آفتابنیوز : آفتاب: وزیر بهداشت و درمان گفت: 18 درصد اطلاعات مربوط به سلامت که در رسانهها توزیع میشود از اساس غلط است و این در حالی است که مردم 60 درصد اطلاعات سلامتی خود را از رسانهها دریافت میکنند.
مرضیه وحید دستجردی در آستانه روز خبرنگار در نشست خبری افزود: در تحقیقاتی که از سوی گروه اخلاق پزشکی انجام شده مشخص شد که مردم 40 درصد از اطلاعات سلامتی را از پزشکان، 40 درصد از رسانههای تصویری و 20 درصد از رسانههای مکتوب میگیرند.
وی ادامه داد: در همین تحقیق نیز مشاهده شد که 85 درصد اطلاعات علمی دانشجویان کشور از رسانههای مکتوب است.
هر کدام از رسانهها جایگاه خاص خود را دارند و باید از ظرفیت تمام آنها به خوبی استفاده کرد.
دستجردی با اشاره به تغییر هر چند سال یک بار کتابهای علمی گفت: علوم تجربی ابطالپذیر هستند. به همین دلیل مطالب مربوط به سلامت نیز که در بسیاری از سایتها منعکس میشود با تغییراتی همراه است و باید از کانالهای تایید شده بگذرد.
وزیر بهداشت افزود: برخی از مطالب مربوط به سلامت که در سایتها منتشر میشود مبنای تجاریسازی دارد و 18 درصد اطلاعات مربوط به سلامت در رسانهها از اساس غلط است. نه وزارت بهداشت مصون از خطا است نه رسانهها.
وی از راهاندازی رسمی پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت «وبدا» همزمان با روز خبرنگار خبر داد و گفت: این پایگاه خبری بهصورت آزمایشی به مدت یک ماه راهاندازی شده بهطوری که در این مدت میزان بازدیدها 4 برابر شده است.
وزیر بهداشت گفت: رویه وزارتخانه این است که مدیران در اختیار رسانهها باشند ما هم ممکن است اشتباه کنیم اما باید این شجاعت را داشته باشیم که آن را اعلام کنیم، به همین دلیل برگزاری صبحانه کاری و جلسات فصلی با رسانهها، همراه کردن آنها در سفرها و بازدید از خبرگزاریهای مکتوب و روزنامهها از برنامههای آینده است.
دستجردی تصریح کرد: اولین علت مرگو میر در کشور بیماریهای قلبی بوده و دومین آن تصادفات است بنابراین تغییر نگرش در سبک زندگی مردم بر عهده رسانهها است.
وی ادامه داد: جای خبرگزاری سلامت به عنوان رشته آموزشی تحصیلی در وزارت بهداشت خالی است در شورای گسترش وزارتخانه رشته خبرگزاری سلامت تصویب شده اما باید راهاندازی شود تا خبرنگاران حرفهای تربیت شوند.