظر فراکسیون خط امام(ره)مجلس محکوم است

روسیه می‌توانست از تصویب قطعنامه چهارم جلوگیری كند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تحریم‌ها از طرف همه آحاد ملت ایران محكوم است و بحث از اقلیت و اكثریت مطرح نیست و كسانی كه دل در گرو ایران دارند و خود را ایرانی می‌دانند با سیاست‌ استعماری كشورهای بزرگ كه تاریخ مصرف آنها تمام شده مخالف هستند.

داریوش قنبری، در رابطه با تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا و غرب، تصریح كرد: این تحریم‌ها با هدف فشار بر جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش خواسته‌های‌شان است؛ چرا كه این قدرت‌ها نخواهند گذاشت كشورهای دیگر به باشگاه هسته‌ای بپیوندند.

وی تأكید كرد: در دشمنی كشورها و قدرت‌های بزرگ به خصوص آمریكا و اتحادیه اروپا تردیدی نیست و آنها در طی سه دهه بعد از پیروزی انقلاب همواره علیه ایران شمشیر را از رو بسته‌ و از انواع فشارها كوتاهی نكرده‌اند.

قنبری ادامه داد: حركات و ظرافت دستگاه دیپلماسی ایران در شرایط كنونی می‌تواند فضا را اعتدال‌ بخشد و فشارها كاهش پیدا كند لذا باید دستگاه دیپلماسی كارشناسانه، فعال و همراه با درک عمیق از نظام بین‌الملل باشد.

عضو كمیسیون اجتماعی مجلس با تاكید بر محكوم كردن تحریم‌ها از سوی فراكسیون خط امام(ره)مجلس مجلس، بیان‌كرد: تحریم‌ها از طرف همه آحاد ملت ایران محكوم است و بحث از اقلیت و اكثریت مطرح نیست و كسانی كه دل در گرو ایران دارند و خود را ایرانی می‌دانند با سیاست‌ استعماری كشورهای بزرگ كه تاریخ مصرف آنها تمام شده مخالف هستند.

وی در ادامه اظهارداشت: سیاست تحریم با مفهوم حقوق بشر، آمریكا و كشورهای اروپایی كه مدام از آن دم می‌زنند، هیچ‌گونه همخوانی و تناسب ندارد و فشار این سیاست‌ها بر دوش ملت است و ایرانی‌ها خاطرات تلخ تحمیل شده را در اذهان خود ثبت خواهند كرد.

عضو فراكسیون خط امام(ره)مجلس گفت: سیاست‌های اعمال شده در حال حاضر مانند سیاست دوران جنگ سرد، بعد از جنگ جهانی دوم است و تناسبی با دموكراسی و تمدن امروزی ندارد و با اصول مورد ادعای غربی‌ها سازگاری ندارد و خلاف منطق، حقوق بشر، ارزش‌های انسانی و دموكراسی است.

قنبری بیان كرد: اینگونه سیاست‌های كشورهای غربی با هیچ منطقی سازگار نیست.

وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد مذاكره غربی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران پس از صدور قطعنامه 1929، اظهارداشت: مذاكره باید با حسن نیت و اعتماد متقابل باشد در شرایطی كه ایران بیانیه تهران را پذیرفت كه در مفاد آن امتیازهایی داده شده بود و حتی انتقادهایی را به همراه داشت؛ با این وجود آمریكا و كشورهای اروپایی همچنان اصرار بر ادامه تحریم‌ها و صدور قطعنامه و اعمال سیاست‌های سخت‌گیرانه دارند.

نماینده اصلاح‌طلب ایلام با طبیعی دانستن سلب اعتماد ایران از غرب گفت: در شرایط بی‌اعتمادی مذاكرات به نتیجه نخواهد رسید و زمانی امتیازی داده ‌می‌شود كه دو طرفه و متقابل باشد و در قبال امتیاز داده شده امتیاز گرفته شود اما غربی‌ها راه تنبیه را در پیش گرفته‌اند و در این فضا مذاكره به نتیجه نمی‌رسد.

قنبری با غیر جدی دانستن پیشنهاد مذاكره بیان كرد: این پیشنهاد بیشتر در مقام حرف بوده و برای افكار عمومی در داخل مطرح شده است و می‌خواهند خود را اهل منطق و مذاكره معرفی كنند اما در عمل اهل مذاكره نیستند.

عضو فراكسیون خط امام(ره) مجلس گفت: دستگاه دیپلماسی با وجود اینكه طرف مقابل تلاش می‌كرد كه فشارهای زیادی بر كشورمان وارد كند، كاستی داشت.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس، هنر دستگاه دیپلماسی را تلطیف فضای كنونی دانست و افزود: دستگاه دیپلماسی با تلطیف فضا فشارهای بین‌المللی را كم می‌كند.

نماینده مردم ایلام در مجلس، تصریح كرد: در چند سال گذشته، تحریم‌‌ها و قطعنامه‌ها علیه كشورمان وجود داشته است اما به شكلی رفتار شد كه اعضای شورای امنیت تفاهمی در تحریم‌ها نداشته‌اند و هنگامی كه بحث از تحریم پیش آمد، كشورهای چین و روسیه قطعنامه‌ها را تلطیف می‌كردند.

قنبری گفت: در موافقت‌نامه وین قرار بر این بود كه تبادل سوخت در خاک روسیه انجام شود اما با تصمیم در بیانیه تهران كه دستگاه دیپلماسی گرفت، تركیه جای‌گزین روسیه شد.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس اظهار داشت: تركیه در حالی جای‌گزین روسیه شد كه عضو شورای امنیت نیست و فاقد قدرتی است كه این توان را داشته باشد تا قطعنامه‌ها را تلطیف یا از صدور آنها علیه ایران جلوگیری كند.

وی ادامه داد: با پذیرش قطعنامه وین حداقل روسیه می‌توانست از تصویب قطعنامه چهارم جلوگیری كند.

قنبری گفت: تركیه این توانایی را ندارد كه از اعضای اتحادیه اروپا باشد، چه رسد به اینكه جلوی تحریم‌ها را علیه ایران بگیرد و این در صورتی بود كه روسیه از صدور قطعنامه چهارم جلوگیری می‌كرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین